غذاهای بدون گوشت و مرغ مدرن و متنوعی وجود داره که نه تنها برای گیاه‌خوارها مناسبه، بلکه تنوع زیادی به وعده‌های غذایی همه افراد میده.

طرز تهیه غذا با برنج بدون گوشت و مرغ ساده و خوشمزه
طرز تهیه غذا بدون برنج بدون گوشت و مرغ ساده و خوشمزه

لیست  انواع غذای ساده با برنج بدون گوشت و مرغ

طرز تهیه دمپختک تهرانی اصیل و خوشمزه بدون گوشت

غذای ساده با برنج بدون گوشت

دمپختک از غذاهای اصیل ایرانیه و همچنین جزو غذای‌های معروف تهرانه که قدیمی‌های این شهر عاشقش هستند. در ادامه با طرز تهیه دمپختک تهرانی آشنا میشید.

طرز تهیه استانبولی پلو با سیب زمینی و گوجه، ساده و بدون گوشت

غذای ساده با برنج بدون گوشت و مرغاستانبولی پلو یا استنبولی پلو، از غذاهای ایرانیه برنج ماده اصلی اون رو تشکیل میده. اسم دیگه این غذا، کتـه گوجه‌فرنگی هست. در شهرهای جنوبی ایران به شله تماته‌ای هم معروفه. در ادامه دستور پخت استانبولی پلوی بدون گوشت رو بخونید.

طرز تهیه ماش پلو ساده کته ای (دمی ماش) بدون گوشت و رازهای خوشمزه شدن ماش پلو

طرز تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ

ماش پلو ساده یا دمی ماش پلو از غذاهای ساده، سالم و مقویه ایرانیه. ماش پلو به روش‌های مختلفی تهیه میشه. در ادامه دستور پخت ماش پلو بدون گوشت رو بخونید.

طرز تهیه عدس پلو ساده کته ای بدون گوشت خوشمزه و ساده

طرز تهیه سمبوسه پیتزایی رولی

عدس پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانیه. عدس پلو به روش‌های مختلفی طبخ میشه. در ادامه با دستور پخت عدس پلو کته‌ای و بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

طرز تهیه خورشت بامیه با بادمجان بدون گوشت و مرغ

ناهار بدون گوشت و مرغ با برنج
خورش بامیه رو به روش‌های مختلف و با مواد اولیه متفاوتی میشه درست کرد. در ادامه با دستور پخت خورشت بامیه با بادمجان بدون گوشت و مرغ آشنا میشید.

طرز تهیه خورش باقلا فسنجان شمالی بدون گوشت و مرغ به روش گیلانی اصل

لیست غذاهای بدون گوشت و مرغ

باقلا فسنجون یه غذای اصیل گیلانیه خیلی آسون و خوشمزه‌س که در حال فرموش شدنه. برخلاف جاهای دیگه که فقط فسنجون رو با گوشت و مرغ درست میکنن، گیلان فسنجون زیاد داره. برای درست کردن باقلا فسنجون میتونید از باقلا کشاورزی یا پاچ باقلا (باقلا رشتی) یا لوبیا چیتی استفاده کنید. اما برای اینکه طعم و مزه اصلی باقلا فسنجون رو امتحان کنید، بهتره که از باقلا کشاورزی یا پاچ باقلا استفاده کنید.

طرز تهیه خورش قارچ بدون گوشت و مرغ خوشمزه و ساده

غذا بدون گوشت و مرغ چی بپزم
خورشت قارچ رو با دستور پخت و مواد اولیه مختلفی میشه درست کرد. در ادامه با یک دستور پخت ساده و فوق‌العاده خوشمزه خورشت قارچ بدون گوشت و مرغ و کاملا گیاهی آشنا میشید. اگه این خورشت رو با باقالی پلو سرو کنید، از طعم خوبی که از ترکیب خورشت قارچ و باقالی پلو به دست میاد متعجب میشید.

طرز تهیه کته اسفناج پلو بدون گوشت و مرغ با کوکوی اسفناج

غذاهای ارزون و خوشمزه بدون گوشت و مرغ

اسفناج پلو از غذاهای سالم و خوشمزه ایرانیه که با روش‌های مختلفی پخته میشه. در ادامه با دستور پخت اسفناج پلو بدون گوشت و مرغ با کوکوی اسفناج مرحله به مرحله آشنا میشید.

طرز تهیه دمپختک قارچ و بادمجان سامان گلریز بدون گوشت و مرغ

لیست غذاهای بدون گوشت و مرغ

دمپختک قارچ و بادمجان با قارچ پلو غذایی ساده، خوشمزه و پرطرفداره. دمپختک قارچ دارای پروتئین و مواد مغذی زیادی هست. در ادامه با دستور پخت دمپختک قارچ و بادمجان مرحله به مرحله آشنا میشید.

طرز تهیه دمپخت لوبیا سبز بدون گوشت با گوجه فرنگی ساده و خوشمزه

غذاهای بدون گوشت و مرغ مجلسی و خوشمزه

دمپخت لوبیا سبز یه غذای ساده و سالم و خوشمزه هست که برای افرادی که گیاه خوار هستند هم انتخاب مناسبیه. دمپخت لوبیا سبز رو با گوشت چرخ کرده یا مرغ هم میشه درست کرد. در ادامه با دستور پخت دمپخت لوبیا سبز بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا میشید.

طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشت و مرغ

معرفی غذاهای بدون گوشت و مرغ

بادمجان پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانیه. دستور پخت‌های متنوعی برای بادمجان پلو وجود داره که یکی از معروف‌ترین اون‌ها بادمجان پلوی قزوین هست که با گوشت درست میشه. اما در ادامه با طرز پخت بادمجان پلو بدون گوشت مرحله به مرحله آشنا میشید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه انواع غذا با مرغ ریش ریش و برنج


دستور پخت غذاهایی بدون گوشت و مرغ مدرن و ایرانی و خوشمره با نون

اسپاگتی با تخم‌مرغ

مواد لازم:

  • اسپاگتی 400 گرم
  • روغن 1 قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی 3 عدد
  • تخم‌مرغ 3 عدد
  • پنیر سفید 50 گرم
  • سس مایونز یا بشامل 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه اسپاگتی با تخم‌مرغ

ابتدا یک قابلمه را کامل با روغن چرب می‌کنیم. سپس 1 ردیف اسپاگتی پخته و 1 ردیف گوجه‌فرنگی خرد شده و تخم‌مرغ پخته و خرد شده می‌چینیم. بعد از تمام شدن مواد کمی سس و پنیر رنده شده روی آن می‌ریزیم و قابلمه را روی گاز می‌گذاریم تا بپزد.


بورانی قارچ

مواد لازم:

  • قارچ 500 گرم
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  • ماست 1 پیمانه
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه بورانی قارچ

ابتدا قارچ را درشت خرد و با پیاز خردشده سرخ می‌کنیم. بعد از افزودن فلفل و نمک به آن، گاز را خاموش می‌کنیم. کمی که سرد شد، ماست را به آنها اضافه و مخلوط می‌کنیم. آنگ‌اه روی مخلوط قارچ نعنا خشک می‌ریزیم و به دلخواه تزئین می‌کنیم.


چلوی ایتالیایی

مواد لازم:

  • برنج 500 گرم
  • پنیر پارمیزان 100 گرم
  • نمک به میزان دلخواه
  • سس ایتالیایی 100 گرم
  • سیر 2 حبه
  • برگ مریم گلی تعدادی

طرز تهیه چلوی ایتالیایی

ابتدا برای تهیه سس، سیر خردشده، کره و چند برگ مریم گلی را سرخ می کنیم و وقتی سیر طلایی شد، سس آماده است. سپس برنج را 15 دقیقه در آب و نمک می‌جوشانیم و آبکش می‌کنیم. چلو را مجدد روی گاز می‌گذاریم و پنیر را رنده می‌کنیم، همین که چلو حاضر شد، سس ایتالیایی را روی آن می‌ریزیم.


پلو توپی

مواد لازم:

  • برنج پخته شده 2 پیمانه
  • ریحان، نعناع و گشنیز ریزشده 250 گرم
  • زعفران به میزان دلخواه
  • تخم‌مرغ 3 عدد
  • پنیر پیتزا 100 گرم
  • نمک، فلفل به میزان دلخواه
  • روغن مایع برای سرخ کردن

طرز تهیه پلو توپی

ابتدا برنج پخته و سبزی‌های خردشده را با 2 عدد از تخم‌مرغ‌ها، نمک، فلفل و زعفران مخلوط و چرخ می‌کنیم. سپس از مخلوط حاصل توپ‌هایی کوچک درست و با انگشت سوراخ کوچکی در توپ ایجاد می‌کنیم. بعد در آن پنیر پیتزا می‌ریزیم و مجدد توپ را گرد می‌کنیم. حال توپ‌های پلو را در 1 عدد تخم‌مرغ زده شده و سپس در آرد سوخاری می‌غلطانیم و در روغن سرخ می‌کنیم.


سوفله بادمجان

مواد لازم:

  • پنیر گرویر (یا پنیر معمولی) 150 گرم
  • زرده تخم‌مرغ 6 عدد
  • سفیده تخم‌مرغ 8 عدد
  • سس مایونز  (یا بشامل) 2 پیمانه
  • بادمجان خرد و سرخ شده 5 عدد
  • قارچ و هویج ریز شده 200 گرم
  • روغن 5 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه سوفله بادمجان

ابتدا زرده تخم‌مرغ را با کمی نمک خوب می‌زنیم و کف ظرف نسوزی را چرب می‌کنیم و کمی پنیر رنده شده داخل ظرف می‌پاشیم. سپس زرده تخم‌مرغ را با سس سفید و بادنجان مخلوط می‌کنیم. بعد سفیده تخم‌مرغ را جداگانه آن قدر می‌زنیم که از همزن نریزد. سپس مایه را با سفیده مخلوط می‌کنیم و در ظرف آماده شده می‌ریزیم. آنگاه بقیه پنیر را روی سوفله بادمجان می‌پاشیم.


سوفله سیب‌زمینی

  • پنیر گرویر (یا سفید) 100 گرم
  • سیب زمینی 750 گرم
  • تخم‌مرغ 6 عدد
  • کره 100 گرم
  • نمک به میزان دلخواه

طرز تهیه سوفله سیب‌زمینی

ابتدا سیب‌زمینی را چرخ یا رنده می‌کنیم. بعد فر را با حرارت 400 درجه گرم و ته ظرفی را چرب می‌کنیم. آنگاه کره را در سیب‌زمینی گرم حل می‌کنیم و کمی نمک به آن می‌زنیم. بعد زرده و سفیده تخم‌مرغ را جداگانه آن قدر می‌زنیم که سفت شود و از همزن نریزد.

بعد زرده و سفیده را با هم مخلوط و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم. بعد مایه سیب‌زمینی ولرم را داخل تخم‌مرغ و مایه را در ظرف می‌ریزیم؛ باید سر ظرف 1 تا 2 سانتی‌متر خالی بماند تا روی آن پنیر بپاشیم. سپس ظرف را 45 دقیقه با حرارت 350 درجه کف فر می‌گذاریم تا سوفله پف کند و روی آن کمی طلایی شود.


سیب زمینی به طرز ليونز

  • سیب‌زمینی 1 کیلو
  • پیاز درشت 1 عدد
  • کره 100 گرم
  • جعفری ساطوری شده 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سیب زمینی به طرز ليونز

ابتدا سیب‌زمینی پخته را پوست می‌گیریم و حلقه‌ای می‌کنیم. بعد حلقه‌های سیب‌زمینی را در ماهیتابه سرخ می‌کنیم و در ظرف می‌ریزیم. سپس پیاز را خرد و کامل سرخ می‌کنیم. بعد با سیب‌زمینی مخلوط می‌کنیم و روی آن چند شاخه جعفری خرد کرده می‌ریزیم تا معطر شود.


طرز تهیه کوکوی شوید باقالای چرخ کرده

مواد لازم برای 6 نفر

  • باقالا دو کیلو
  • شوید نیم کیلو
  • تخم مرغ 5 عدد
  • پیاز سرخ شده 3 قاشق غذاخوری
  • روغن 150 گرم
  • جوش شیرین نصف قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل و آویشن ریز سائیده هر کدام یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

باقالا را از دو پوست جدا کنید و در کمی آب و نمک بپزید وقتی کاملا پخت آن را در آبکش بریزید تا آب آن برود و سرد شود. سپس شوید را شسته و با دو قاشق روغن کمی تفت دهید، جوش شیرین، نمک، فلفل و آویشن را اضافه کرده، تخم‌مرغ‌ها را زده و به مواد اضافه کنید.

باقلای چرخ شده و پیاز سرخ شده و شوید را با هم مخلوط کنید و هم بزنید. این مایه را داخل روغن داغ شده بریزید. حرارت را کم کنید، وقتی سرخ شد آن را پشت و رو کنید تا سرخ شود. روی آن را با کنجد پوست گرفته تزیین کنید. این کوکو بسیار لذیذ و خوشمزه می‌باشد.


طرز تهیه کوکوی اسفناج

مواد لازم

  • اسفناج یک کیلو گرم
  • سیر دو حبه
  • آویشن نمک و فلفل به اندازه لازم
  • تخم‌مرغ 5 عدد
  • زعفران به اندازه لازم

طرز تهیه

اسفناج را شسته و بپزید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را ساطوری کنید تخم‌مرغ‌ها را بزنید و کمی نمک و فلفل و زعفران را اضافه کنید. سپس اسفناج و آرد گندم را اضافه کنید و هم بزنید و روغن را در ماهی تابه بریزید و مایع را در آن بریزید و مثل کوکوی باقالا شوید حرارت را کم کنید و به شکل دلخواه ببرید و در دیس چیده و با ماست چکیده دور آن را به صورت گل گل تزئین کنید.


طرز تهیه املت به شیوه فرانسوی

مواد لازم برای 2 تا 3 نفر

  • تخم مرغ 4 عدد
  • نمک و فلفل به اندازه
  • روغن زیتون یا مایع 2 قاشق غذاخوری
  • سبزیجات معطر یا سبزیجات پخته 1 لیوان
  • کشمش و گردو نصف لیوان
  • پیاز متوسط یک عدد

طرز تهیه

تخم مرغها را در ظرفی کوچک شکسته نمک و فلفل به آن اضافه کرده و با چنگال با حرکت سریع دست به مدت نیم دقیقه زده تا سفیده و زرده، خوب مخلوط شود. ماهی تابه نسبتا کوچک و تمیزی را (نسوز) روی حرارت بگذارید و کف آن را با برس روغن مایع چرب کرده وقتی خوب داغ شد مایه املت را داخل آن ریخته و با دست چپ دسته ماهی تابه را گرفته و با حرکت منظم و مرتب به طرف جلو و عقب تکان بدهید تا املت به کف ماهی تابه نچسبد.

در مدت کوتاهی زیر املت خواهد بست ولی روی آن همچنان شل خواهد بود روی آن را به اطراف هدایت کرده و مواد داخل را که قبلا با پیاز سرخ کرده، مخلوط کرده و ادویه کاری و در صورت تمایل آویشن اضافه کرده اید؛ روی املت ریخته و با دست دیگر از گوشه ماهی تابه آن را جمع نموده و به شکل دلخواه به صورت استوانه ای با بقچه ای پیچیده و تا گرم است سرو شود که سرد نشود.


طرز تهیه املت قارچ

مواد لازم برای 6 نفر

  • آب لیمو یک قاشق غذاخوری
  • کره یا روغن مایع 4 قاشق سوپ‌خوری
  • خامه یا پنیر 100 گرم
  • تخم مرغ 8 عدد
  • قارچ 250 گرم
  • پنیر رنده شده پیتزا 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و دارچین و آویشن به مقدار کافی

طرز تهیه

قارچ‌ها را زیر شیر آب با مالش شستشو داده سپس نازک ورقه ورقه کرده بعد با یک قاشق آبلیمو و کمی کره به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سپس نمک و ادویه کاری و دارچین و آویشن را به آن اضافه کرده و کنار گذاشته تا سرد شود. تخم مرغ‌ها را خوب به هم زده، آن‌گاه نمک و فلفل و قارچ‌ها را اضافه نموده بقیه کره را در ماهی تابه ریخته پس از داغ شدن مایه را در آن ریخته و درب آنرا گذاشته تا 15 دقیقه کاملا پخته شود.


طرز تهیه رول بادمجان بدون گوشت و مرغ

مواد لازم

  • 2 تا 3 عدد بادمجان
  • 2 عدد فلفل قرمز کاپیا کبابی شده (روی گاز یا داخل فر کبابی کنید و پوست فلفل را جدا کرده مکعبی خرد کنید.)
  • 4 تا 5 قاشق غذاخوری ماست چکیده
  • مقداری شوید خرد شده
  • 2 حبه سیر رنده شده
  • روغن زیتون
  • فلفل سیاه
  • نمک

طرز تهیه

اگر ماهیتابه گریل برقی ندارید میتوانید داخل دستگاه ساندویچ ساز آماده کنید. (اگر هر دو را هم ندارید بادمجان ها را داخل ماهیتابه سرخ کنید و سپس روی دستمال کاغذی حوله ای بذارید روغن اضافی بادمجان گرفته شود.)

پوست بادمجان را یک در میان بکنید و به درازا و نازک برش بزنید. داخل ماهیتابه گریل پشت و رو سرخ کنید. با فرچه روغن زیتون را روی بادمجان ها بزنید. بادمجان های سرخ شده را داخل یک بشقاب بذارید و نمک بپاشید و کنار بذارید سرد شود.
ماست چکیده، شوید ریز خرد شده، سیر رنده شده و فلفل کبابی مکعبی خرد شده را داخل کاسه ای بریزید. نمک و فلفل را با توجه به ذائقه خودتان اضافه کنید و خوب هم بزنید. (برای مواد داخل از هر فلفلی که دوست دارید میتوانید استفاده کنید، یا فلفل را حذف کنید.)
مقداری از مخلوط ماست آماده شده را در یک طرف بادمجان بذارید و رول کنید. رول های بادمجان را داخل ظرف سرو بذارید و روی بادمجان های رول شده کمی روغن زیتون بریزید و کمی جعفری خرد شده بپاشید. نوش جان

طرز تهیه رول بادمجان بدون گوشت و مرغ


طرز تهیه سالاد پاستا تابستونی

تابستون فصل گوجه فرنگی رسیده و خوش طعمه و وقتشه یه سالاد تابستونی آماده کنیم که با وجود پاستا تبدیل به یه وعده غذای کامل شده … با مواد دم دستی و البته بدون سس سنگین مایونزی!

غذای ساده بدون گوشت و مرغ

مواد لازم
  • پاستای پخته و آبکش شده ۲ پیمانه
  • گوجه فرنگی رسیده ۲ تا ۳ عدد
  • فلفل دلمه‌ای زرد و قرمز ۱/۲ عدد از هرکدام
  • جعفری خرد شده ۲ قاشق سوپ خوری
  • روغن زیتون ۳ تا ۴ قاشق سوپ خوری
  • سیر له شده ۱ حبه کوچک
  • سرکه ۲ قاشق سوپ خوری
  • عسل یا شیره انگور ۱/۲ قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه

گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را به صورت مکعبی خرد کنید و با پاستای آبکش شده‌ی خنک مخلوط کنید.

جعفری، روغن، سیر، سرکه، عسل یا شیره انگور، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی سالاد بریزید و خوب زیر و رو کنید تا به همه‌ جای آن برسد.


سیب زمینی تخم مرغ، ساده و خوشمزه

۲ عدد سیب زمینی درشت رو پوست بکنید و حبه ای خرد کنید و بعد از آبکش کردن و خشک کردن کمی نمک بزنید و سرخ کنید. نصف فلفل دلمه ای سبز و نصف فلفل دلمه ای قرمز و ۱ عدد فلفل تند سبز رو خرد کنید ودر باقی مانده روغن سیب زمینی تفت بدید.

سیب زمینی ها رو بهش اضافه کنید نمک و فلفل ادویه آویشن اضافه کنید و تفت بدید. ۳ عدد تخم مرغ را داخل ظرفی بشکنید و با چنگال خوب بزنید و روی سیب زمینی ها بریزید کمی که خودش رو گرفت مقداری پنیر پیتزا روش بریزید (پنیر قابل حذفه) پنیر که کمی آب شد زیر حرارت رو خاموش کنید با سس تند نوش جان کنید.


طرز تهیه گوزلمه سیب زمینی

گوزلمه سیب زمینی یه غذای خوشمزه و بدون گوشت و مرغ که اگه تا حالا امتحان نکردید پیشنهاد می کنم حتما امتحانش کنید.


طرز تهیه گوزلمه اسفناج ترکیه ای

گوزلمه اسفناج، یک غذای محلی ترکیه ای مشابه بورک است که خیلی سریع آماده میشود واسم آن به معنای «منتظر نشو»، ریشه در همین موضوع دارد، در کردستان ایران به نام کلانه و با سبزی متفاوت تهیه میشود.


طرز تهیه شامی لوبیا سفید و اسفناج بدون گوشت و مرغ

شامی لوبیاسفید و اسفناج رو امتحان کردید؟ لوبیا سفید کلسیم بالایی داره در بین حبوبات، اسفناج هم که بینظیره و تا هنوز فصلش تموم نشده بهتره ازشون استفاده کنیم!


طرز تهیه سمبوسه جنوبی اصل با سیب زمینی بدون گوشت

سمبوسه یا سنبوسه جنوبی از غذاهای اصیل، پرطرفدار و محبوب جنوب کشور عزیزمان (خوزستان، آبادان، بندرعباس) است که اغلب بعنوان پیش غذا یا میان وعده استفاده میشود و طعم و مزه تند و تیزی دارد و با سس مخصوص سمبوسه تند میل میشود.


طرز تهیه فلفل دلمه ای شکم پر بدون گوشت و خوشمزه

فلفل دلمه ای شکم پر بدون گوشت خوشمزه! فلفل های شکم پر را به این روش امتحان کنید، مطمئنم هستم که اون دوست خواهید داشت.


طرز تهیه کوفته با سویا بدون گوشت بسیار خوشمزه

این کوفته بدون گوشت گیاهی با سویا درست میشه و فوق العاده خوشمزه ست. فقط خودتون باید امتحان کنید تا متوجه طعم و مزه خوبش بشید.


طرز تهیه کتلت لوبیا چشم بلبلی بدون گوشت

کتلت لوبیا چشم بلبلی بدون گوشت یک کتلت خیلی خوشمزه، پر از سبزی و بدون گوشت و بدون تخم مرغ که همراه با نان، به صورت ساندویچی و به تنهایی قابل استفاده است.