موچی با فیلینگ بستنی! یه شیرینی خوشمزه که فقط کافیه یکبار امتحانش کنی و مطمئنم عاشقش میشی!
مواد لازم برای تهیه موچی بستنی
مواد لازم خمیر موچی
- آرد برنج (گلوتینوس) ۱۵۰ گرم
- شیر ۱۵۰ گرم
- آب میوه ۲۰۰گرم
- نشاسته ذرت ۳۰ گرم
- شکر برای داخل آب میوه ۱ قاشق غذاخوری
- شکر برای داخل خمیر ۳۰ گرم
- کره ۳۰ گرم
طرز تهیه خمیر موچی
اگر دوست دارید از آب میوه طبیعی استفاده کنید می توانید ۲۰۰ گرم از هر آب میوه را که علاقمندید با ۱ قاشق غذاخوری شکر حرارت داده تا مقدارش به نصف مقدار اولیه برسد و این آب میوه استفاده کنید.
شکر را در شیر حل نموده و آرد و نشاسته را با هم مخلوط می نمایم سپس ترکیب شیر و آب میوه را به آن اضافه و خوب مخلوط می کنیم و از صافی رد کرده و آن را درون ظرف مناسب می ریزیم روی آن را با سلفون می پوشانیم.
درون یکظرف بزرگتر آب جوش ریخته و با ایجاد یک فاصله ظرف حاوی خمیر موچی را درون آن گذاشته و درب آن را می بندیم وبر روی اجاق با شعله متوسط گذاشته تا به مدت ۱۵ دقیقه خمیر موچی بر روی بخار آب دم بکشد.
خمیر را از حمام بخار خارج کرده و با کره ابتدا با لیسک و سپس با دست به مدت ۱۵ دقیقه ورز می دهیم تا خمیر با کیفیت و کشسانی داشته باشیم.
مواد میانی
- بستنی ۴۰۰ گرم
- پودر ژلاتین ۱ قاشق غذاخوری
- آب ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه موچی بستنی
آب و ژلاتین را با هممخلوط در مکروویو یا بخار کتری ذوب کرده و به بستنی های ذوب شده اضافه می کنیم و هم میزنیم سپس درون قالبهای سیلیکونی ریخته و دوباره برای منجمد شدن به داخل فریزر انتقال می دهیم.
اسمبل کردن موچی ها:
بعد از آماده شدن خمیر موچی آنها را به قطعات دلخواه در آورده و روی سطح کار را با نشاسته ذرت ریخته و خمیر باز گرده و از فیلینگهای آماده شده وسط خمیر گذاشته و دوباره خمیر را می بندیم و می توانیم روی سطح کار را باز کمی پودر نشاسته ذرت بریزیم و هر عدد موچی را در کپسولهای کاغذی کاپ کیک قرار دهیم و بعد از آماده شدن موچی بستنی هامی توانید هم در ظرف دربدار در یخچال و یا فریزر نگهداری کنید.
بهتر است موچی ها ظرف مدت کوتاهی استفاده شود.
موچی های که داخل فریزر هستند بهتر از قبل از استفاده در دمای محیط دیفراست گردند
نکات مهم تهیه موچی بستنی
- اگر دوست دارید موچی شما سفید باشد از آب میوه های بدون رنگ مثل آب آناناس، انگور و …. استفاده کنید
- اگر دوست دارید موچی شما به رنگهای مختلف در بیاورید باز هم از آب میوه های بدون رنگ استفاده کنید تا بتوانید به رنگهای متفاوت در بیاوردید.
- اگر دوست دارید موچی شما رنگی شود می توانید از آب میوه های رنگی استفاده کنید.
- فرقی ندارد از آب میوه های طبیعی یا کارخانه ای استفاده کنید.
- در موقعه اضافه کردن ژلاتین به بستنی دقت کنید بستنی خوب ذوب و با محیط هم دما شود چون اگر سرد باشد ژلاتین درون آن می بندد و لخته می شود.
- مدت نگهداری موچی بستنی ها در یخچال به مدت چند روز و در فریز به مدت طولانی تر می باشد.
- موقعه اضافه کردن رنگ به خمیر موچی پس از پخت و ورز دادن هست.
- اگر دوست دارید فیلینگ موچی مثل من دو رنگ باشد می تونید یک رنگ از بستنی ها را در قابل سیلیکون کوچکتر ریخته و بگذارید منجمد شود و بعد از آن در قالب بزرگتر مقداری از فیلینگ سفید ریخته و فیلینگ کوچکتر را میان آن قرار دهید و برای انجماد کامل به فریزر انتقال دهید.
- اگر دوست دارید موچی های شما فیلینگ شکلات و میوه بلشد می توانید از ترکیب نوتلا و میوه مثل انواع بری استفاده کنید.
- اگر دوست دارید فیلینگ شما ترکیب میوه و بستنی باشد می تواتید مقداری پوره تغلیظ شده به بستنی های ذوب شده و ژلاتین اضافه کنید و مثل روشهای گفته شد عمل کنید.
- اگر دوست دارید می توانید فیلینگ را از ترکیب پوره میوه ها در سیلیکون کوچکتر که قبلا منجمد کردید در میان بستنی سیلیکون بزرگتر که حاوی بستنی ذوب شده هست قرار دهید.
طرز تهیه موچی
مواد لازم:
- آرد برنج ژاپنی یا گلوتینوس ۲۱۰ گرم
- شیر ۲۸۰ گرم یا ۲۸۰ میلی لیتر
- شکر ۷۵ گرم
- کره ۴۵ گرم
- نمک کمی
- نشاسته ذرت ۵۰ گرم
طرز تهیه
تمامی مواد خشک را با هم مخلوط و شیر را به مواد اضافه می کنیم خوب هم میزنیم تا کاملا یک دست شود.
سپس مواد را بر روی اجاق گذاشته و خوب هم میزنیم باید کنترل کافی روی ظرف داشته باشید و مواد را در تمامی جهات زیر رو کنید تا نسوزد اول خمیر حالت بریده بریده پیدا می کند ولی بعدا صاف و یکدست می شود با قاشق چوبی و یا لیسک مقاوم به حرارت اینکار را انجام دهیم تا زمانی که خمیر کاملا از ظرف جدا شود و به داغ زدن ادامه می دهیم این مرحله بسیار مهم است نه باید خمیر را شل بردارید نه خیلی سفت شود.
بعد از اینکه مواد را از روی حرارت برداشتید همونجور که ظرف و خمیر داغ هست کره را به مواد اضافه کنید و خوب به خورد خمیر بدهید و سپس بر روی یه صفحه سیلیکونی و با دستکش لاتکس خمیر را خوب ورز دهید هر چه در این زمان خمیر را بیشتر ورز دهید موچی شما بیشتر کش می آید.
اگر دستکش ندارید حتما دستتان را چرب کنید چون موچی به دستان می چسبد.
بعد خمیر را توسط رنگ ژله ای به رنگ دلخواه خود در می آورید و از خمیر چانه های ۳۵ تا ۵۰ گرمی به دلخواه خود بر میدارید اگر موچی مغزدار می خواهید وسط خمیر فیلینگ دلخواه خود را می گذارید.
فیلینگ می تواند شکلات صبحانه یا گاناش یا ترکیب گاناش با پوره میوه ها باشد که برای راحتی کار می توانید فیلینگ را در قالب سیلیکونی ریخته و بگذارید در فریزر تا یخ بزند و بعد در موقعه استفاده از فریزر در بیاورید و وسط موچیها بگذارید و مثل بغچه از هر طرف ببندید و بعد از بستن موچی تمامی سطح آن را با پودر نشاسته ذرت آعشته می کنیم و در یک کپسول گذاشته و در ظرف مورد نظر می چینیم دقت کنید درب ظرف را ببندید تا موچی ها هوا نکشد و خشک نشود و حتما در یخچال نگهداری کنید.
برای فیلینگ موچی هم می تواتید از سکلاتهای صبحانه استفاده کنید و هممی توانید از گاناش و یا می توانید از ترکیب برابر خامه، شکلات و پوره میوه استفاده کنید. امیدوارم درست کنید و لذتشو ببرید.