کدو حلوایی علاوه بر خواص بسیار زیادی که برای سلامتی داره، تو دستور پختهای زیادی هم استفاده میشه. یکی از این موارد دسر کدو حلوایی هست که بدون اغراق طعم فوقالعادهای داره و اگه یکبار طعمش رو تجربه کنید، جزو دسرهای مورد علاقهتون میشه.
مواد لازم برای دسر کدو حلوایی
- كدو حلوایی پخته شده نیم کیلوگرم
- عسل یا شکر به مقدار دلخواه (حدود 100 گرم)
- شير یک پیمانه
- خامه 200 گرم
- پودر ژلاتين 30 گرم (2 قاشق غذاخوری سرپر)
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- زعفران به میزان دلخواه
- پودر هل 1 قاشق چایخوری
- وانيل نصف قاشق چایخوری
- دارچين 1 قاشق چایخوری
- گردو 10 عدد برای تزئین (به دلخواه)
- خلال پسته، خلال بادام، شكلات و انار برای تزئين (به دلخواه)
طرز تهیه دسر کدو حلوایی با ژلاتین و خامه برای 4 نفر
مرحله اول، پختن کدو حلوایی
برای شروع، اول کدو حلوایی رو شسته و به قطعات به اندازه کف دست خرد کنید و سپس پوستشون رو بگیرید. تو یه قابلمه یه لیوان آب بریزید و تکههای کدو حلوایی رو تو قابلمه بچینید و رو هر تکه کدو حلوایی مقداری شکر بپاشید. در قابلمه رو ببندید و بذارید روی حرارت متوسط برای نیم ساعت بپزه تا نرم بشه. در زمان پخت به کدو تنبل سر بزنید و تکهها رو زیر و رو کنید و اگه به آب نیاز داشت اضافه کنید. وقتی کدو حلوایی پخت صبر کنید تا خنک بشه و بعد کدو حلوایی رو پوره کنید.
مرحله دوم، مخلوط کردن ژلاتین با آب
15 قاشق غذاخوری آب سرد رو بریزید روی پودر ژلاتین و خوب هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط و اسفنجی بشه.
وقتی که مواد اسفنجی شدن، ظرف رو روی بخار آب قرار بدید (روش بن ماری) و تا زمانی که به یک مایع شفاف تبدیل بشه صبر کنید.
مرحله سوم، مخلوط کردن مواد
پوره کدو حلوایی رو داخل مخلوط کن بریزید.
در ادامه شیر، گلاب، خامه، زعفران (آب زعفران)، دارچین، پودر هل، وانیل و عسل یا شکر (به مقدار مناسب) رو داخل مخلوط کن بریزید و مواد رو با هم مخلوط کنید.
تا زمانی به میکس کردن مواد ادامه بدید که به یک ترکیب کاملا یکدست برسید. وقتی مواد کاملا یکدست شدند، ژلاتین آب شده رو به مواد اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید.
مرحله چهارم، ریختن مواد در ظرف
کف ظرف یا قالبی که انتخاب کردید رو با کمی روغن مایع خوب چرب کنید و مواد داخل مخلوط کن رو داخل ظرف یا قالبهای مورد نظرتون بریزید. برای آماده شدن، دسر رو باید حداقل بین 3 تا 4 ساعت داخل یخچال بذارید تا ژلاتین فرصت پیدا کنه به طور کامل خودش رو بگیره و دسرمون شکل بگیره.
مرحله پنجم، سرو و تزئین
بعد از گذشت 4 ساعت دسر رو از یخچال بیرون بیارید. در صورتی که خودش رو گرفته بود، کمی ظرف رو تکون بدید و یه بشقاب رو روی ظرف دسر بذارید و به آرومی ظرف رو برگردونید.
برای تزئین هم به دلخواه میتونید کمی خلال پسته، خلال بادام، شكلات و اناربریزید روی دسر و تزئینش کنید. راستی دسر کدو حلوایی با سس شکلات طعم بینظیری پیدا میکنه.
یه روش دیگه هم اینه که مغز گردو رو ریز خرد کنید و در زمان سرو روی دسر بپاشید. ترکیب طعم کدو خلوایی و گردو هم وسوسهانگیزه. نوش جان
ویدیویی آموزش طرز تهیه دسر کدو حلوایی
روش دوم
طرز تهیه دیر کدو حلوایی با شیره انگور
این دسر خیلی راحته و مغذی و پر خاصیت و سریع آماده میشه و لذیذ و خوش خوراکه!
مواد لازم
- کدو حلوایی یک کیلو
- شیره انگور شکر به میزان دل خواه ( من ۴ قاشق غذاخوری شیره ریختم)
- زعفران، دارچین، هل به میزان دل خواه
- کره ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
کدو حلوایی رو پوست کندم و برش دادم. در تابه با مقداری روغن تقت دادم، یک مقدار هم کره ریختم که خوشمزه ترش می کنه، بعد از تفت دادم، شیره (یا شکر)، پودر دارچین، زعفران ریختم. آب اضافه کردم و درش رو گذاشتم تا بپزه. حدود نیم ساعته آماده است. فقط از آب و شهدش هم کمی بزارید بمونه که موقع سرو در بشقاب بریزید. گردوی خرد شده و کمی دارچین هم رویه کدوهای پخته شده ریختم.
من با شیره انگور درست می کنم که رنگش رو کمی تیره تر می کنه، از شکر یا عسل استفاده کنید رنگش روشن تر هستش.
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی کانادایی با شیر و خامه
طرز تهیه مربای کدو حلوایی (کدو تنبل) رنده شده بدون آهک
طرز تهیه کیک کدو حلوایی پف دار و اسفنجی در قابلمه بدون فر
ممنون
????????????