ترحلوای شیرازی معمولا به صورت دو رنگ تهیه میشه، با رنگهای زرد و سفید. به دلیل اینکه در تهیه این حلوا از نشاسته استفاده میشه، بعد از پخت و وقتی که سرد میشه حالت ژلهای پیدا میکنه و به همین دلیل میشه این حلوا رو به صورت قالب درست کرد.
در ادامه با دستور پخت ترحلوای شیرازی قالبی دو رنگ مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ترحلوای شیرازی قالبی
- نشاسته گل نصف پیمانه
- آرد برنج یک چهارم پیمانه
- شیر 3 پیمانه
- آب 1 پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- شکر یک و یک چهارم پیمانه
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- پودر هل نصف قاشق چایخوری یا عرق هل 2 قاشق سوپخوری (به دلخواه)
- غنچه گل محمدی به میزان لازم (برای تزئین به دلخواه)
- خلال پسته و بادام به میزان لازم (برای تزئین به دلخواه)
طرز تهیه ترحلوای شیرازی قالبی دورنگ مرحله به مرحله
مرحله اول، مخلوط کردن آرد برنج و شیر
برای شروع ابتدا آرد برنج رو با سه پیمانه شیر مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا کاملا حل بشه.
مرحله دوم، مخلوط نشاسته و آب
یک ظرف دیگه برمیداریم و نشاسته رو با یک لیوان آب سرد مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا نشاسته در آب کاملا حل بشه و گلولههاش باز بشه.
مرحله سوم، پخت ترحلوا
در این مرحله یک قابلمه بزرگ بردارید و مخلوط آرد برنج و شیر رو داخل قابلمه بریزید. مخلوط آب و نشاسته رو هم از صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید.
بهتره که نشاسته رو از صافی رد کنید تا اگه گلولهای از نشاسته مونده باشه و در آب حل نشده باشه از مواد جدا بشه.
سپس قابلمه رو روی حرارت ملایم میذاریم و شکر رو اضافه میکنیم و به طور مرتب هم میزنیم تا مواد کم کم غلیظ بشه.
مرحله چهارم، اضافه کرن گلاب و پودر هل
بعد از گذشت حدود یک ساعت، وقتی که حلوا یه مقدار غلظت پیدا کرد و قوام اومد، نصف پیمانه گلاب و به دلخواه پودر هل یا عرق هل رو اضافه کنید و مواد رو مرتب هم بزنید تا وقتی که خط قاشق روی مواد بمونه و سریع محو نشه.
زمانی که رد قاشق روی مواد موند و قل های سنگین زد به قوام کافی رسیده.
نکته مهم: گلاب رو آروم آروم اضافه کنید جوری که حلوا دچار شوک حرارتی نشه.
پخت ترحلوای شیرازی حدود دو ساعت و نیم زمان میبره.
نکته مهم: اگر با شعله ی بالا بخواهید مواد رو به غلظت برسونید بوی خامی نشاسته از بین نمیره.
مرحله پنجم، ریخت حلوا داخل ظرف
یک ظرف پیرکس مستطیلی شکل یا قالب کیک مستطیلی شکل رو انتخاب کنید و داخل ظرف یا قالب آب بریزید تا کامل خیس بشه و بعد ظرف یا قالب رو برگردونید تا آب اضافه از ظرف ببیرون بریزیه.
همچنین به جای خیس کردن میتونید کف ظرف یا قالب رو با کمی روغن یا کره چرب کنید.
نصف مواد سفید رو کف ظرف پیرکس یا قالب بریزید سطحش رو با پشت قاشق صاف کنید. سپس زعفرون دم کرده رو به نصف مواد باقی مانده در قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برای بهتر رنگ گرفتن حلوا قابلمه رو روی شعله ملایم بذارید و هم بزنید تا حلوا کامل رنگ زعفرونی بگیره.
در ادامه حلوای زعفرونی رو با قاشق و با صبر و حوصله روی مواد سفید رنگ بریزید. در زمان ریختن حلوا زعفرونی روی حلوای سفید دقت و حوصله و سرعت عمل داشته باشید تا که هر دو رنگ حلوا به هم بچسبن و از هم جدا نشن.
بعد از ریختن لایه زعفرونی، با پشت قاشق سطح حلوا رو کامل صاف کنید.
گذاشتن ترحلوا داخل یخچال
در آخر ظرف ترحلوا رو در محیط آشپزخونه بذارید تا کامل سرد بشه. وقتی که سرد شد، ظرف ترحلوا رو داخل یخچال بذارید و حداقل پنج تا هشت ساعت زمان بدید تا بمونه و سفت بشه.
بهتره که ترحلوا رو از شب قبل درست کنید و داخل یخچال بذارید تا حلوا خوب خودشو بگیره و راحت از ظرف جدا بشه و برش بخوره.
بعد از آماده شدن، کنارههای ترحلوا رو با یک چاقوی کوچک به آرومی از ظرف جدا کنید و بعد ترحلوا رو داخل یک سینی یا دیس برگردونید و سپس به شکل لوزی یا مربعی برش بزنید و به دلخواه با غنچه گل یا خلالی پسته و بادام تزئین کنید و توی ظرف سرو بچینید. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه ترحلوای شیرازی قالبی دورنگ
- بهتره که نشاسته رو از صافی رد کنید تا اگه گلولهای از نشاسته مونده باشه و در آب حل نشده باشه از مواد جدا بشه.
- بهتره که ترحلوا رو از شب قبل درست کنید و داخل یخچال بذارید تا حلوا خوب خودشو بگیره و راحت از ظرف جدا بشه و برش بخوره.
- در زمان ریختن حلوا زعفرونی روی حلوای سفید بهتره که از قاشق یا ملاقه استفاده کنید.