کدو حلوایی یا کدو تنبل ارزش غذایی بالا و خواص زیادی برای سلامتی داره و باهش خوردنی‌های خوشمزه زیادی میشه درست کرد مثل کیک کدو حلوایی و دسر کدو حلوایی. در ادامه با طرز تهیه مربای کدو حلوایی رنده شده به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

همچنین بخوانید: طرز تهیه سوپ کدو حلوایی کانادایی با شیر و خامه


مواد لازم برای تهیه مربای کدو تنبل رنده شده

  • کدو حلوایی 1 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • دانه هل نکوبیده 5 عدد
  • چوب دارچین 2 تکه
  • گلاب 5 قاشق غذاخوری
  • آب 3 لیوان
  • زعفران آب شده 4 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • خلال پسته 50 گرم (به دلخواه)
  • خلال بادام 50 گرم (به دلخواه)
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای کدو حلوایی رنده شده بدون آب آهک

مرحله اول، پوست گرفتن کدو تنبل

برای شروع ابتدا کدو حلوایی رو شسته و خشک کنید. سپس کدو حلوایی رو از وسط به طور عمودی به دو قسمت تقسیم کنید.
تخمه‌ها و قسمت گوشتی داخل کدو حلوایی رو خالی کنید و پوست کدو تنبل رو بگیرید.


مرحله دوم، رنده کردن کدو حلوایی

در این مرحله کدو حلوایی رو با اندازه درشت رنده، رنده کنید. همچنین می‌تونید کدو تنبل رو داخل غذاساز بریزید و خرد کنید.


مرحله سوم، اضافه کردن شکر

کدو حلوایی رنده شده رو داخل یک ظرف مناسب یا قابلمه بریزید و و روش شکر بریزید. کدو تنبل رنده شده و شکر رو به صورت لایه لایه داخل ظرف بریزید و داخل یخچال بذارید.

نکته: با توجه به نوع کدو حلوایی، مقدار شکر می‌تونه کمتر یا بیشتر بشه.

مخلوط کدو حلوایی و شکر رو به مدت 12 تا 24 ساعت داخل یخچال قرار بدید تا آب بیندازه.


مرحله چهارم، پختن مربای کدو تنبل رنده شده

بعد از گذشت 12 تا 24 ساعت کدو حلوایی رنده شده رو از یخچال بیرون بیارید و 3 لیوان آب بهش اضافه کنید و روی شعله با حرارت متوسط بذارید.
مواد رو مدام هم بزنید و وقتی که به جوش اومد دانه‌های هل و چوب دارچین رو هم اضافه کنید. اگر روی مربا کف جمع شد، حتما کف رو از سطح مربا جمع کنید.


مرحله پنجم، قوام آمدن مربا کدو حلوایی رنده شده

بعد از گذشت حدود 40 تا 60 دقیقه، وقتی که شربت مربا قوام اومد، گلاب، زعفران، خلال پسته و خلال بادام رو اضافه کنید و 10 دقیقه بعد مربا رو از روی حرارت بردارید و آبلیمو رو به مربا اضافه کنید و خوب هم بزنید.
وقتی که مربا به طور کامل خنک شد و با محیط هم دما شد، دانه‌های هل و چوب دارچین رو از مربا جدا کنید و مربا رو داخل ظرف‌های شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای به رنده شده خانگی و فوت و فن های خوش رنگ شدن مربای به
طرز تهیه مربای انجیر له شده (خرد شده) زرد یا سیاه