کدو حلوایی خواص زیاد و ارزش غذایی بالایی داره، اما خب همه طعمشو دوست ندارن. در ادامه با دستور پخت خورشت کدو حلوایی شمالی با رب انار به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه خورش کدو تنبل گیلانی

  • کدو حلوایی نیم کیلو
  • سینه مرغ بزرگ 1 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • رب انار 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران آب شده 2 قاشق غذاخوری
  • کره 50 گرم
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • دارچین 1 قاشق چای‌خوری

با این مقدار مواد اولیه می‌تونید خورش کدو تنبل گیلانی برای 4 نفر درست کنید.


طرز تهیه خورشت کدو تنبل گیلانی خوشمزه با مرغ

طرز تهیه خورش کدو حلوایی گیلانی با مرغ و رب انار

مرحله اول، خرد کردن کدو حلوایی

برای شروع کدو حلوایی رو از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و تخمه‌هاش رو خارج کنید. پوست کدو حلوایی رو بگیرید و به قطعات حدود 5 سانتی‌متر قسمت کنید.


مرحله دوم، خرد کردن مرغ

استخوان سینه مرغ رو جدا کنید و سینه مرغ رو به قطعاتی حدود 3 سانتی‌متر خرد کنید.


مرحله سوم، آماده کردن پیاز داغ

پیاز رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. قابلمه رو روی حرارت بذارید و کره رو به همراه کمی روغن داخل قابلمه بریزید. وقتی که کره آب شد، پیاز رنده شده رو اضافه کنید و وقتی که کمی تفت خورد، مرغ رو اضافه کنید و تفت بدید و در ادامه کدو حلوایی رو اضافه کنید و نمک و فلفل رو هم به مواد اضافه کنید و تفت بدید تا مرغ و کدو حلوایی کمی سرخ بشه.


مرحله چهارم، پخت خورش کدو حلوایی

وقتی که مرغ و کدو حلوایی کمی سرخ شد، رب انار رو به مواد اضافه کنید و حدود 2 تا 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید.
وقتی که خورش به جوش اومد، پودر دارچین رو روی خورش بپاشید و درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید. حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا مرغ و کدو حلوایی بپزه.
وقتی که مرغ و کدو حلوایی پخته شد و خورش لعاب کرد، خورشت کدو حلوایی گیلانی با مرغ و رب انار آماده است که نوش جان کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت خورشت کدو حلوایی

  • خورشت کدو حلوایی از خورش‌هایی که باید کم آب باشه.
  • اگه کدو حلوایی رو خیلی ریز خرد کنید ممکنه در زمان پخت داخل خورشت وا بره.
  • اگه خورش کدو تنبل رو زیاد بپزید، کدو حلوایی داخل خورشت وا میره.
  • بسته به ذائقه خودتون، می‌تونید در زمان پخت مقداری شکر به خورش اضافه کنید.
  • برای درست کردن خورشت کدو حلوایی بهتره تا از کدو حلوایی تازه و کوچک استفاده کنید تا در زمان پخت داخل خورش وا نره.

همچنین بخوانید


طرز تهیه خورشت کدو حلوایی و آلو با گوشت تکه ای

  • زمان تهیه ۱۰ دقیقه
  • زمان پخت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه
مواد لازم
  • گوشت گوسفند خورشتی خرد شده ۵۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد خرد شده
  • کدو حلوایی مکعبی خرد شده ۳۰۰ گرم
  • آلو خورشتی ۲۰۰ گرم
  • روغن مایع ۱/۲ پیمانه
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • آب جوش 1 لیتر یا ۴ پیمانه
طرز تهیه

با نصف روغن کدو حلوایی ها را کمی تفت دهید تا رنگ آنها کمی طلایی شود. آنها را کنار گذاشته و با نصف دیگر روغن پیاز را تفت دهید و ادویه ها را اضافه کنید و سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید.

آب جوش اضافه کنید و بگذارید گوشت کامل بپزد. آلو بخارا را با آب جوش خیس دهید.

وقتی گوشت پخت کدو حلوایی را اضافه کرده و بعد آلو بخارا را نیز اضافه کنید. نمک را اضافه کنید و در صورت دلخواه باز هم دارچین و زنجبیل اضافه کنید
و با برنج سرو کنید.