قابلی پلو یا کابلی پلو یا ازبکی پلو از غذاهای معروف افعانستان و ازبکستانه و در ایران هم شناخته شده و پخته میشه. قابلی پلو ازبکی به دلیل داشتن هویج و کشمش طعم نسبتا شیرینی داره و اگه از طرفدارهای غذاهای شیرین باشید، از قابلی پلو ازبکی هم خوشتون میاد.
طریقه پختن قابلی ازبکی سخت نیست. در ادامه با طرز تهیه قابلی ازبکی به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه قابلی پلو ازبکی
- برنج 4 پیمانه
- گوشت با 250 گرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 5 حبه
- هویج 3 عدد
- کشمش 1 پیمانه
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زردچوبه به مقدار لازم
- زیره به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با گوشت، مجلسی و خوشمزه
مرحله اول
برای شروع پیازها رو پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید و سپس حبههای سیر رو هم خرد کنید.
مرحله دوم
داخل قابلمه روغن بریزید و پیاز رو سرخ کنید.
مرحله سوم
به دلیل اینکه سیر زودتر از پیاز سرخ میشه، وقتی که پیاز کمی طلایی شد، سپس سیر خرد شده رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم تا عطر سیر بلند شه و سرخ بشه.
مرحله چهارم
در این مرحله تکههای گوشت رو اضافه میکنیم و وهم میزنیم. وقتی که گوشت تغییر رنگ داد و کمی سرخ شد، سپس رب گوجهفرنگی رو اضافه میکنید و کمی تفت داده و زردپوبه رو هم به مواد اضافه میکنیم. در صورت دلخواه میتونید مقداری پاپریکا هم اضافه کنید و مواد رو هم بزنید.
مرحله پنجم
دو لیوان آب جوش به گوشت اضافه کنید و وقتی که به جوش اومد حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید و حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان بدید تا گوشت بپزه.
نکته مهم: نمک رو از اول به گوشت اضافه نکنید، چون که باعث میشه گوش دیرتر بپزه و نرم بشه. نیم ساعت پس از شروع به پخت گوشت نمک رو اضافه کنید.
مرحله ششم
هویجها رو پوست گرفته و به شکل خلالی خرد کنید.
مرحله هفتم
داخل ماهیتابه روغن زیاد بریزید و هویجهای خلالی رو سرخ کنید.
مرحله هشتم
وقتی که هویج سرخ شد، هویج خلالی رو کنار بزنید و یک قسمت ماهیتابه رو خالی کنید. کشمش رو اضافه کنید و کمی تفت بدید و سپس هویج و کشمش رو از روعن خارج کنید.
نکته مهم: کشمش رو بیشتر از ی دقیقه تفت ندید جون طعم کشمش تغییر میکنه و تغییر شکل میده.
مرحله نهم
وقتی که گوشت پخت، برنج رو که از حدود 2 تا 3 ساعت قبل خیس کرده بودید به گوشت اضافه کنید. سپس مواد رو هم بزنید تا برنج با گوشت مخلوط بشه. در صورت نیاز 1 تا 2 لیوان آب جوش به برنج اضافه کنید.
نکته مهم: توجه داشته باشید که در زمان اضافه کردن برنج، باید حرارت رو زیاد کنید تا آب گوشت در حال جوشیدن باشه، در غیر این صورت دونههای برنج به هم میچسبند.
مرحله دهم
وقتی که بیشتر آب برنج کشیده شد و برنج کمی پخت و نرم شد، سپس خلال هویج و کشمش سرخ شده رو به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن.
مرحله یازدهم
وقتی که آب برنج کشیده شد، در صورت دلخواه مقداری زیره به برنج اضافه کنید. حرارت رو کم کنید و درب قابلمه دمکنی بپیچید و درب قابلمه رو ببندید و حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا قابلی چلو ازبکی دم بکشه و سپس نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت قابلی پلو ازبکی
- برای درست کردن قابلی پلو ازبکی هویج و کشمش رو باید سرخ کنید. اگه هویج رو سرخ نکرده به برنج اضافه کنید، در آخر کمی طمع خامی هویج رو احساس خواهید کرد.
- دقت داشته باشید که کشمش رو نباید زیاد تفت بدید.
- هنگام پخت قابلی پلو ازبکی در مصرف روغن دست و دل باز باشید. قابلی پلو ازبکی غذای چربیه.
- برای رنگ و عطر بهتر قابلی پلو ازبکب میتونید از آب زعفران و کره استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
قابلی پلو یا کابلی پلو میشه نخود پلو،،،،،، ،به نخود در افغانستان و پاکستان میگن کابلی ، این که شما درست کردی همون استانبولی پلو شد البته با هویج و زرشک
ممنون از شما. اگه میشه لطف کنید دستور پخت کابلی پلویی که گفتید رو برام بفرستید.
استانبولی پلو؟؟؟؟ این چیزی که ایشون درست کردن اسمش ازبیک پلو هست که تو ترکیه هم درست میکنن ولی اسمش استانبولی پلو نیست
در آخر نوش جان مان باشه????
نوش جان
ممنون خوب بود
2تااشکال درپخت قابلی پلو داشتید 1 اینکه بعدازریختن برنج نباید مخلوط شود وشماگفتیدباید محلوط کنیم2 هم قاطی کردن هویج وکشمش بابرنج درست نیست
سلام. ممنون از راهنماییتون. اصلاح میشه حتما.
این غذا اسمش کابلی پلو نیست چون کابلی پلو از نظر ظاهری شاید با ازبیک پلو شباهت داشته باشد ولی داخلش نخود میندازن و این چیزی که شما درست کردید اسمش ازبیک پلو هست
سلام لطف میکنید طرز تهیه صحیح رو برام بگین
سلام من در مشهد زندگی میکنم و اجدادم از بخارا امدن در اینجا بخاطر همنشینی با مردمان خوب هرات و کابل و رستورانهای مطرحشون در مشهد و غذای پر طرفدار قابلی که تاجیک ها و افغانها و ازبک ها و ترکهای استانبول و ایرانیها دارن ولی کمی تفاوت در نوع پخت و ترکیب مواد مثلا شبیح هویج پلو ایرانی یا استانبولی ترکهاست ولی این دقیقا غذای قابلی هراتی است که در تمام رستورانها هم سرو میشه بسته به ذائقه در مدلی که ازلکها درست میکنن هویج کمی درشت تر هست و از مغزیجاتم بعضا استفاده میکنن ولی در کل روش صحیحی بود افرین به شما