تا حالا خورشت خرفه (خورشت پرپین) رو امتحان کردید؟ خیلی طعم متفاوت و خوشمزه ای داره. برای کم خونی و سلامت بدن عالیه. خورش پرپین یه نوع غذای اصیل جنوبیه که پیشنهاد می کنم حتما اگه سبزشو داشتید درست کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش خرفه با مرغ

  • پرپین (خرفه) ۴٠٠ گرم
  • گشنیز ۱۵٠ گرم
  • مرغ 4 تکه
  • لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه خیس خورده
  • سیر 3 حبه
  • پیاز 1 عدد تقریبا بزرگ
  • پودر لیمو عمانی به میزان لازم
  • رب نصف قاشق غذاخوری
  • پودر شنبلیله یک دوم قاشق مرباخوری
  • زردچوبه، فلفل، نمک، روغن به میزان لازم
  • آبغوره یا آب لیمو به میزان لازم

این خورشت هم با گوشت تکه ای و هم با گوشت مرغ میشه درست کرد که من اینبار با مرغ درست کردم (که میتونید تکه ای خرد کنید و ازش استفاده کنید.)

من از لوبیا خیس خورده استفاده کردم. (اگه از خشک استفاده میکنید اول بپزید بعد به خورشت اضافه کنید.)

طرز تهیه خورشت خرفه با مرغ

طرز تهیه خورش خرفه (خورش پرپین)

 

اول از همه گشنیزتون خرد و خوب سرخ کنید بعد خرفه رو درشت تر خرد و فقط در حد یه تفت دادن به گشنیزی که خوب سرخ کردید اضافه کنید.

بعد پیازتونو خرد و سرخ کنید وقتی سرخ شد سیر خرد شده رو هم بهش اضافه و خوب هم بزنید حالا نوبت تکه های مرغ یا گوشتونو که بهش اضافه به همراه زردچوبه و فلفل و خوب به همراه رب تفت میدید و داخلش آب جوش میریزید.

اگه از گوشت استفاده می کنید اول بزارید کمی بپزه و بعد بقیه مراحلو انجام بدید ولی اگه مثل من از مرغ استفاده میکنید نیاز نیست بپزه در حد همون تفت دادن.

بهش در این مرحله یا لوبیا چشم بلبلی تازه یا پخته رو همراه سبزی و آب جوش اضافه می کنید و درشو میزارید تا خورشت آروم جا بیفته و بپزه.

سبزی خرفه خودش به خورشت لعاب پس میده آخرای پخت پودر شنبلیله و پودر لیمو عمانی و ترشی مورد نظر را اضافه و نمک و فلفل تست کنید و بعد آماده سرو میشه یعنی طعمش فوق العادست! نوش جان

نکات مهم پخت خورش خرفه

  • خرفه های گوشتی با برگای پهن برای این خورش مناسبه، بعد شستن میزاریم کامل ابش بره بعد درشت خرد میکنیم دقت کنید اگه خیلی ریز خرد بشه خورش لزج میشه، بعد بدون روغن کمی تفت میدیم خوب که ابش کشیده شده روغن اضافه ی تفت کم میدیم از رو حرارت برمیداریم.
  • به جای گشنیز از شنبلیله هم می شه استفاده کرد. فقط شنبلیله رو بر عکس خرفه خوب ریز و سرخش میکنیم.
  • لوبیا رو از قبل چند ساعت خیس کنید یا یکبار بزارید با اب بجوشه و ابش خالی کنید به خورشت اضافه کنید.
  • تایم پخت گوشت و لوبیا یکی هست پس نیازی نیست نگران نپختن لوبیا باشید.
  • تو مقدار اندازه پودر شنبلیله دقت کنید زیاد نزنید خورش تلخ میکنه.
  • ادویه این غذا فقط فلفل و زردچوبس، ادویه دیگه طعم اصلی غذا رو عوض میکنه.
  • فلفل و سیر و کمی نمک با هم یا میکوبیم یا میکس میکنیم.
  • این خورش باید تنگ اب پخته بشه یعنی با اب کم و حرارت کم تا خوب بپزه و جا بیفته.
  • خرفه یک سبزی تابستانه هست با کلی خواص بینظیر، از این سبزی غافل نشید.

طرز تهیه خورش خرفه با گوشت

طرز تهیه خورش خرفه

مواد لازم

  • گوشت ۳۰۰ گرم
  • سبزی خرفه ۷۰۰ گرم
  • لپه یک استکان سر خالی به جای لپه از لوبیا چشم بلبلی هم میشود استفاده کرد
  • روغن
  • نمک
  • زردچوبه یک ق چ
  • پیازداغ دو ق س
  • رب گوجه فرنگی یک ق س
  • پوره ی گوجه فرنگی یک لیوان
  • فلفل سیاه نصف ق چ
  • آبغوره یا گرد لیمو به مقدار لازم

طرز تهیه

خرفه را پاک کرده و شسته و ساطور میکنیم و با کمی روغن تفت میدهیم.

یک قاشق غذاخوری روغن مایع توی قابلمه ریخته و گوشت و پیاز داغ را اضافه کرده و تفت میدهیم.

بعد زردچوبه و فلفل سیاه و رب گوجه را اضافه کرده و تفت میدهیم سپس لپه را اضافه کرده و تفت میدهیم.

بعد از ان پوره ی گوجه را افزوده و یک لیتر آب داغ میریزیم و اجازه میدهیم تا گوشت نیم پز شود حالا خرفه را اضافه کرده و یک ساعت و نیم بپزد تا جا بیفتد.

لپه را ۲۰ دقیقه جوشانده و در آبکش ریخته تا آبش برود سپس به خورشت اضافه میکنیم. با این کار بوی خاص لپه گرفته میشود.

اگر خرفه را از اول توی خورشت بریزیم چون لعاب زیادی دارد پخت غذا طولانی مبشود.

توی این خورشت به جای آبغوره و گرد لیمو از آلو بخارا نیز استفاده میشود.