این نون شویدی یه نون حسابی نرم و لطیفه! این نان شوید رو می تونید چه با مربا و عسل و چه با پنیر و گردو میل کنید. مخصوصا با پنیر و گردو که برای صبحانه فوق العاده است!

مواد لازم برای تهیه نان شوید با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

  • آب ولرم ۱۲۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • شیر ولرم ۱۲۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • روغن مایع ۶۰ گرم (حدود ۱/۴ لیوان)
  • پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
  • آرد نان فانتزی یا آرد سفید حدود ۴۵۰ گرم (حدود ۳ لیوان)
  • شوید تازه خرد شده به میزان دل خواه (من حدود ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری ریختم)

دستور پخت نان شوید نرم و لطیف و حجیم با آرد سفید

طرز تهیه نان شوید

ابتدا داخل آب ولرم، ۱ قاشق مرباخوری شکر ریختم و ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو ریختم و درش رو گذاشتم، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.

در یک ظرف بزرگتر، تخم مرغ، روغن مایع، شیر ولرم و نمک رو با هم مخلوط کردم. خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم.

آرد الک شده رو کم کم و به تدریج ریختم. میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید، خمیر رو ورز دادم، برای ورز دادن یا خمیر رو با دست ۱۰ دقیقه ورز برید یا از دستگاه خمیرزن کمک بگیرید. شوید خرد شده رو هم ریختم و مخلوط کردم.
خمیر ورز خورده رو در کاسه ای که کمی چرب شده قرار دادم و روش رو پوشوندم، حدود یک ساعت، تا زمانی که حجم خمیر بیشتر بشه، استراحت قرار دادم.
خمیر رو بعد از استراحت، پفش رو با ورز دادن گرفتم و خمیر رو یک دقیقه ورز دادم ‌ به ۸ قسمت تقسیم کردم و هر چونه رو ۱۰۰ گرمی برداشتم. تعداد و سایز و نحوه پیچیدن دست خودتون هست.

هر چونه رو به شکل لوله ای و میله ای باز کردم، از وسط تا کردم و دور خودش پیچیدم و در سینی با فاصله از هم قرار دادم. روش رو پوشوندم، نیم ساعت استراحت داشته باشه.

برای رومال از ترکیب یک عدد زرده تخم مرغ، زعفران و ۱ قاشق مرباخوری شیر استفاده کردم و رومال زدم و روشون سیاه دانه ریختم.

در فر از پیش گرم شده دمای ۱۸۰ درجه، حدود ۲۵ دقیقه قرار دادم، برای تغییر رنگ رویه آخر گریل (المنت بالا) رو ۲ الی ۳ دقیقه روشن کردم. ظرف حاوی آب در فر بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نان ها قرار دادم.

در فر گازی ۱۹۰ درجه، طبقه وسط ، ۲۵ دقیقه

فر برقی ۱۸۰ درجه، طبقه وسط، المنت پایین و فن روشن، ۲۵ دقیقه

بدون فر: در فر دست ساز یا تابه روی گاز