نان گردویی معرکه آوردم براتون! این نان سنتی و محلی شهرستان جاسب است که پختم. بافت نان را ببینید، عالیه! دستور این نان را هیچ جایی فکر نکم دیده باشید! امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.

مواد لازم برای تهیه نان گردویی سنتی و محلی

  • آرد یک کیلو
  • مایه خمیر یک قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق غذاخوری سرخالی
  • شکر یک قاشق غذاخوری سرخالی
  • روغن مایع یک قاشق غذاخوری پر
  • آب خنک حدود دو ونیم لیوان یا تا جایی که خمیر تشکیل شود بستگی به کیفیت آرد مصرفی متغیر هست کم کم افزوده شود تا خمیر شما بگیرد

مواد رومال نان

  • پیاز رنده شده دو عدد متوسط
  • گردو چرخ شده یک پیمانه پر
  • ماست سفت دو قاشق غذاخوری پر
  • شنبلیله خشک دو قاشق غذاخوری پر
  • گلرنگ یک قاشق غذاخوری پر
  • نمک یک چهارم قاشق چایخوری
  • زردچوبه یک چهارم قاشق چایخوری

تمام مواد با هم مخلوط شود.

طرز تهیه نان گردویی سنتی و محلی

طرز تهیه نان گردویی سنتی و محلی

برای شروع ابتدا تمامی مواد خشک خمیر را با هم مخلوط کرده و یک دقیقه هم می‌زنیم.

بعد کم کم آب خنک را افزوده تا خمیر شما بگیرد و بصورت یک خمیر منسجم دربیاید.

در انتهای کار روغن را افزوده خمیر راده دقیقه ورز داده و به مدت یک ساعت زمان میدهیم تا خمیر ور بیایید.

بعد خمیر را به پنج چانه تقسیم کرده و مجدد روی سفره با روکش یک ربع زمان میدهیم تا چانه ها ور بیایید.

بعد آنها را کف سینی فر بشکل بیضی باز کرده وروی آن از مواد آماده شده را ریخته و در تمام قسمت‌های نان بصورت یکسان پخش میکنیم و مجدد زمان میدهیم.

یک ربع خمیر حجم بگیرد بعد آن را را در فر از قبل گرم شده با دمای دویست درجه سانتیگراد بمدت بیست و پنج دقیقه می‌پزیم من سه دقیقه گریل را هم روشن مردم تا کمی رویه آن طلایی شود ولی زیاد نگذارید تا نان خشک نشود

این نان با پنیر محلی بینظیر هست و میشه گفت یک نان پیتزایی طور هست که ایرانی ها از صد ها سال پیش میپختند.