میشه گفت که کوکوی لوبیا سبز خوشمزه ترین کوکوی ایرانی هست. کوکو لوبیا سبز تو تبریز خیلی طرفدار داره. این کوکو هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان یک شام سبک و ساده سرو میشه و به میزها و سفره‌های ایرونی زیبایی و جلوه‌ی خاصی میده.

اگه تا به حال این کوکو رو امتحان نکردید، مطمئنم بعد از امتحان کردنش از طرفداراش میشید.


مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز مجلسی تبریز برای 4 نفر

  • لوبیا سبز خرد شده 1.5 پیمانه (حدود 300 گرم)
  • هویج یک پیمانه (دو عدد)
  • سیب زمینی یک پیمانه (دو عدد)
  • پیاز یک عدد بزرگ
  • سیر 2 حبه (به دلخواه)
  • تخم مرغ ۵ عدد
  • آرد سفید یک قاشق غذاخوری سر پر
  • آب زعفران 2 قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل یک قاشق چای‌خوری
  • دارچین یک قاشق چای‌خوری سر پر
  • پاپریکا یک قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی خوشمزه

طرز تهيه خوشمزه ترین كوكوی لوبيا سبز تبريزی؛ مرحله به مرحله

مرحله اول، خرد کردن مواد

سیب‌زمینی و هویج رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. لوبیا سبز رو هم اندازه با سیب زمینی و هویج خرد کنید.

کوکو لوبیا سبز تبریزی


مرحله دوم، پختن مواد

در این مرحله لوبیا سبز رو داخل قابلمه بریزید و روش آب بریزی تا جایی که آب روی لوبیا رو بگیره. (می‌تونید یم قاشق چای‌خوری جوش شیرین داخل آب بریزید تا کاملا نرم بشه.)

نکته: مقدار آب برای پخت لوبیا و هویج باید به قدری باشه که به طور کامل تا آخر پخت تبخیر شه و آبی باقی نمونه که دور بریزید. اگر مقدار آب زیاد باشه و مجبور بشید آب رو دور بریزید مقدار زیادی از ویتلمین ها و مواد معدنی رو از دست میدید.

وقتی که مطمئن شدید که لوبیا کامل پخته، لوبیا رو در ظرف آبی پر از یخ بریزید و به اصطلاح بلانچ کنید. این کار باعث میشه که رنگ سبز لوبیا عوض نشه. برای هویج هم همین مراحل رو انجام بدید. البته هویج نیازی به اضافه کردن جوش شیرین نداره.


مرحله سوم، سرخ کردن سیب‌زمینی

وقتی که لوبیا سبز و هویج در حال پخته شدن هستند، سیب‌زمینی‌ها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید.

آموزش پخت کوکوی لوبیا سبز و هویج


مرحله چهارم، تفت دادن پیاز

پیاز رو به صورت نگینی و ریز خرد کنید. داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز رو در حدی که بشه تفت بدید. اگه مایل به استفاده از سیر بودید، سیر رو ریز رنده کنید و به همراه پیاز تفت بدید.

کوکوی لوبیا سبز مجلسی تبریز

در ادامه لوبیا سبز پخته رو اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدید، سپس هویج پخته رو هم اضافه کنید و 5 دقیقه دیگه تفت بدید.

خوشمزه ترین کوکوی لوبیا سبز


مرحله پنجم، آماده کردن مایه کوکو لوبیا سبز

در این مرحله سیب‌زمینی سرخ شده رو به مواد اضافه کنید. چون که سیب‌زمین سرخ شده هست نیازی به تفت دادن نداره. در ادامه ادویه‌ها و آب زعفرون رو هم به مواد اضافه کنید و بعد از چند دقیقه تفت دادن شعله رو خاموش کنید تا مواد خنک شه.

طرز پخت کوکو لوبیا سبز تبریزی

تخم‌مرغ‌ها رو داخل یک ظرف جدا بشکنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه. در ادامه مواد رو داخل ظرف تخم‌مرغ بریزید.

دستور پخت کوکوی لوبیا سبز مجلسی

سپس آرد سفید رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب ترکیب کنید.

کوکوی لوبیا سبز ساده


مرحله ششم، پخت کوکو

در این مرحله داخل تابه‌ای نچسب که داغ شده روغن بریزید و وقتی به حرارت مناسب رسید مایه کوکو رو داخل تابه بریزید و به مدت نیم ساعت با شعله کم زمان بدید بپزه. وقتی که کناره‌های کوکو برشته شد، کوکو رو برگردید و 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا آماده شه. نوش جان.
ادویه اصلی کوکوی لوبیا سبز دارچین و زعفرون هست پس می‌تونید این دو ادویه رو بیشتر از بقیه استفاده کنید.

علت وا رفتن کوکو لوبیا سبز

تو بعضی بعضی از دستور پخت‌های کوکوی لوبیا سبز گوشت چرخ کرده هم وجود داره. اگه مایل به اضافه کردن گوشت چرخ شده بودید، گوشت رو با پیاز تفت بدید و سپس لوبیا رو اضافه کنید. اما خب طعم این کوکو بدون گوشت خیلی بهتره.


علت وا رفتن کوکو لوبیا سبز

  • یکی از دلایل وا رفتن کوکوی لوییا سبز اینه که تخم‌مرغ رو زیاد می‌زنید و مایه کوکو شل میشه و در زمان سرخ شدن کوکو وا میره.
  • روغن باید حتما داغ شده باشه و بعد مایه کوکو رو بریزید. چون اگه روغن خوب داغ نشده باشه، کوکو روغن زیادی جذب میکنه و وا میره.
  • برای اینکه از وا نرفتن کوکو مطمئن بشید، می‌تونید مایه کوکو رو برای یک ساعت داخل یخچال قرار بدید تا خوب استراحت کنه.

طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی مجلسی با گوشت چرخ کرده

این کوکوی لوبیا سبز مجلسی یه غذای اصیل تبریزی هست که فوق العاده خوشمزه‌ست. کوکوس لوبیا سبز به روش های مختلفی درست میشه اما اگه این کوکوی لوبیا سبز تبریزی رو تا حالا امتحان نکردید پیشنهاد می کنم در اولین فرصت حتما درست کنید و از طعم و مزه‌ بی نظیری که داره لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی با گوشت چرخ کرده

  • سیب زمینی بزرگ ۱ عدد
  • لوبیا سبز ۳۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • گوجه فرنگی ۱ عدد
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • خلال پسته
  • خلال بادام
  • زرشک

ادویه ها

  • نمک
  • زرد چوبه
  • فلفل سیاه
  • پودرگل محمدی
  • پودردارچین
  • پودر پیاز
  • پودر سیر (کم)
  • زعفران دم کرده

طرزتهیه

۱. سیب زمینی ها رو نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید.

۲. لوبیا سبز رو در اندازه سیب زمینی خرد کرده و قبلا بخارپز کنید، سپس در روغن تفت دهید.

۳. پیاز را نگینی خرد کرده با نمک و زردچوبه در روغن تفت دهید، وقتی سبک شد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید.

۴. سیب زمینی سرخ شده، لوبیا سبز تفت داده شده و پیاز و گوشت چرخ کرده تفت داده شده را باهم مخلوط کنید.

۵. پوست گوجه فرنگی را کنده و قسمت های آب دار آن را جدا کنید و قسمت گوشتی آن را خرد کرده به مواد بالا اضافه کنید.

۶. تخم مرغ ها رو در ظرفی جدا شکسته و با ادویه ها و زعفران مخلوط کنید، سپس به مواد بالا اضافه کنید وخوب مخلوط کنید.

۷. ماهیتابه را چرب کرده و داغ کنید،سپس مواد کوکو را توی تابه ریخته و روی آن را کاملا صاف کنید و با شعله خیلی کم بگذارید بپزد. (می تونید از فر با دمای ۱۸۰ درجه هم استفاده کنید)

۸. وقتی یه طرف کوکو سرخ شد برش بزنید و برگردونید تا طرف دیگه کوکو هم سرخ بشه.

۹. با پیاز داغ، خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزئین کنید.

نوش جان

همچنین بخوانید: