ته چین مرغ ریش ریش، یک غذای پرطرفدار و جدا نشدنی در مهمونیها و مجالس ایرانیه، این غذای خوشمزه و دوست داشتنی، دستور پخت خیلی راحتی هم داره که در این مطلب از وبسایت فیدیا میتونید طرز تهیه ته چین با مرغ ریش ربش و فوت و فنهای ته چین مرغ رو به صورت مرحله به مرحله بخونید.
مواد لازم برای تهیه تهچین مرغ ریش شده برای دو نفر
- برنج دو پیمانه
- سینه مرغ 1 عدد
- زرده تخممرغ دو عدد
- ماست چکیده دو قاشق غذاخوری
- زرشک چهار قاشق غذاخوری
- خلال بادام یک قاشق غذاخوری
- خلال پسته یک قاشق غذاخوری
- زعفران دم کشیده به مقدار لازم
- کره آب شده 50 گرم
- گلاب یک قاشق غذاخوری
- روغن به مقدار لازم
- دارچین به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه و مجلسی اصل برای 2 نفر
مرحله اول، خیس کردن برنج
برنج رو از حدود 2 ساعت قبل خیس کنید. مقداری آب داخل قابلمه بریزید بگدارید روی شعله و وقتی آب جوش اومد، نمک و برنج رو اضافه کنید. برای اینکه برنج بهتر قد بکشه در زمان جوشیدن، مقداری آب سرد یا یخ به برنج اضافه کنید، در ادامه برنج رو آبکش کنید و بگذارید کنار. توجه کنید که برنج ته چین باید کمی زندهتر از حالت معمولی که برنج رو دم میگذارید باشه. برنج رو حتما دون بردارید که وقتی با بقیه مواد مخلوط شد شفته نشه.
مرحله دوم، آماده کردن مرغ
سینه مرغ رو بپزید و استخوانش رو جدا کنید. برای پختن مرغ ابتدا مرغ رو به همراه پیاز، فلفل دلمه ای، چوب دارچین، زردچوبه و با مقداری آب بذارید تا کاملا بپزه.
مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید. اگه هم خواستید ته چین مرغ تکه ای درست کنید، گوشت مرغ رو به تکه هایی به اندازه بند انگشت به صورت مکعبی خرد کنید.
برای مزه دار شدن، مرغ ریش ریش شده رو با مقدار خیلی کمی روغن، نمک، فلفل و دارچین بریزید داخل یک ماهیتابه بریزید و تفت بدید. برای اینکه مرغ خشک نشه، میتونید چند قاشق از آب مرغ رو در هنگام تفت دادن به مرغ اضافه کنید.
مرحله سوم، آماده کردن برنج تهچین
در ادامه زرده تخم مرغ رو با ماست چکیده، زعفران دم کشیده و كره آب شده و گلاب و نمک داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید و سپس برنج آبکش شده رو باهاش مخلوط کنید.
مرحله چهارم، ریختن مواد داخل قابلمه
کف قابلمهی مورد نطرتون رو مقداری چرب کنید، یک لایه از مخلوط برنج رو به طوری که کف فابلمه رو کامل بپوشونه کف قابلمه پهن کنید.
سپس مرغ ریش ریش و تفت داده شده رو روی برنج اضافه کنید.
نکته مهم: دقت کنید که مرغ به دیواره قابلمه نچسبه تا زمان پخت نسوزه.
در ادامه زرشک، خلال بادام و خلال پسته رو روی مرغ ریس ریس شده بریزید و بعد لایه دوم از مخلوط برنج رو اضافه کنید و به طور کانل پهنش کنید.
میتونید یک لایه برنج سفید هم اضافه کنید که ته چینتون دو رنگ بشه. دو رنگ بودن تهچین کاملا سلیقهایه.
مرحله پنجم؛ پخت تهچین
برای پخت ته چین میتونید از پلوپز، فر یا قابلمه تفلون روی اجاق گاز استفاده کنید.
نکات مهم و فوت و فنهای پخت ته چین مرغ ریش ریش
درست کردن ته چین خیلی آسون و راحته. فقط چند تا نکته که باید بخاطر بسپارید:
- هنگام آماده کردن ته چین در استفاده کردن از زعفران دست و دلباز باشید.
- اگه برای پخت ته چین از فر استفاده میکنید، از قالبی استفاده کنید که ارتفاع کمی داشته باشه تا ته چین کاملا برشته بشه.
- برای خوشمزهتر شدن ته چین بهتره از ماست چکیده استفاده کنید.
- به جای كره روغن نريزيد. استفاده از کره خيلی تو مزه نهایی ته چین تأثير داره.
- براي اينكه لايههای ته چين از هم جدا نشه خوب دقت كنيد كه بعد از ريختن هر لايه رو با پشت قاشق حسابی فشرده كنيد.
- برای اینكه برنج به هم نچسبه، حتما سفيده تخممرغ رو حذف كنيد. نسبت ماست و تخممرغ بايد با برنج همخونی داشته باشه.
- برای پخت ته چین بهتره از برنج ایرانی استفاده کنید.
- مرغ رو با ادویه کم و همچنین با آب کم بپزید تا هم ارزش غذاییش حفظ بشه و هم خوشمزهتر بشه.
- برنج ته چین رو نسبت به برنج غذاهای دیگه زودتر آبکشی کنید.
- سعی کنید قطر ته چین رو بین 5 تا 7 سانتیمتر درنظر بگیرید تا ته چین هم برشته بشه و هم مغز پخت.
- برای خوش عطر شدن ته چین بهتره ازکره یاروغن حیوانی استفاده کنید.
- برای اینکه ته چین عطر و طعم خاصی بگیره میتونید چند قطره گلاب به مواد اضافه کنید.
فیلم طرز تهیه ته چین مرغ ریش ریش شده
طرز تهيه ته چين با فيله مرغ ریش ریش شده
- برنج ۳ پیمانه
- فیله مرغ ۱ عدد متوسط
- زرده تخم مرغ ۲ عدد
- ماست چکیده ۶ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- نمک به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری پر
- آب مرغ مقداری
- روغن مقداری
- پودر دارچین
دستور پخت ته چين با فيله مرغ ریش ریش
به فیله ی مرغ زردچوبه نمک پیاز دو لیوان آب بریزید بذارید بپزه.
وقتی که مرغ پخت ریش ریش کنید کمی روغن تو تابه بریزین مرغ های ریش ریش شده رو با کمی پودر دارچین تفت بدید کنار بزارید آب مرغ رو هم نگه دارید.
یه مقدار آب بریرید به قابلمه به جوش بیاد و بعد برنج خیس خورده رو تو آب جوش بریزید.
حالا برنج نیمه پخته شده را آبکشی کنید.
بعد ماست چکیده زعفران و زرده ی تخم مرغ کمی نمک و سه چهار قاشق غذاخوری از آب مرغ را به ماست اضافه کنید و باهم مخلوط کنید تا یکدست شود.
قابلمه رو داغ کنید ۱/۳ لیوان روغن بریزید همه جای قابلمه رو با روغن چرب کنید.
حالا برنج ابکش شده رو به مخلوط ماست اضافه کنید خوب مخلوط کنید.
از برنج که با ماست مخلوط کردیم ۱/۳ رو به ته قابلمه بریزید با پشت قاشق صاف کنید.
بعد مقداری از مرغ ریش،ریش شده و کمی از زرشک خلال پسته یا خلال بادام بریزید بعد نصف برنج رو بریزید دوباره با پشت قاشق صاف کنید.
بعد بقیه مرغ رو اضافه کرده خلال پسته زرشک ریخته و بقیه برنج رو روش بریزید صاف کنید.
۴ قاشق از آب مرغی که مونده با ۳ قاشق ق غ روغن مخلوط کرده روش بریزید.
در قابلمه را ببندید روی شعله متوسط قرار دهید تا زمانی که تهچین بخار کند، کمی صبر و سپس میزان حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا ۱ ساعت دیگر هم روی حرارت بماند تا تهدیگ آن طلایی شود.
تهچین که دم کشید با احتیاط ظرف مورد نظر رو بالای قابلمه قرار بدید و تهچین رو با احتیاط برگردونید.
در نهایت میتوانید آن را با خلال پسته یا بادام و کمی زرشک تزئین کنید.
اینم از تهچین مرغ فوق العاده خوشمزه با فیله مرغ ریش ریش.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه ته چین اسفناج شمالی و مازندرانی مجلسی با رب انار و مرغ ریش ریش
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با دستور پخت اصلی