ته چین انواع مختلف و زیادی داره و از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانیه. دستور پخت ته چین اسفناج با رب انار و مرغ ریش ریش رو براتون آماده کردم که یکی از خوشمزه ترین هاست. امیدوارم که درست کنید و از طعم خوبش لذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه ته چین اسفناج مازندرانی برای 2 نفر

  • برنج 2 پیمانه
  • اسفناج نیم کیلو
  • تخم مرغ 2 عدد
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • سینه مرغ 1 عدد
  • ماست چکیده و پرچرب 1 لیوان
  • آب زعفران 4 قاشق غذاخوری
  • رب انار 1 قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • گرد غوره 2 قاشق چای‌خوری (به دلخواه)

طرز تهیه ته چین اسفناج شمالی با رب انار

طرز تهیه ته چین اسفناج با رب انار

مرحله اول

برای تهیه ته چین ابتدا برنج رو از 3 ساعت قبل با مقداری نمک خیس کنید. در صورت امکان بهتره که برای تهیه ته چین اسفناج از برنج ایرانی استفاده کنید.

بعد از گذشت 3 تا 4 ساعت آب برنج رو خالی کنید. داخل یک قابلمه تا نصفه آب بریزید و روی حرارت بدارید تا آب به جوش بیاد.

وقتی که آب به جوش اومد برنج رو بریزید و هم بزنید. حدود 10 دقیقه بعد، یک دانه برنج رو تست کنید. برنج نباید پخته بشه و فقط باید کمی نرم بشه و حالت خشکی نداشته باشه.

سپس برنج رو آبکش کنید و با آب ولرم بشویید تا نمک اضافی برنج گرفته بشه.


مرحله دوم

سینه مرغ رو به همراه مقدار کمی آب و یک عدد پیاز و دو عدد برگ بو و کمی نمک بپزید. وقتی که مرغ پخت و خنک شد، مرغ رو ریش ریش کنید.


مرحله سوم

اسفناج به قطعاتی به اندازه 1 تا 2 سانتی‌متر خرد کنید و داخل ماهیتابه بدون روغن ریخته و روی حرارت بذارید تا آب اسفناج به طور کامل گرفته بشه. وقتی که آب اسفناج تبخیر شد حدود 2 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و کمی تفت داده و ار روی حرارت بردارید.

طرز تهیه ته چین اسفناج


مرحله چهارم

پیازها رو پوست بکیرید و به شکل خلال خرد کنید. داخل ماهیتابه ریخته و وقتی که آب پیاز گرفته شد و سبک شد، کمی روغن اضافه کنید. وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه و اضافه کنید.

کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه و سپس رب انار رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. در ادامه اسفناج پخته رو هم اضافه کنید و مواد رو کمی تفت بدید و از روی حرارت بردارید.


مرحله پنجم

ماست چکیده، تخم‌مرغ و آب زعفران، کمی نمک و فلفل سفید یا سیاه رو رو داخل ظرفی بریزید و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید.

طرز تهیه ته چین اسفناج با رب انار

سپس برنج رو با مخلوط ماست و تخم‌مرغ مخلوط کنید. می‌تونید نصف برنج رو با مواد مخلوط کنید تا مقداری هم برنج سفید داخل غذا استفاده کنید تا ته چین اسفناج تنوع رنگ داشته باشه.

طرز تهيه ته چين اسفناج با مرغ


مرحله ششم

یک قابلمه نچسب بردارید و کمی روغن بریزید و روی حرارت بذارید تا کمی داغ بشه، سپس مقداری از برنج رو کف ظرف بریزید و حدود 4 قاشق غذاخوری آب مرغ روش بریزید و با پشت قاشق فشار بدید تا خوب منسجم بشه، سپس یک لایه اسفناج بریزید و در صورت داخواه روی اسفناج گرد غوره بپاشید و دوباره با پشت قاشق فشرده کنید.

طرز تهیه ته چین اسفناج شمالی و مازندرانی

در ادامه مرغ ریش ریش رو هم بریزید و روی مرغ رو با برنج بپوشید و سطح مواد رو کمی فشار بدید تا خوب به هم بچسبند.


مرحله هفتم

برای پخت ته چین اسفناج داخل فر، فر رو از قبل گرم کرده و ته چین به به مدت 40 تا 45 دقیقه داخل فر با دمای 175 درجه سانتی‌گراد بذارید.

برای پخت ته چین اسفناج داخل قابلمه روی گاز و بدون فر، قابلمه رو روی شعله پخش‌کن با حرارت کم بذارید و حدود 45 دقیقه زمان بدید تا ته چین اسفناج آماده بشه. نوش جان.

نکته مهمی که برای پخت ته چین باید در نظر بگیرید اینه که سفیده تخم‌مرغ باعث چسبیدن برنج میشه. اگه دوست ندارید که برنج به هم بچسبه باید ابتدا یک تخم‌مرغ رو با نصف لیوان ماست و 2 قاشق آب زعفران و مقداری برنج به اندازه ته دیگ ته چین مخلوط کنید و برای فقط برای لایه اول استفاده کنید.

برای لایه‌ی بعدی، یک عدد زرده تخم‌مرغ رو با نصف لیوان ماست و 2 قاشق آب زعفران مخلوط کنید و برای لایه‌ رویی استفاده کنید تا برنج به هم نچسبه.

نکات مهم پخت ته چین اسفناج با رب انار

  • برنج ته چین حتما باید ایرانی باشه چون برنج خارجی چسبندگی و طعم خوبی به تهچین نمیدن.
  • برنج تهچین رو حتما زنده تر از همیشه آبکش کنید که شفته نشه.
  • به ازای هرسه پیمانه برنج ۳ عدد زرده تخم مرغ و یک عدد تخم مرغ کامل برای چسبندگی بهتر نیازه.
  • به ازای هر یک پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری ماست پرچرب نیاز است اگر ماست زیاد بزنید یا سفت نباشه تهچین شفته میشه.
  • حتما از زعفران غلیظ و زیاد استفاده کنید که تهچین شما خوش رنگ و خوشمزه بشه.
  • اضافه کردن گلاب و هل و دارچین و آبلیمو اختیاریه اما خیلی تاثیر داره برای اینکه تهچین بوی زهم تخم مرغ نده.
  • فشرده سازی مواد تهچین در هر مرحله واجبه چون درغیر اینصورت لایه ها باز میشن بعد از پخت.
  • مرغ رو با ادویه و پیاز بپزین بعد ریش ریش کنید اگر دوست داشتین میتونید مرغ نپخته رو نواری خرد کنید و سرخ کنید.
  • به مدت ۴۵دقیقه داخل فر۱۷۰درجه بذارین بپزه.
  • روی گاز هم به مدت ۵۰ دقیقه بذارین بپزه.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش