کتلت غذایی خوشمزه و پرطرفداره که به مواد اولیه متفاوتی درست میشه. کتلت سیب زمینی بدون گوشت، یکی از انواع مختلف کتلته که برای تهیه اون به مواد اولیه زیادی نیاز نیست، ارزون و ساده هست و سریع درست میشه. در ادامه با دستور پخت کتلت سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده به صورت تصویری و مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کتلت سیب زمینی بازاری بدون گوشت چرخ کرده

  • سیب زمینی 6 عدد
  • پودر سوخاری 5 قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ 2 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • آرد گندم 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • کره 50 گرم یا 4 قاشق سوپ‌خوری روغن
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر 1 قاشق چای‌خوری
  • آویشن 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کتلت سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده به روش بازاری

مرحله اول، آب‌پز کردن سیب زمینی

سیب زمینی ها رو بشویید و داخل قابلمه بریزید. یک قاشق چای‌خوری نمک روی سیب زمینی ها بپاشید و آب بریزید تا جایی که روی سیب زمینی ها رو آب بگیره. حدود نیم ساعت زمان بدید تا سیب زمینی ها آبپز بشن. در آخر یک خلال دندون داخل سیب زمینی بزنید. اگه خلال به راحتی داخل سیب زمینی فرو رفت، یعنی سیب زمینی به طور کامل پخته شده.


مرحله دوم، پوره کردن سیب زمینی

سیب زمینی های پخته شده رو پوست بگیرید و با استفاده از گوشت کوب یا پوره ساز خوب بکوبید تا به طور کامل له و پوره بشه.


مرحله سوم، آماده کردن خمیر

یک لیوان آب رو با نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه و نصف قاشق چای‌خوری نمک، یک قاشق غذاخوری روغن یا 25 گرم کره داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، آرد رو بهش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله نشه و وقتی که مثل حلوا شد و خودش رو گرفت و از قابلمه جدا شد، خمیر رو برای پنج دقیقه روی حرارت ملایم باز و بسته کنید تا پخته بشه. وقتی خمیر آماده شد، از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا کمی خنک بشه.


مرحله چهارم، رنده کردن پیاز

پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید و آب پیاز رو بگیرید.


مرحله پنجم مخلوط کردن مواد

در ادامه خمیری که در مرحله سوم درست کردید رو به سیب زمینی له شده اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
وقتی که مواد کمی خنک شد، ادویه‌ها رو که شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و آویشن بود رو به همراه پیاز رنده شده و تخم مرغ به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست بشن.


مرحله ششم، اضافه کردن آرد سوخاری

در این مرحله کمی آرد سوخاری به مایه کتلت اضافه کنید و مواد رو هم بزنید و ورز بدید. اگه مایه کتلت به دست چسبید، دوباره کمی آرد سوخاری اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.
وقتی که مایه کتلت به دست نچسبید، دیگه آرد سوخاری اضافه نکنید.


مرحله هفتم، سرخ کردن کتلت

کمی روغن مایع داخل یک کاسه کوچک بریزید و کنار دستتون بذارید. کف دستتون رو کمی چرب کنید و به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بردارید و فرم بدید. سپس دو سمت کتلت رو به شکل برگ تیز کنید و با استفاده از یک چاقو وسط کتلت یک خط کوچیک بیندازید تا مغز پخت بشه و سپس داخل روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده
برای تهیه کتلت سیب زمینی سوخاری همچنین می‌تونید کتلت ها رو داخل تخم مرغ و آرد سوخاری بغلتونید و بعد سرخ کنید.

کتلت بدون گوشت خوشمزه

بعد از سرخ شدن، به دلخواه کتلت‌ها رو داخل صافی یا دستمال روغن‌گیر مخصوص آشپزی بذارید تا روغن اضافی کتلت‌ها گرفته بشه.


نکات مهم و فوت و فن های پخت کتلت سیب زمینی آب پز بدون گوشت بازاری

  • کتلت سیب زمینی بازاری روغن به خودش جذب نمی‌کنه و بهتره تو روغن زیاد سرخ بشه.
  • برای درست کردن کتلت سیب زمینی بدون گوشت، سیب زمینی رو حتما با گوشت کوب یا پوره ساز خوب له کنید.
  • برای درست کردن کتلت سیب زمینی بدون گوشت، سیب زمینی رو رنده نکنید، چون که نتیجه کار خوب نمیشه.
  • کره عطر و طعم خیلی خوبی به کتلت میده، اما به حای کره از یک قاشق غذاخوری روغن جامد با دو قاشق غذاخوری روغن مایع می‌تونید استفاده کنید.
  • در زمان برداشتن مایه کتلت، اصلا به دستتون آب نزنید، فقط کافیه تا کمی دستتون رو با روغن چرب کنید.
  • حتما وسط کتلت رو با چاقو خط بیندازید تا مغز پخت بشه.
  • اگر در زمان پخت مایه کتلت شل بود، مایه به دست می‌چسبید یا در زمان سرخ کردن داخل تابه وا رفت، حدود دو تا سه قاشق غذاخوری آرد سوخاری به مایه کتلت اضافه کنید و مواد رو ورز بدید.
  • حتما زمان بدید تا خمیر کمی خنک بشه و از داغی بیفته.
  • کتلت رو در روغن داغ روی حرارت متوسط سرخ کنید.
  • در زمان فرم دادن به کتلت، اگه برای اینکه مایه کتلت به دستتون نچسبه، دستتون رو خیس می‌کنید، ممکنه که در زمان گذاشتن کتلت در تابه، روغن داغ بهتون بپاشه و باعث ایجاد سوختگی بشه. ولی اگه دستتون رو با کمی روغن چرب کنید، دیگه این مشکل پیش نمیاد.
دستور پخت‌های پیشنهادی:

طرز تهیه کتلت مرغ خام با سیب زمینی خام خوشمزه و ترد مرحله به مرحله
طرز تهیه شامی عدس و نخود بدون گوشت
طرز تهیه شامی ترش گیلانی
طرز تهیه نون شامی مازندرانی
طرز تهیه کوکو سبزیجات رژیمی و خوشمزه؛ تصویری و مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکوی کدو سبز، غذایی سالم، رژیمی، ساده و ارزان
طرز تهیه کوکوی کلم پیچ، غذایی خوشمزه، سبک، سالم و ارزان
طرز تهيه خوشمزه ترین كوكوی لوبيا سبز تبريزی؛ مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه کتلت با سوسیس و سیب زمینی

Rate this post