اگه تو فصل هندونه هستید زمان خوبیه تا این مربای پوست هندوانه رو درست کنید. این مربا طرز تهیه راحتی داره و برای تهی اون به آهک نیازی نیست. این مربا فوق‌العاده خوشمزه و خوش عطر و مزه مربای بالنگ رو میده. پیشنهاد می‌کنم حتما امتحانش کنید.

در ادامه با دستور پخت مربای پوست هندوانه با جوش شیرین مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه مربای پوست هندوانه

  • پوست هندوانه یک کیلوگرم
  • جوش شیرین یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک کیلوگرم
  • آب دو لیوان (400 میلی لیتر)
  • پوست لیموترش ( یا وانیل)
  • آب لیمو ترش
  • مبخک 3 تا 4 عدد

به ازای هر کیلو پوست هندوانه به یک کیلو شکر نیاز داریم.


طرز پخت مربای پوست هندوانه با جوش شیرین

طرز تهیه مربای پوست هندوانه با جوش شیرین بدون آهک

مرحله اول، خرد کردن پوست هندوانه

برای شروع ابتدا پوست هندونه‌ها رو تمیز میشوییم و به شکل دلخواه خرد می‌کنیم. بعد قسمت سبز رنگ یا پوست سبز رنگ رو از قسمت سفید جدا می‌کنیم. همچنین می‌تونید اول قسمت سبز رنگ رو جدا کنید و بعد پوست رو خرد کنید. سعی کنید به اندازه‌های یکسان برش بزنید تا در آخر مربا ظاهز زیباتری داشته باشه.

هر چه پوست هندوانه ضخیم‌تر باشه، کیفیت مربا بیشتر میشه.


مرحله دوم، خیس کردن پوست هندوانه داخل جوش شیرین

داخل یک ظرف بزرگ آب و جوش شیرین بریزید و هم بزنید تا جوش شیرین در آب حل بشه. سپس پوست هندوانه حرد شده رو داخل مخلوط آب و جوش شیرین بریزید و 4 ساعت زمان بدید بمونه.

بعد از گذشت 4 ساعت پوست هنوانه رو آبکش کنید و با آب سرد خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آبش گرفته بشه.


مرحله سوم، پختن مربا

یک کیلو شکر رو داخل قابلمه بریزید و دو لیوان آب بهش اضافه کنید. پوست لیموترش تازه رو رنده کنید یا ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. آب نصف لیموترش رو هم بگیرید و داخل قابلمه بریزید. به جای پوست لیمو می‌تونید از وانیل هم استفاده کنید.

سه تا چهار عدد میحک رو هم داخل قابلمه بریزید و قابلمه رو روی حرارت بذارید و زمان بدید تا آب به جوش بیاد.

وقتی که شروع به جوشیدن کرد، پوست هندوانه خرد شده رو هم اضافه کنید و ده دقیقه زمان بدید تا روی حرارت ملایم بجوشه.

بعد از گذشت ده دقیقه حرارت شعله رو خاموش کنید و درب قابلمه رو بذارید و در همون حالت زمان بدید تا مربا به طور کامل خنک بشه.

پس از اینکه مربا خنک شد، دوباره شعله اجاق رو روشن کنید و وقتی که مربا شروع به جوشیدن کرد، حدود چهل دقیقه زمان بدید تا مربا روی حرارت ملایم بجوشه تا مربا به قوام مناسب برسه و مربا آماده بشه.


مرحله سوم، ریختن مربا داخل شیشه

برای اینکه مربای پوست هندوانه خوش‌رنگ‌تری داشته باشید می‌تونید در ده دقیقه آخر پخت مقداری زعفران دم شده غلیظ به مربا اضافه کنید.

پس از پخت، زمان بدید تا مربا کامل خنک بشه و سپس داخل ظرف‌های شیشه‌ای خشک و تمیز بریزد و داخل یخچال ازش نگهداری کنید.

Rate this post