شیرین پلو از غذاهای سنتی ایرانیه که دستور پختش در شهرهای مختلف کمی متفاوته. یکی از روش‌های تهیه شیرین پلو، شیرین پلو با مرغ ریش شده و هویج و کشمش تفت داده شده هست. اگه غذاهایی با طعم شیرین رو دوست دارید، به احتمال زیاد شیرین پلو رو هم باید دوست داشته باشید. طرز پخت شیرین پلو با مرغ ریش ریش سخت نیست، اما به دلیل اینکه بیشتر مواد اولیه باید تفت دادخ بشن، کمی زمان‌بره.

در ادامه با طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش شده مرحله به مرحله آشنا میشید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مرصع پلو با مرغ با مرغ ریش ریش


  • سینه مرغ کامل یک عدد
  • پیاز 2 عدد
  • هویج 2 عدد
  • کشمش 8 قاشق غذاخوری
  • خلال پوست پرتقال 6 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته 2 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 6 قاشق غذاخوری
  • برنج 4 پیمانه
  • کره 100 گرم
  • زعفران آب شده 4 قاشق غذاخوری
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر هل 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر گل سرخ نصف قاشق چای‌خوری

این مقدار مواد اولیه برای تهیه شیرین پلو با مرغ ریش ریش برای 4 نفر کافیه.


طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش شده مرحله به مرحله

طرز تهیه شیرین پلو با مرغ ریش شده مرحله به مرحله

مرحله اول، پختن مرغ

یک پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ رو به همراه پیاز، دو تکه چوب دارچین و کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید. حدود 2 لیوان آب اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید.
حدود 30 تا 45 دقیقه زمان بدید تا سینه مرغ بپزه. وقتی که پخت و خنک شد، استخوان‌ها رو جدا کنید و سینه مرغ رو ریش ریش کنید.


مرحله دوم، پختن برنج

برنج رو که از قبل به همراه کمی نمک خیس کرده بودید رو دم بذارید. برنج رو هم به صورت کته و هم به صورت آبکش می‌تونید آماده کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش


مرحله سوم، تفت دادن مرغ ریش شده

یک پیاز ریز خرد کنید یا رنده کنید و تفت بدید. وقتی که کمی طلایی شد، کمی نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. کمی تفت بدید تا خامی ادویه گرفته بشه. سپس مرغ ریش شده رو اضافه کنید و با پیاز تفت بدید تا طعم پیاز داغ به خورد مرغ ریش شده بره. کمی زعفران آب شده اضافه کنید و مرغ رو از روی حرارت بردارید.


مرحله چهارم، تفت دادن هویج

هویج‌ها رو پوست بگیرید و درشت رنده کنید. داخل تابه کمی کره بریزید و سپس هویج رنده شده رو داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید تا نرم بشه. سپس 2 قاشق غذاخوری شکر به هویج اضافه کنید و تفت بدید تا هویج براق یا به اصطلاح شیشه‌ای بشه. حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم هویج رو تفت بدید و سپس از روی حرارت بردارید.


مرحله پنجم، تفت دادن خلال پرتقال

خلال پوست پرتقال رو به مدت نیم ساعت داخل آب سرد خیس کنید. سپس آبکشی کنید و داخل یک قابلمه آب جوش بریزید و حدود 5 دقیقه بجوشونید. سپس خلال رو آبکشی کنید و با آب سرد بشویید. دوباره داخل قابلمه آب جوش بریزید و حدود 3 تا 5 دقیقه بجوشونید و با آب سرد بشویید. این کار رو سه مرتبه انجام بدید.

داخل تابه کمی کره بریزید و خلال رو داخل تابه بریزید و تفت بدید. دو قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و کمی تفت بدید و سپس خلال پرتقال رو از تابه خارج کنید.


مرحله ششم، تفت دادن خلال پسته و بادام

در این مرحله خلال پسته و بادام رو که از حدود نیم ساعات قبل خیس کرده بودید آبکشی کنید و داخل تابه بریزید و با کمی کره تفت بدید. کمی بعد 2 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و کمی تفت بدید و از روی حرارت بردارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش


مرحله هفتم، تفت دان کشمش

کشمش رو داخل تابه بریزید و کمی تفت بدید. دقت کنید که کشمش رو نباید زیاد تفت بدید چون باد می‍‌‌کنه و زیبایی ظاهر غذا رو کم میکنه.


مرحله هشتم، تفت دادن زرشک

اگه طعم ترش زرشک رو تو شیرین پلو دوست ندارید می‌تونید زرشک رو حذف کنید. زرشک رو داخل تابه بریزید و با کمی کره تفت بدید. یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و کمی تفت بدید. سپس تابه رو از روی حرارت بردارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه جواهر پلو با گردو با مرغ ریش ریش


مرحله نهم، سرو و تزئین

وقتی که برنج دم کشید، کمی از برنج رو داخل دیس بریزید. روی برنج مقداری پودر هل، گل سرخ و دارچین بپاشید. سپس دو سوم مرغ رو بریزید. روی مرغ دو سوم هویج رو بریزید.
باقی برنج رو داخل دیس بریزید و کمی پودر هل، گل سرخ و دارچین بپاشید. سپس روی برنج رو به صورت خطی یا به سلیقه خودتون با باقی مرغ، هویج، خلال پوست پرتقال، خلال پسته و بادام، کشمش و زرشک تزئین کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرین پلو

  • استفاده از خلال پسته، خلال بادام و زرشک به سلیقه شما بستگی داره و می‌تونید حذف کنید.
  • یه روش دیگه برای درست کردن شیرین پلو اینه که موقع آبکش کردن برنج، مرغ ریش شده و هویج رو لایه لایه بین برنج بریزد و دم بذارید.
  • برای اینکه روغن کمتری استفاده کنید می‌تونید 4 قاشق غذاخوری شکر رو داخل نصف لیوان آب جوش حل کنید و سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام رو داخل آب ریخته تا نرم و شیرین بشه. اما تفت دادن با کره باعث میشه طعم بهتری داشته باشه.

طرز تهیه شیرین پلو زعفرانی

برای تهیه شیرین پلو زعفرانی ابتدا یک لیوان شکر با نصف لیوان آب روی حرارت بذارین تا شکر حل و شربت کمی غلیظ بشه.

سپس دوقاشق روغن و کمی زعفران دمکرده هم اضافه کنید و بذارین کنار. حدود نیم کیلو برنج (کمی بیشتر از سه لیوان) رو که از قبل با نمک خیس کردین پخته و آبکش کنید.

برنج نیاز نیست دون بردارین و نباید هم خیلی نرم بشه. حالا برنج رو داخل شهد ریخته و به اون آغشته کنید و بذارین ده دقیقه بمونه.

بعد داخل یه قابلمه مقداری روغن بریزید برنج رو با کفگیر از شهد جدا کنید و داخل قابلمه بریزید درش رو بذارین و اجازه بدین تا بخار کنه.

بعد کمی از شهد که اضاف اومده روی برنج بریزید و دمکنی رو بذارین و برنج رو با حرارت ملایم دم کنید. مراقب باشید که تهدیگ به خاطر شیرین بودنش زود میسوزه.

من برای معطر شدن برنج یکی دو قاشق گلاب هم به شهد اضافه میکنم. شیرینی این پلو متعادله و زیاد شیرین نیست.

برای تزئین شیرین پلو از خلال پرتقال شیرین شده، خلال پسته و خلال بادام تفت داده در روغن استفاده کنید.

برای تهیه خلال پرتقال قسمت نارنجی رنگ پرتقال رو جدا و خلال کنید. اونو بشویید دو سه بار با آب بجوشانید. (من دوبار جوش دادم)

هر بار آب نارنجی رنگش رو بریزین دور و سپس داخل آب سرد بریزین روی حرارت بذارین و بجوشانید تا تلخیش گرفته بشه بعد با کمی روغن تفت بدین.

کمی شکر و زعفران دمکرده و چند قاشق آب بهش اضافه کنید بذارین تا پخته و آبش کشیده بشه و برای تزئین استفاده کنید.

یک لیوان خلال پرتقال حدود سه چهار قاشق شکر، دو سه قاشق آب نیاز داره.

بهتره که از زست گیر پرتقال استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)