پنکیک آرد برنج و شیر برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارن خیلی مناسبه. برای درست کردن پنکیک برنجی یا همون پنکیک با آرد برنج میتونید از شیر، شیر گیاهی مثل شیر بادام یا بدون شیر و از آب استفاده کنبد. بعضی افراد به پروتئین موجود در شیر گاو حساسیت دارن یا عدم تحمل لاکتوز دارن که میتونید هر نوع شیر گیاهی یا آب رو جایگزین شیر کنید. در ادامه با دستور پخت پنکیک با آرد برنج و شیر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه پنکیک با آرد برنج و شیر
- آرد برنج 6 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 4 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع یا کره 2 قاشق سوپخوری
- نمک نوک قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه پنکیک برنجی با آرد برنج و شیر
مرحله اول، هم زدن تخم مرغ با وانیل
ابتدا تخم مرغ ها رو از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما بشه. سپس تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید و وانیل رو اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا زرده و سفیده کامل با هم مخلوط بشن و از حالت لختگی خارج بشه. سپس شیر رو هم اضافه کنید و کمی هم بزنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه پنکیک بدون بیکینگ پودر و بدون شیر با ماست
مرحله دوم، آماده کردن مایه پنکیک برنجی
در این مرحله، کره آب شده (یا روغن مایع) و شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل بشه. سپس آرد برنج و نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط کنید و کم کم و به آرومی به مواد اضافه کنید و هم بزنید. غلظت مایه پنکیک برنجی بهید به اندازه ماست همزده کمی سفت بشه. اگه نیاز بود کمی آرد برنج اضافه کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه پنکیک شکلاتی بدون آرد و کره با بیسکویت پتی بور
مرحله سوم، پختن پنکیک برنجی
برای پخت پنکیک یه تابه نچسب رو کمی چرب کنید و بذارید روی حرارت تا خوب داغ بشه. سپس شعله رو کم کنید و یک ملاقه از مایه پنکیک آرد برنج بردارید و بریزید وسط تابه و بذارید با شعله کم یک طرفش خوب بپزه. وقتی که روی پنکیک حباب دیدید برش گردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه. اگه پنکیک برنجی خوب پخته باشه به راحتی برمیگرده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه سس شکلات برای پنکیک (سس مخصوص پنکیک)
طرز تهیه پنکیک با آرد برنج بدون شیر
برای درست کردن پنکیک آرد برنج بدون شیر، میتونید از 4 قاشق غذاخوری آب یا 2 قاشق غذاخوری آب و ۲ قاشق غذاخوری ماست استفاده کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه پنکیک کدو حلوایی رژیمی خوشمزه با شیر
نکات مهم و فوت و فن های پنکیک با آرد برنج و شیر
- اگه پنکیک آرد برنج رو برای بچههای زیر یک سال درست میکنید، میتونید شکر رو حذف کنید، یا در کل شکر رو حذف کنید و وقتی که پنکیک آرد برنج آماده شد، هر شیرین کنندهای مثل شیره، عسل، کره، مربا و … که دوست دارید روش بریزید.
- اگه پنکیک برنجی رو برای بچههای کوچیک زیر یک سال درست میکنید، دقت کنید که به سفیده تخم مرغ حساسیت نداشته باشن.
- پنکیک آرد برنج نرمه و بچه ها از نه ماهگی باید بتونن ریز شدهاش رو بخورن حتی اگه دندون ندارن با لثه میجون.
خیلی خوش مزه بود
خیلی خوشمزه بود، برای خواهرزاده ۴سالم درست کردم و همهش رو خورد. من داخلش یکم دارچین هم زدم تا طبعش گرم تر بشه، هم مقداری نشاسته ذرت اضافه کردم تا بافتش یکم لطیف تر بشه چون آرد برنج یکم زبره
نوش جان. ممنون