ماش پلو ساده یا دمی ماش پلو از غذاهای ساده، سالم و مقویه ایرانیه. ماش پلو به روشهای مختلفی تهیه میشه. اما دمی ماش ماش پلو کته ای بدون گوشت و مرغ غذایی ساده و راحتیه که به دلیل وجود ماش ارزش غذایی زیادی هم داره. در ادامه با دستور پخت ماش پلوی ساده کته ای یا دمی ماش بدون گوشت و مرغ به صورت مرحله به مرحله و رازهای خوشمزه شدن ماش پلو آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه ماش پلو ساده کته ای یا دمی ماش برای 4 نفر
- برنج 3 پیمانه
- ماش 2 پیمانه
- پیاز بزرگ 2 عدد
- کره 50 گرم
- آب زعفران 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- شوید خشک یا تازه نصف پیمانه (به دلخواه برای تهیه ماش پلو با شوید)
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین 2 قاشق چایخوری
- پودر زیره نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- پودر هل نصف قاشق چایخوری (به دلخواه)
- پودر کاری یک سوم قاشق چایخوری (به دلخواه)
طرز پخت ماش پلو ساده و خوشمزه بدون گوشت
مرحله اول، پختن ماش
ماش رو پاک کرده و حدود 1 ساعت داخل آب بخیسانید. سپس آب ماش رو عوض کنید و ماش رو بپزید. دقت کنید که ماش له نشه. حدود 30 دقیقه طول میکشه تا ماش بپزه. ماش رو نباید زیاد بپزید چون در پلو له میشه.
مرحله دوم، آماده کردن پیاز داغ
پیاز رو به شکل خلالی خرد کنید و با کره تفت بدید. وقتی که طلایی شد نمک، فلفل و زردچوبه و اگه زعفرون داشتید هم اضافه کنید. کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
مرحله سوم، دم گذاشتن برنج
برنج رو که از قبل خیس کردهاید رو روی حرارت قرار بدید. ماش پخته و پیاز داغ رو به برنج اضافه کنید و سپس دارچین و بقیه ادویهها رو در صورت دلخواه اضافه کنید.
روش تهیه ماش پلو با شوید
برای تهیه ماش پلو با شوید شوید خشک یا شوید تازه خرد شده رو به همراه پیاز داغ و ماش پخته به برنج اضافه کنید.
مرحله چهارم، سرو و تزئین دمی ماش
حدود 20 تا 40 دقیقه بعد، وقتی که برنج دم کشید، ماش پلوی ساده ما آماده شده. دمی ماش رو میتونید به همراه تخممرغ نیمرو سرو کنید که هم خشمزهتر میشه و هم ارزش غذایی بیشتری پیدا میکنه.