نان پاسکا یه نان شیرین شبیه نان گیسو و نان کشمشی است که در کشور اوکراین معمولا در جشن عید پاک طبخ میشه. عطر اصلی این نان رنده پوست لیموترش است و گاها کشمش بی دانه نیز به خمیر اضافه میشود. این نان را معمولا تو قالبهای دیواره بلند طبخ می‌کنند.

این نان شیرین با وجود کشمش، تخم مرغ و شیر و کره یه خوراکی مقوی و عالی برای رمضان هم هست.


مواد لازم برای تهیه نان پاسکا

مواد لازم برای مایه خمیر
  • آب ولرم ۱ پیمانه
  • مایه خمیر ۲ قاشق چایخوری
  • شکر ۲ قاشق چایخوری

مواد لازم برای خمیر

  • شیر ولرم ۱ پیمانه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شکر ۱/۲ پیمانه
  • رنده پوست لیموترش یا پرتقال ۱ قاشق چایخوری
  • کره ذوب شده ۵۰ گرم
  • آرد (ترجیحا آرد نان فانتزی) حدود ۴ پیمانه
  • کشمش بی دانه ۱ پیمانه( به دلخواه)
رومال
  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • آب ۱ قاشق چایخوری

دستور پخت نان پاسکا اوکراینی

طرز تهیه نان پاسکا اوکراینی خوشمزه و متفاوت

چنانچه از کشمش استفاده میکنید کشمشها را با مقداری آب حدود نیم ساعت بخیسانید تا نرم شوند. سپس آبکش کنید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود و با دستمال نخی کشمشها را خشک کنید.

ایتدا آب ولرم، مایه خمیر و شکر را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید ده دقیقه استراحت کند تا مایه خمیر فعال شده و روی مخلوط کف ایجاد شود.

در ظرف بزرگی، تخم مرغ، کره، شکر، رنده پوست لیمو یا پرتقال را با همزن دستی مخلوط کنید. شیر و مایه خمیر عمل آمده را اضافه کنید.

آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر لطیفی تهیه شود. در این مرحله میتوانید به دلخواه کشمش را به خمیر اضافه کنید و خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید.

روی ظرف خمیر را با سلفون یا دستمال تمیز نم دار بپوشانید و اجازه دهید حدود دو ساعت استراحت کند تا حجم خمیر دو برابر شود.

خمیر مجددا کمی ورز دهید و داخل ظرف نسوز یا قالب به قطر ۲۳ سانتی متر قرار دهید. به دلخواه میتوانید مقداری از خمیر را برای تزیین روی نان جدا کنید.

روی قالب را با سلفون بپوشانید اجازه دهید مجددا استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.

مواد رومال را با هم مخلوط کنید و با قلموی آشپزی روی سطح نان بمالید.

نان را تا زمانی که روی آن طلایی شود حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر داغ شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.

Rate this post