جواهر پلو از غذاهای مجلسی و سنتی ایرانیه و به این دلیل اینکه این غذا با انواع خلال سرو و تزئین میشه اسم جواهر پلو براش انتخاب شده. دستور پخت جواهر پلویی که در ادامه مطرح شده با طرز پخت‌های دیگه کمی متفاوته. در ادامه با طرز تهیه جواهر پلو با گردو و مرغ ریش ریش به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه جواهر پلو با گردو و مرغ ریش ریش

  • پیاز 2 عدد
  • سینه مرغ 2 عدد
  • برنج 4 پیمانه
  • گردو 12 عدد
  • خلال پسته 2 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام 2 قاشق غذاخوری
  • خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری
  • زرشک 4 قاشق غذاخوری
  • کشمش 5 قاشق غذاخوری
  • شکر 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب 4 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده 4 قاشق غذاخوری
  • کره 50 گرم
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر هل 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی با گردو و مرغ ریش ریش مرحله به مرحله

طرز تهیه جواهر پلو با گردو

مرحله اول، پختن مرغ

یک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ رو داخل قابلمه بذارید. پیاز رو به همراه کمی نمک، فلفل، زردچوبه و دو تکه چوب دارچین داغ قابلمه بریزید. دو لیوان آب اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید.
حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا مرغ بپزه و آب مرغ کشیده بشه.


مرحله دوم، خرد کردن گردو

در این مرحله مغز گردو رو خرد کنید. گردو رو به اندازه‌ای خرد کنید که گردو زیر دندون احساس بشه. برای جواهر پلو گردو نباید پودر بشه.


مرحله سوم، تفت دادن مرغ و گردو

وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوان‌هاشو جدا کنید و مرغ رو ریش ریش کنید.
یک پیاز رو ریز خرد یا رنده کنید. داخل تابه کمی روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید. وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه.
سپس مرغ ریش ریش شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا مرغ طعم بگیره. کمی بعد گردوی خرد شده رو اضافه کنید و 10 دقیقه رو حرارت کم تفت بدید تا طعم مواد به خورد هم بره. سپس 2 قاشق غذاخوری آب زعفران اضافه کنید و هم بزنید سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.

طرز تهیه جواهر پلو با مرغ ریش ریش


مرحله چهارم، آبکش کردن برنج

برنج رو که از قبل خیس کرده بودید، داخل قابلمه آب جوش بریزید و آبکش کنید. کف یک قابلمه کمی روغن بریزید. سپس کف قابلمه یک لایه نون لواش بذارید.
نصف برنج رو داخل قابلمه بریزید. سپس نصف مخلوط مرغ ریش ریش و گردو رو روی برنج بریزید. باقی برنج رو روی مواد بریزید. چند تکه کره روی برنج بذارید و برنج رو دم بذارید.


مرحله پنجم، تفت دادن خلال‌ها، زرشک و کشمش

خلال پسته و بادام رو به مدت نیم ساعت با کمی گلاب یا آب خیس کنید. سپس یک تابه رو روی حرارت بذارید و کمی کره و روغن داخل تابه بریزید. خلال پسته و بادام رو چند دقیقه روی حرارت کم تفت بدید تا خامی خلال گرفته بشه و سپس خلال رو از تا به خارج کنید.
کشمش رو داخل تابه‌ای که خلال رو تفت دادید بریزید و روی حرارت کم چند دقیقه تفت بدید و بعد از تابه خارج کنید.
خلال پوست پرتقال رو به مدت نیم ساعت خیس کنید. داخل یک قابلمه کوچک آب بریزید تا جوش بیاد. وقتی که آب جوش اومد، خلال پرتقال رو داخل آب جوش بریزید و حدود 5 دقیقه بعد آب خلال رو خالی کنید. دوباره داخل قابلمه آب بریزید جوش بیاد و خلال رو داخل قابلمه بریزید و حدود 5 دقیقه بجوشونید. این کار رو 3 تا 4 مرتبه تکرار کنید.
سپس خلال رو آبکش کنید و داخل تابه‌ای که کشمش رو تفت دادید بریزید، یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید.
زرشک رو با آب سرد بشویید و یک ربع خیس کنید. سپس زرشک رو آبکش کنید و داخل تابه بریزید. کمی که تفت خورد شکر و آب زعفران رو اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت کم تفت بدید و سپس از روی حرارت بردارید.


مرحله ششم، سرو و تزئین جواهر پلو

وقتی که برنج دم کشید، برنج رو داخل دیس بکشید و روی برنج کمی پودر دارچین و هل بپاشید. سپس باقیمانده مرغ و گردو و خلال پسته و بادام، خلال پرتقال، کشمش و زرشک رو به صورت خط خط روی برنج بریزید و تزئین کنید. نوش جان.

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی مرحله به مرحله

همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با دستور پخت اصلی