پنکیک کاکائویی رو خیلی از افراد به پنکیک ساده ترجیح میدن مخصوصا بچه‌ها. در ادامه با دستور پخت پنکیک کاکائویی با ماست و بدون شیر و کره مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه پنکیک کاکائویی بدون کره

  • آرد سفید 1 لیوان
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
  • ماست سه چهارم لیوان
  • بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
  • شکر 5 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 3 عدد
  • روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پنکیک شکلاتی با ماست بدون شیر و کره

طرز تهیه پنکیک کاکائویی بدون کره و بدون شیر با ماست

مرحله اول، هم زدن تخم مرغ با وانیل

ابتدا تخم مرغ ها رو از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشه. سپس تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید و وانیل رو اضافه کنید و با همزن  هم بزنید تا زرده و سفیده کامل با هم مخلوط بشن و تخم مرغ از حالت لختگی خارج بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه پنکیک شکلاتی بدون آرد و کره با بیسکویت پتی بور


مرحله دوم، آماده کردن مایه پنکیک کاکائویی

در این مرحله، روغن مایع و شکر و ماست رو که با محیط هم دما شده رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در مواد حل بشه و مایه کاملا کرم رنگ و کشدار بشه و افزایش حجم پیدا کنه. سپس آرد و بیکینگ پودر و نمک رو مخلوط و الک کنید و سپس کم کم و به آرومی به مواد اضافه کنید و هم بزنید. غلظت مایه پنکیک کاکائویی باید به اندازه ماست همزده کمی سفت بشه. اگه نیاز بود کمی آرد به مایه پنکیک اضافه کنید.


مرحله سوم، پختن پنکیک کاکائویی

برای پخت پنکیک کاکائویی یه تابه نچسب رو کمی چرب کنید و بذارید روی حرارت تا خوب داغ بشه. سپس شعله رو کم کنید و یک ملاقه از مایه پنکیک کاکائویی بردارید و بریزید وسط تابه و بذارید با شعله کم یک طرفش خوب بپزه. وقتی که روی پنکیک کاکائویی حباب دیدید برش گردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه. اگه پنکیک کاکائویی خوب پخته باشه به راحتی برمیگرده.

همچنین بخوانید: طرز تهیه پنکیک کدو حلوایی رژیمی خوشمزه با شیر


مرحله چهارم، آماده کردن مایه پنکیک کاکائویی

آرد رو سه مرتبه الک کنید و کم کم و طی سه مرحله به زرده اضافه کنید تا آرد گلوله نشه و با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید. بعد از اضافه کردن آرد سفیده رو به مواد اضافه کنید و با لیسک خیلی آروم و به صورت دورانی و فقط در یک جهت هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن.

دقت داشته باشید که اضافه کردن سفیده زده شده به مواد رو خیلی آروم و با احتیاط انجام بدید چون که پف سفیده اصلا نباید گرفته بشه.


مرحله پنجم، پختن پنکیک بدون بیکینگ پودر و شیر

یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و کف تابه رو چرب کنید. وقتی که تابه داغ شد، حرارت رو کم کنید مقداری از مایه پنکیک رو با ملاقه وسط تابه بریزید. وقتی که روی پنکیک حباب‌های کوچیکی ایجاد شد و رنگ لبه‌های پنکیک تغییر کرد، پنکیک رو برگردونید تا طرف دیگه هم بپزه. سپس با عسل یا سس شکلات سرو و نوش جان کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه سس شکلات برای پنکیک (سس مخصوص پنکیک)


نکات مهم و فوت و فن های تهیه پنکیک با ماست بدون بیکینگ پودر

  • برای درست کردن پنکیک کاکائویی با ماست حتما تخم مرغ ها و ماست رو از حدود یک تا دو ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشن.
  • آرد، بیکینگ پودر و نمک رو مخلوط و الک کنید و طی دو مرحله به مواد اضافه کنید.
  • تابه روی حرارت ملایم بزارید و پنکیک رو روی حرارت ملایم بپزید.
  • اگه از نچسب بودن تابه‌ای که استفاهده می‌کنید اطمینان دارید، نیازی به چرب کردن تابه نیست. اما اگه تفلون تابه خراب شده، با دستمال کاغذی آغشته به روغن، کف تابه رو چرب کنید.
  • برای راحتی بیشتر می‌تونید مایه پنکیک رو با قیف توی بطری سس خالی بریزید و به هر اندازه‌ای که دوست دارید تو تابه بریزید.
  • اگه پنکیک با قطر بیشتر دوست دارید، از یک تابه کوچیک استفاده کنید و داخلش 2 ملاقه از مایه پنکیک بریزید. دو تا سه پیمانه بریزید ،اجازه بدید تا حجمش بیشتر بشه، حباب بزنه ،برگردونید تا اونطرفش پخته بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه پنکیک با آرد برنج و شیر و بدون شیر (پنکیک برنجی)


طرز تهیه پنکیک شکلاتی

پنکیک شکلاتی توپولی با بافت پنبه ای! این رسپی ۴ تا پنکیک بزرگ و تپل بهتون میده و اگه خواستین پنکیک ساده و وانیلی داشته باشین، پودر کاکائو رو حذف کنید.

ترکیب برنده = پنکیک + کره + عسل  شما پنکیکو با چی دوس دارین؟

مواد لازم برای ۴ تا ۵ عدد پنکیک سایز بزرگ

  • تخم مرغ ۲ عدد
  • آرد قنادی ۱ و نیم پیمانه یا لیوان دسته دار (اول الک و بعد پیمانه کنید)
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • شیر ۲/۳ لیوان
  • روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری استاندارد
  • پودر کاکائو ۱ قاشق سوپخوری

طرز تهیه

تخم مرغ و شیر رو نیم ساعت قبل بزارید بیرون از یخچال تا همدمای محیط بشه. تخم مرغ، شکر و وانیل رو ۴ تا ۵ دقیقه با همزن دستی یا برقی بزنید تا کمی روشن بشه.

روغن و نصف شیر رو اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر و پودر کاکائو رو با هم مخلوط و نصفشو به مواد اضافه و با همزن دستی هم بزنید.

بقیه شیر و بقیه آرد رو مجدد اضافه کرده و هم بزنید. تابه رو روی حرارت خیلی ملایم بزارید و ۲ دقیقه صبر کنید تا داغ بشه.

با پیمانه یا ملاقه از مواد پنکیک بردارید و داخل تابه بریزید و صبر کنید تا روی پنکیک کاملا حباب بزنه و سوراخ سوراخ بشه.

سپس دور پنکیک رو آزاد کنید و برگردونید تا طرف دیگه پنکیک هم پخته بشه.

نکات مهم

  • طرف اول پنکیک رو ۴ تا ۵ دقیقه و طرف دوم رو ۲ دقیقه بزارید روی حرارت بمونه.
  • حرارت حتما کم باشه، بهتره از شعله پخش کن استفاده کنید تا پنکیک خوشرنگی داشته باشید.
  • اگه پنکیک ساده خواستین پودر کاکائو رو حذف کنید و اگه پنکیک شکلاتی خواستین ۱ قاشق سوپخوری از آرد بردارید و به جاش پودر کاکائو اضافه کنید.
  • تابه ای که انتخاب میکنید سایز کوچیک باشه و بدون خط و خش.
  • هر بار که پنکیک درست میکنید تابه رو با یه دستمال نخی تمیز کنید و مجدد مواد داخل تابه بریزید.
  • فقط یک طرف پنکیک خوشرنگ و صاف میشه.
  • پنکیک رو با هرچی دوست داشتین سرو کنید.