کتلت غذایی خوشمزه و پرطرفداره که به مواد اولیه متفاوتی درست میشه. کتلت سیب زمینی بدون گوشت، یکی از انواع مختلف کتلته که برای تهیه اون به مواد اولیه زیادی نیاز نیست، ارزون و ساده هست و سریع درست میشه. در ادامه با دستور پخت کتلت سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده به صورت تصویری و مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کتلت سیب زمینی بازاری بدون گوشت چرخ کرده

  • سیب زمینی 6 عدد
  • پودر سوخاری 5 قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ 2 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • آرد گندم 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • کره 50 گرم یا 4 قاشق سوپ‌خوری روغن
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر 1 قاشق چای‌خوری
  • آویشن 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کتلت سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده به روش بازاری

مرحله اول، آب‌پز کردن سیب زمینی

سیب زمینی ها رو بشویید و داخل قابلمه بریزید. یک قاشق چای‌خوری نمک روی سیب زمینی ها بپاشید و آب بریزید تا جایی که روی سیب زمینی ها رو آب بگیره. حدود نیم ساعت زمان بدید تا سیب زمینی ها آبپز بشن. در آخر یک خلال دندون داخل سیب زمینی بزنید. اگه خلال به راحتی داخل سیب زمینی فرو رفت، یعنی سیب زمینی به طور کامل پخته شده.


مرحله دوم، پوره کردن سیب زمینی

سیب زمینی های پخته شده رو پوست بگیرید و با استفاده از گوشت کوب یا پوره ساز خوب بکوبید تا به طور کامل له و پوره بشه.


مرحله سوم، آماده کردن خمیر

یک لیوان آب رو با نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه و نصف قاشق چای‌خوری نمک، یک قاشق غذاخوری روغن یا 25 گرم کره داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، آرد رو بهش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله نشه و وقتی که مثل حلوا شد و خودش رو گرفت و از قابلمه جدا شد، خمیر رو برای پنج دقیقه روی حرارت ملایم باز و بسته کنید تا پخته بشه. وقتی خمیر آماده شد، از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا کمی خنک بشه.


مرحله چهارم، رنده کردن پیاز

پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید و آب پیاز رو بگیرید.


مرحله پنجم مخلوط کردن مواد

در ادامه خمیری که در مرحله سوم درست کردید رو به سیب زمینی له شده اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
وقتی که مواد کمی خنک شد، ادویه‌ها رو که شامل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و آویشن بود رو به همراه پیاز رنده شده و تخم مرغ به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید تا به طور کامل با هم مخلوط و یکدست بشن.


مرحله ششم، اضافه کردن آرد سوخاری

در این مرحله کمی آرد سوخاری به مایه کتلت اضافه کنید و مواد رو هم بزنید و ورز بدید. اگه مایه کتلت به دست چسبید، دوباره کمی آرد سوخاری اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.
وقتی که مایه کتلت به دست نچسبید، دیگه آرد سوخاری اضافه نکنید.


مرحله هفتم، سرخ کردن کتلت

کمی روغن مایع داخل یک کاسه کوچک بریزید و کنار دستتون بذارید. کف دستتون رو کمی چرب کنید و به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بردارید و فرم بدید. سپس دو سمت کتلت رو به شکل برگ تیز کنید و با استفاده از یک چاقو وسط کتلت یک خط کوچیک بیندازید تا مغز پخت بشه و سپس داخل روغن داغ سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت سیب زمینی بدون گوشت چرخ کرده
برای تهیه کتلت سیب زمینی سوخاری همچنین می‌تونید کتلت ها رو داخل تخم مرغ و آرد سوخاری بغلتونید و بعد سرخ کنید. غلتوندن کتلت ها تو نخم مرغ و آرد سوخاری قبل از سرخ کردن به سلیقه شما بستگی داره و می تونید بدون غلتوندن تو تخم مرغ و آرد سوخاری کتلم ها رو سرخ کنید.

کتلت بدون گوشت خوشمزه

بعد از سرخ شدن، به دلخواه کتلت‌ها رو داخل صافی یا دستمال روغن‌گیر مخصوص آشپزی بذارید تا روغن اضافی کتلت‌ها گرفته بشه.

ایــن یـه کتلت بدون گوشت ارزون و خوشمزه و ساده ست که تو چشم بهم زدن آماده میشه که اصلا روغن جذب نمیکنه به خودش، ولی باید تو روغن زیاد سرخ بشه.

همچنین میتونید روغن اضافی رو صاف کنید و برای غذاهای سرخ کردنی دیگتون استفاده کنید، چون یک بار استفاده کردید مشکلی پیش نمیاد.

کتلتی که نه گوشت نیاز داره نه مرغ اما خیلی خیلی خوشمزه ست، به خاطر همین گفتم طرز پختش رو براتون آماده کردم. من این کتلت رو با نون باگت و خیارشور و گوجه و کاهو سرو می کنم که عالی میشه. اینم بگم داخل این کتلت به خاطر داغ کردن خمیر خیلی پوکه، خیلی ها میگن این کوکو هست ولی کوکو سیب زمینی خمیر داغ کرده نداره شاید به همین دلیل بهش میگن کتلت ….


نکات مهم و فوت و فن های پخت کتلت سیب زمینی آب پز بدون گوشت بازاری

  • کتلت سیب زمینی بازاری روغن به خودش جذب نمی‌کنه و بهتره تو روغن زیاد سرخ بشه.
  • برای درست کردن کتلت سیب زمینی بدون گوشت، سیب زمینی رو حتما با گوشت کوب یا پوره ساز خوب له کنید.
  • برای درست کردن کتلت سیب زمینی بدون گوشت، سیب زمینی رو رنده نکنید، چون که نتیجه کار خوب نمیشه.
  • کره عطر و طعم خیلی خوبی به کتلت میده، اما به حای کره از یک قاشق غذاخوری روغن جامد با دو قاشق غذاخوری روغن مایع می‌تونید استفاده کنید.
  • در زمان برداشتن مایه کتلت، اصلا به دستتون آب نزنید، فقط کافیه تا کمی دستتون رو با روغن چرب کنید.
  • حتما وسط کتلت رو با چاقو خط بیندازید تا مغز پخت بشه.
  • اگر در زمان پخت مایه کتلت شل بود، مایه به دست می‌چسبید یا در زمان سرخ کردن داخل تابه وا رفت، حدود دو تا سه قاشق غذاخوری آرد سوخاری به مایه کتلت اضافه کنید و مواد رو ورز بدید.
  • حتما زمان بدید تا خمیر کمی خنک بشه و از داغی بیفته.
  • کتلت رو در روغن داغ روی حرارت متوسط سرخ کنید.
  • در زمان فرم دادن به کتلت، اگه برای اینکه مایه کتلت به دستتون نچسبه، دستتون رو خیس می‌کنید، ممکنه که در زمان گذاشتن کتلت در تابه، روغن داغ بهتون بپاشه و باعث ایجاد سوختگی بشه. ولی اگه دستتون رو با کمی روغن چرب کنید، دیگه این مشکل پیش نمیاد.
  • سیب زمینی حتما با گوشت کوب له کنید رنده زده خوب نمیشه.
  • اگه کره نداشتید اشکالی نداره میتونید به جاش یک قاشق روغن جامد یا دو قاشق روغن مایع بریزید ولی کره طعم و عطر خاصی میده بخاطر همین گفتم کره بزنید.
  • وقتی آرد داخل آب در حال جوش ریخت سریع بهم بزنید تا گلوله نشه آرد حتما به مدت پنج دقیقه روی شعله ملایم باز و بسته کنید.
  • قبل پختن آرد حتما سیب زمینی له کنید کنار بزارید بعد پختن آرد یه مقداری ازداغی افتاد اضافه کنید به سیب زمینی پخته نیاز نیست کاملا خنک بشه.
  • شاید یک تخم مرغ کافی باشه. موقع سرخ کردن اگه احساس کردید شل هست یا به دست میچسبه یک قاشق دیگه پودر سوخاری اضافه کنید.
  • موقع برداشت خمیر کتلت اصلا بدست به آب نزنید یه مقدار کم به دست روغن مایع بزنید حتما وسطش با چاقو خط بندازید تا مغز پخت بشه. دیگه هرچی بود رو گفتم.
  • حتما موقع مخلوط کردن مواد کتلت باید سیب زمینی و خمیر کاملا در محیط خنک شده باشند وگرنه کتلت وا میرود.
  • همه مواد کتلت را مخلوط و خوب ورز دهید تا مواد منسجم شود و بعد آرد سوخاری را به تدریج اضافه کنید و ورز دهید تا جایی که خمیر در کاسه جمع و منسجم شود و به کف کاسه و دست نچسبد. خمیر نهایی لطیف ولی کاملا منسجم و غیر چسبنده است.
  • اگر خمیر شل و چسبنده باشد کتلت وا میرود.
  • در صورت چسبنده بودن به اضافه کردن آرد سوخاری ادامه دهید تا چسبندگی به کل برطرف شود.
  • ورز دادن زیاد مواد در انسجام و جلوگیری از وا رفتن کتلت بسیار مهم است.
  • میتوانید کتلت را به سایز کوچک در دستتان فرم دهید ، کتلت کوچک ریسک باز شدن کمتری دارد.
  • هر بار مقداری از مواد بردارید و با ضربه بین دو دست هواگیری کنید تا خمیر بدون ترک شود ترک باعث وا رفتن کتلت میشود.
  • موقع فرم دادن کتلت به حاشیه دور کتلت دقت کنید اگر ترک داشت کمی دستتان را نمدار کنید و ترکها را بگیرید وگرنه از این قسمت کتلت وا میرود.
  • کتلت را در روغن داغ با حرارت متوسط رو به ملایم سرخ کنید تا طلایی و مغز پخت شوند، حرارت زیاد باعث وا رفتن کتلت و خام ماندن مغز کتلت میشود.
  • کتلت های سرخ شده را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
  • اول یک عدد کتلت به عنوان نمونه سرخ کنید اگر وا رفت باید مقداری آرد سوخاری دوباره به مواد اضافه و ورز دهید تا انسجام مایه کتلت بیشتر شود.
  • در ساندویچ فروشی ها وزن هر کتلت ۱۰۰ گرم در نظر گرفته میشود که با این دستور شما ۱۰ عدد کتلت ۱۰۰ گرمی و ۲۰ عدد کتلت سایز کوچک خواهید داشت.
  • در روش فوری به ازای هر یک کیلو سیب زمینی آبپز یک و نیم لیوان آرد سوخاری به تدریج اضافه می‌شود ولی با رسپی بالا کتلت مزه و بافت پوک و بهتری خواهد داشت.

طرز تهیه کتلت با سیب زمینی آب پز بدون گوشت با یک تخم مرغ

کتلت سیب زمینی با یک تخم مرغ خیلی راحته. این کتلت بهترین و‌ خوشمزه ترین کتلتی هست که میتونید درست کنید چون نه روغن زیادی جذب میکنه، نه نیاز به تخم‌مرغ زیاد داره.

مواد لازم

  • سیب زمینی متوسط ۴ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم

طرز تهیه

سیب زمینی ها رو میپزیم، پوست میگیریم و رنده یا له میکنیم. میذاریم کامل سرد بشه.

سپس تخم مرغ رو اضافه میکنیم و همراه نمک فلفل و زردچوبه به هم میزنیم. وقتی که یکدست شد، به اندازه دلخواه از مواد برمیداریم، شکل میدیم و در روغن داغ دو طرفش رو سرخ میکنیم.

حتما سیب زمینی ها سرد بشه، بعد تخم مرغ اضافه کنید چون اگر گرم باشه، هر چقدر تخم مرغ اضافه کنید جذب سیب زمینی میشه و‌ موقع سرخ شدن از هم وا میره.

روغن کامل داغ باشه و حرارت کم نباشه چون روغن خیلی جذب میشه.

دستور پخت‌های پیشنهادی: