زرشک پلو با مرغ یه غذای خوشمزه، مجلسی و پرطرفدار بین ایرانی‌هاست. یک روش درست کردن زرشک پلو اینه که مرغ رو ریش ریش کنید، با پیاز داغ و ادویه طعم‌دارش کنید و بعد مرغ ریش ریش رو لا به لای زرشک پلو بریزید.

خوبی زرشک پلو با مرغ ریش ریشی اینه که در زمان خوردن، نیازی به جدا کردن استخوان مرغ نیست و مرغ به دلیل تفت خوردن با پیاز داغ و ادویه عطر و طعم بهتری پیدا می‌کنه.

در ادامه با دستور پخت زرشک پلو با مرغ ریش ریش مخلوط مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

همچنین بخوانید: انواع پلو با مرغ ریش ریش


مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش مخلوط

  • سینه مرغ کامل 1 عدد (یا هر قسمت دیگر مرغ)
  • زرشک 6 قاشق غذاخوری
  • برنج 4 پیمانه
  • پیاز 2 عدد (یکی کوچک و یکی بزرگ)
  • فلفل دلمه‌ای 1 عدد کوچک
  • هویج 1 عدد کوچک
  • کره 50 گرم
  • زعفران آب شده 3 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 تا 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری

با این مقدار مواد اولیه می‌تونید زرشک پلو با مرغ ریش ریش مخلوط برای 4 نفر درست کنید.


طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش مخلوط

زرشک پلو با مرغ ریش ریش

مرحله اول، خیساندن برنج و زرشک

برای شروع ابتدا برنج رو شسته و به آب و کمی نمک حدود 2 ساعت خیس کنید. زرشک رو هم با مقداری آب داخل یک کاسه خیس کنید.

برنج رو هم می‌تونید کته و هم به صورت آبکش درست کنید که به سلیقه خودتون بستگی داره.


مرحله دوم، پختن مرغ

مرغ رو به همراه یک پیاز کوچک، هویج، ففل دلمه‌ای، چوب دارچین، کمی نمک، فلفل و زردچوبه و حدود دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی شعله با حرارت متوسط تا بپزه.

نکته مهم: مقدار آب که مرغ رو می‌پزید به اندازه‌ای باشه که بعد از پختن مرف، نصف لیوان آب مرغ داخل قابلمه بمونه.

وقتی که مرغ پخت و سرد شد، تکه‌های مرغ رو پاک کرده و ریش ریش کنید و آب مرغ رو هم صاف کنید.


مرحله سوم، تفت دادن زرشک

یک ماهیتابه کوچک رو روی حرارت بذارید و کمی روغن به همراه 25 گرم کره داخل تابه بریزید. زرشک رو اضافه کنید و کمی تفت بدید، سپس به مقداری که دوست دارید بین یک تا دو قاشق غذاخوری شکر به زرشک اضافه کنید و وقتی که شکر حل شد زرشک رو از روی حرارت بردارید.


مرحله چهارم، آماده کردن پیاز داغ

یک عدد پیاز بزرگ رو خلالی یا نگینی و ریز خرد کنید. پیاز رو با مقداری روغن و کره تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، کمی نمک، فلفل، زردچوبه و یک قاشق غذاخوری زعفران دم شده اضافه کنید و کمی تفت بدید. وقتی که خامی ادویه گرفته شد، زرشک و مرغ ریش ریش شده رو به پیاز داغ اضافه کنید.

سپس نصف آب مرغ رو هم به مواد اضافه کنید و درب قابلمه رو ببندید و 10 دقیقه زمان بدید تا روی حرارت کم طعم پیاز داغ به خورد مرغ بره.


مرحله پنجم، دم گذاشتن برنج

برنج رو هم می‌تونید به صورت دمی و هم آبکش درست کنید. برای درست کردن برنج دمی، وقتی که آب برنج کشیده شد، یک قابلمه دیگه رو روی حرارت بذاریدو وقتی که داغ شد، کمی روغن کف قابلمه بریزید. کف قابمه نون بذارید یا سیب زمینی بچینید.

سپس یک لایه برنج بریزید و روش یک لایه از مرغ بریزید و این کار رو تا تموم شدن مواد ادامه بدید.

در آخر روی برنج باقی مونده آب مرغ و به دلخواه چند قطعه کره بذارید و زرشک پلو با مرغ ریش ریشی مخلوط رو دم بذارید و درب قابلمه دم‌کنی بپیچید. حدود 30 دقیقه زمان بدید تا زرشک پلو مخلوط با مرغ ریش ریشی آماده بشه. نوش جان

یک روش دیگه برای درست کردن زرشک پلو با مرغ ریش ریشی مخلوط اینه که برنج رو جدا دم یا آبکش کنید و در زمان سرو داخل دیس برنج و مرغ ریش ریش شده رو لایه لایه داخل دیس بریزید.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

  • به دلخواه می تونید کمی خلال بادام و خلال پسته رو در کمی گلاب یا آب حدود 10 دقیقه خیس کنید و بعد داخل کمی کره تفت بدید و برای تزئین روی زرشک پلو استفاده کنید.
  • به دلخواه می تونید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو داخل کمی روغن یا کره تفت بدید و وقتی که رنگش باز شد و خامی رب گرفته شد، حدود یک تا دو لیوان آب مرغ رو به رب اضافه کنید و رب رو در آب مرغ حل کنید و در کنار زرشک پلو با مرغ ریش ریش شده سرو کنید.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش
طرز تهیه مرغ پرتقالی خوشمزه و ساده به صورت مرحله به مرحله

4.6/5 - (27 امتیاز)