کوکو بادمجان خام غذایی ساده، سریع و خوشمزه هست به مواد اولیه کمی نیاز داره و می‌تونه یک شام ساده و سبک باشه. در ادامه به صورت مرحله به مرحله با دستور پخت کوکوی بادمجان خام و علت‌های وا رفتن آن آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کوکو بادمجان خام

  • بادمجان متوسط 5 عدد
  • تخم‌مرغ 4 عدد
  • سیر 4 حبه
  • آرد سفید 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زرچوبه 1 قاشق چای‌خوری

دستور پخت کوکو بادمجان خام

طرز تهیه کوکوی بادمجان خام

مرحله اول، پوست گرفتن بامجان

پوست بادمجان‌ها رو بگیرید و درشت رنده کنید. همپنین می‌تونید بادمجون‌ها رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید.

بعد از رنده یا میکس کردن بادمجان، بادمجون آب می‌اندازه که باید آب بادمجون گرفته بشه.

برای گرفتن تلخی بادمجان می‌تونید قبل از رنده کردن به بادمجون‌های پوست‌ گرفته شده نمک بزنید و حدود نیم ساعت زمان بدید تا تلخی بادمجون‌ها گرفته بشه و بعد بادمحون‌ها و شسته و خشک کنید و سپس رنده کنید.


مرحله سوم، رنده کردن سیر

حبه‌های سیر رو ریز رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید و میکس کنید.


مرحله چهارم، تفت دادن بادمجون

در این مرحله یک ماهیتابه نچسب رو روی حرارت بذارید و کمی روغن بریزید. سپس بادمجان رنده شده رو داخل ماهیتابه بریزید و مقداری نمک اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت بدید.

می‌تونید بادمجون رو تفت ندید، اما ممکنه که کوکو وا بره.


مرحله پنجم، اضافه کردن ادویه

پس از اینکه بادمجان کمی تفت خورد، حرارت رو کمی زیاد کنید تا آب مواد کشیده بشه. حدود پنج دقیقه روی حرارت ملایم تفت بخوره کافیه.

سپس بادمجون رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک بشه.

در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید و مقداری تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.


مرحله ششم، آماده کردن مایه کوکو

مواد رو وقتی که خنک شد داخل یک کاسه بریزید. 4 تا 5 قاشق غذاخوری آرد سفید رو اضافه کنید و هم بزنید.

چهار عدد تخم‌مرغ رو یکی یکی داخل کاسه‌ای جدا بشکنید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به مواد اضافه کنید.

مایه کوکو رو هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن. اگه نیاز بود یک تخم‌مرغ دیگه هم اضافه کنید.


مرحله هفتم، سرخ کردن کوکو

داخل یک ماهیتابه نچسب مقداری روغن بریزید و وقتی که به اندازه کافی داغ شد مایه کوکو رو به آرومی داخل تابه بریزید و با پشت قاشق سطح کوکو رو صاف کنید.

سپس درب ماهیتابه رو بذارید و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا کوکو با حرارت ملایم سرخ بشه.

وقتی که کناره‌های کوکو طلایی شد، کوکو رو برگردونید و حدود 10 تا 15دقیقه زمان بدید تا طرف دیگه کوکو هم طلایی بشه. در این مرحله درب تابه باید باز باشه.


علت وا رفتن کوکو بادمجان و نکات مهم و فوت و فن های پخت آن

  • یکی از علت‌های وا رفتن کوکو بادمحان خام نگرفتنه آب بادمجونه، برای اینکه کوکو بادمجان وا نره، آب بادمجون رو باید به صورت کامل بگیرید.
  • تفت دادن بادمجان باعث میشه که آب بادمجان گرفته بشه و کوکو وا نره.
  • برای جلوگیری از وا رفتن کوکو بادمجان، وقتی که تخم‌مرغ‌ها رو اضافه کردید، از زیاد هم زدن مایه کوکو پرهیز کنید، هم زدن زیاد مایه کوکو باعت آب انداختن مایه کوکو و وا رفتن کوکو میشه.
  • در صورتی که مایه کوکو شل شد و آب انداخت میتونید یک تا دو قاشق غذاخوری آرد دیگه به مایه کوکو اضافه کنید تا به انسجام کافی برسه.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه کوکو سبزیجات رژیمی و خوشمزه؛ تصویری و مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکوی کدو سبز، غذایی سالم، رژیمی، ساده و ارزان
طرز تهیه کوکوی کلم پیچ، غذایی خوشمزه، سبک، سالم و ارزان
طرز تهيه خوشمزه ترین كوكوی لوبيا سبز تبريزی؛ مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه کوکوی تره فرنگی با سیب زمینی