خورش بامیه رو به روشهای مختلف و با مواد اولیه متفاوتی میشه درست کرد. در این آموزش آشپزی با طرز تهیه خورشت بامیه با بادمجان بدون گوشت و مرغ آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با بادمجان بدون گوشت و مرغ
- پیاز 2 عدد
- لپه 1 پیمانه
- بامیه 2 پیمانه
- بادمجان 2 عدد
- سیب زمینی 2 عدد (به دلخواه)
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- غوره 2 قاشق غذاخوری (یا آبلیمو)
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه خورشت بامیه با بادمجان بدون گوشت و مرغ
مرحله اول، خیساندن لپه
از حدود 3 ساعت قیل لپخ رو داخل آب خیس کنید.
مرحله دوم، سرخ کردن بادمجان
بادکجانها رو پوست بگیرید و به صورت ورقهای خرد کنید. سپس روی بادمجانها نمک بپاشید و حدود نیم ساعت زمان بدید، سپس بادمجانها رو داخل روغن سرخ کنید.
مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ
پیازها رو به شکل نگینی یا خلالی خرد کنید و تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به پیاز اضافه کنید. سپس رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگ رب باز بشه. سپس لپه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. سپس 2 لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و وقتی که شروع به جوشیدن کرد، بامیه و غوره یا آبلیمو رو اضافه کنید. حرارت رو کم کنید، درب قابلمه رو ببندید و حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا لپه بپزه.
مرحله چهارم، سرو و تزئین
برای سرو خورشت بامیه با بادمجان بدون گوشت و مرغ، وقتی که خورشت جا افتاد، خورش رو داخل ظرف مورد نظرتون بریزید و بادمجان سرخ شده رو کنار خورشت بچینید و اگه دوست داشتید سیب رمینی ها رو هم سرخ کنید و کنار خورشت بریزید.
راز خوشمزگی خورشت بامیه
- مهمترین نکته هنگام پخت خورش بامیه اینه که نباید اجازه بدید که بامیهها له بشن چون که خورش بامیه لیز و زیادی لعاب دار میشه.
- خورشت بامیه باید به آرومی روی حرارت ملایم بپزه و جا بیفته، اگه خورشت بامیه بروی حرارت زیاد بپزه، حرارت زیاد باعث وا رفتن بامیهها میشه و به همین دلیل خورشت لزج میشه.
- خورشت بامیه نباید زیاد آبکی باشه. به همین دلیل به خوشت آب زیاد اصفه نکنید.
- برای خوشمزهتر شدن خورشت بامیه به جای اینکه در خورشت از آب استفاده کنید، بهتره که از آب گوجهفرنگی رنده شده استفاده کنید. دقت داشته باشید که کم و زیاد کردن آب خورشت و تکرار این کار باعث میشه رنگ و روی زیبای خورشت از بین بره
- دقت کنید که خورشت بامیه رو نباید زیاد هم بزنید. زیاد هم زدن خورشت بامیه باعث میشه که بامیهها وا بره و خورشت لزج بشه و زیبایی ظاهر خورشت از بین بره.
- برای خوشمزهتر و خوشرنگ شدن خورشت بامیه، کمی آب زعفران به خورشت اضافه کنید.
- به منظور جلوگیری از لزج شدن بامیهها داخل خورش، بامیهها رو قبل از پخت حدود 20 دقیقه داخل آبلیمو یا سرکه قرار بدید. همچنین میتونید یک قاشق غذاخوری نمک رو داخل مقداری آب سرد به همراه چند تکه یخ حل کنید بامیهها رو حدود 30 دقیقه داخل آب نمک بذارید و سپس بامیهها رو بشویید.
- دم بامیه ها را خیلی کوتاه نکنید که مواد داخل بامیه بیرون نیاید که باعث لزجی بامیه می شود.
- هنگام پخت خورشت بامیه دقت کنید که بامیهها خیلی بزرگ و درشت و بزرگ نباشن، به این دلیل که بامیههای درشت در بیشتر موارد خشک هستند و مزه خوبی هم ندارن. بامیه ریز و قلمی و ریز و تفت داده شده خورشت رو خوشمزهتر میکنه.
- دقت کنید که آبلیمو و آبغوره رو نباید به طور همزمان در خورشت استفاده کنید چون که باعث میشه که غذا تلخ بشه و هنگام پختن هم طعم بدی به غذا میده.
- بهترین زمان برای اضافه کردن آبلیمو به خورشت وقتیه که تازه زیر غذا رو خاموش کردهایم، در غیر این صورت رنگ غذا رو تغییر میده.
- ادویههایی مثل دارچین و گلپر میتونه غذا رو خوش طعمتر کنه.
نکات مهم و فوت و فن های خورشت بامیه بدون گوشت
- میتونید از ترکیب رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی استفاده کنید.
- آبلیمو یا آبغوره رو همیشه در انتها اضافه کنید تا رنگ خورشت رو تغییر نده.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه مجلسی و خوشمزه مرحله به مرحله
طرز تهیه خوراک بامیه بدون گوشت و مرغ