نان چالای عسل مناسب افطار و ماه رمضان. این چالای عسلی با گلیز عسل بسیار نرم و حاوی شیرینی و طعم خوبی است .این نان بسیار مناسب تعطیلات و دورهمی هاست.
مواد لازم برای تهیه نان چالای عسلی
- 550 گرم آرد
- 4 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک
- نمک نصف قاشق چای خوری
- 1/4 پیمانه روغن زیتون
- 1عدد تخم مرغ
- 1 پیمانه آب ولرم (شاید مقدار بیشتری نیاز باشه بستگی به میزان آبخوری ارد داره. من ۱و ۱/۴پیمانه اب استفاده کردم)
برای رومال
- 1 عدد تخم مرغ
- 2 قاشق غذاخوری آب
- برای گلیز عسل (رومال بعد پخت)
- 1/4 پیمانه آب
- 2 قاشق غذاخوری عسل
دستور پخت نان چالای عسلی
1. آرد، عسل، مخمر، نمک روغن و تخم مرغ را در یک کاسه قرار دهید و نصف پیمانه آب اضافه کنید.
2. تمام مواد مخلوط کنید و به تدریج آب باقی مانده را اضافه کنید و ورز دهید تا یک خمیر نرم بدست آورید. ممکن است فقط کمی چسبناک باشد که خوب است. (ممکنه اب بیشتری نیاز باشه)
3. خمیر درون کاسه چرب قرار داده و روی ان را با پلاستیک بپوشانید و کنار بگذارید تا ور بیاید. حدود 60 دقیقه بستگی به دمای اتاق دارد. اندازه خمیر باید دو برابر تا دو برابر و نیم شود.
4. بعد از اینکه اندازه خمیر دو برابر تا دو برابرو نیم شد، پف خمیر را خوب بگیرید.
5. خمیر را وزن کرده به ۹ قسمت مساوی تقسیم کنید و به صورت نواری پهن کنید و سپس بپیچید و در قالب چرب و آرد پاشی شده قرار داده با حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید و بگذارید برای مدت 30 تا 40 دقیقه یا مدت بیشتری استراحت دهید.
6. تخم مرغ را با 2 قاشق غذاخوری آب هم بزنید و آماده کنید.
7. پس از اینکه تمام قالب پر شد با تخم مرغ رومال بزنید.
8. فر را با دمای 185 درجه به مدت نیم ساعت گرم کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که زیر آن قهوه ای شده و هنگامی که به آرامی روی آن ضربه بزنید، صدای توخالی ایجاد می شود و چالا آماده است. آخر پخت روی آن را گریل کنید.
9. حدود 10 دقیقه مانده به پختن، گلیز عسل را آماده کنید و عسل و آب را روی حرارت ملایم بجوشانید و مرتباً هم بزنید. تا عسل با آب حل و کمی غلیظ شود.
10. بلافاصله وقتی نان از فر خارج شد، آن را با گلیز عسل براش بزنید و بگذارید خنک شود.