نان لانه زنبوری شکلاتی مغزدار یا نان کندو شکلاتی یه نون مغزدار خیلی آسون خیلی نرم با بافت فوقالعاده هست که با مواد میانی مختلف میتونید آمادهش کنید.
نان کندو (لانه زنبوری) یا خلیه النحل یکی از نانهای مغزدار و خوشمزه عربی است که کاملا مناسب سفره افطاری و صبحانه هست و میتوانید میان نان را پنیر مخصوصا خامهای، خرما و گردو، شکلات، مارمالاد، کره بادامزمینی یا هر چه مایلید بگذارید. همچنین می توانید با آماده کردن مواد گوشتی برای مغز نان کندو، این نان را به عنوان پیش غذا و عصرانه نیز سرو کنید.
علت نام گذاری این نان، شباهت ظاهریش به کندوی زنبور عسل است.
مواد لازم برای تهیه نان لانه زنبوری شکلاتی مغزدار (نان کندو شکلاتی)
- آرد سفید: ۳ پیمانه
- شیر ولرم: یک پیمانه
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- تخممرغ یک عدد
- خمیر مایه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: یک دوم پیمانه
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- نمک یک پنس
- مواد رویه
- کنجد: به مقدار لازم
- زرده تخم مرغ
- زعفران دم کرده غلیظ : ۱ قاشق غذاخوری
دستور پخت نان کندو مغزدار شکلاتی (نان لانه زنبوری شکلاتی)
اول یک قاشق مرباخوری از زرده رو بردارید و بذارید کنار برای رویه (ظرف حتما درب داشته باشد تا خشک نشود.)
در ادامه همه مواد رو باهم مخلوط کنید، ولی حدود یک دوم از آرد رو اضافه نکنید، با دستگاه و دور کند (شماره دو) شروع کنید و حدود هشت الی ده دقیقه بذارید هم بخوره ولی وسط کار حتما چک کنید اگه نیاز داشت نصف پیمانه آرد روهم کم کم اضافه کنید. (برای من همه ارد کامل استفاده شد.)
حالا یه کاسه شیشهای رو چرب کنید، خمیر رو به اون ظرف منتقل کنید، روی خمیر نایلون فریزر چرب شده بذارید و بعد با دستمال بپوشونید و بذارید جای گرم یک ساعت استراحت بکنه، حالا پف خمیر رو بگیرید و از خمیر اندازه یه گردو بردارید، باز کنید ومواد میانی رو داخلش بذارید و بعد گردش کنید و بچینید داخل سینی که کف و دیوارههاشو چرب کردید.
دوباره روی خمیر رو بپوشونید و یک ربع تا بیست دقیقه استراحت بدید، حالا مخطوط زرده و زعفرون رو روی خمیرها بزنید، کنجد یا سیاه دانه بپاشید و داخل فر از یک ربع قبل گرم شده ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بذارید تا کاملا رویه آن طلایی بشه. (اگه لازم بود در انتها میتونید گریل رو روشن کنید تا رویه اون کاملا طلایی بشه.)
بعد از پخت وقتی گرم هست (شیرینی خود نون کم هست) میتونید با شهد، عسل یا شیرعسلی مرطوب بکنید. (چون شیرعسلی من خیلی غلیظ بود با یک قاشق مرباخوری آب رقیقش کردم.)
نکته مهم: من از تازه بودن خمیر مایع مطمئن بودم پس مستقیم اضافه کردم، اگه شما مطمن نیستید اول حتما عمل بیارید.
برای این کار شکر، شیر و خمیر مایع رو مخلوط کنید و بذارید کنار تا کف کنه و بعد ازش استفاده بکنید. نوش جان