یکی از مرباهای خوشمزه و پرطرفدار، مربای زرشک تازه هست که طعم ملس و ترش و شیرینی داره. با مربای زرشک به همراه خامه یا کره یک صبحانه فوق‌العاده خواهید داشت.


مواد لازم برای تهیه مربای زرشک تازه

  • زرشک تازه 2 کیلوگرم
  • شکر 2.5 کیلوگرم
  • وانیل 1 قاشق چای‌خوری
  • آب خدود 8 تا 10 لیوان دسته‌دار فرانسوی

طرز تهیه مربای زرشک تازه قرمز

طرز تهیه مربای زرشک تازه قرمز خوش رنگ خانگی مرحله به مرحله

مرحله اول، پاک کردن و شستن زرشک تازه

ابتدا زرشک رو پاک کنید و داخل یا طرف بزرگ بریزید. سپس روس زرشک آب سرد بریزید به طوری که روی زرشک رو بپوشونه.

یک ساعت زمان بدید تا زرشک داخل آب خیس بخوره. سپس زرشک رو آبکشی کنید و زمان بدید تا آب زرشک بره.

طرز تهیه مربای زرشک تازه


مرحله دوم، آب انداختن زرشک

یک سوم از شکر را جدا کنید. سپس یک ظرف یا قابلمه بزرگ بردارید. مقداری زرشک داخل قابلنع بریزید. روی زرشک کمی شکر بپاشید. دوباره مقداری زرشک بریزید و شکر بپاشید. این کار را تا تمام شدم زرشک ادامه دهید.

در ادامه قابلمه حاوی زرشک و شکر رو داخل یخچال بذارید و حدود پنج ساعت زمان بدید تا زرشک آب بیندازه.


مرحله سوم، آماده کردن شربت

در این مرحله یک قابلمه بزرگ بردارید و ده لیوان آب و باقی‌مانده شکر رو داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. سپس قابلمه رو روی حرارت بذارید و هم بزنید تا شکر به طور کامل در آب حل بشه.


مرحله چهارم، اضافه کردن زرشک به شربت

وقتی که شکر در آب حل شد، زرشک رو از پخچال بیرون بیارید و به آرومی به قابلمه حاوی آب و شکر اضافه کنید. روی حرارت متوسط مواد رو کمی هم بزنید تا با هم مخلوط بشن. سپس زمان بدید تا مربا به قوام بیاد و به غلظت مناسب برسه.

نکته مهم: حرارت شعله رو روی متوسط تنظیم کنید و درب فابلمه رو هم نذارید. گذاشتن درب قابلمه باعث بدرنگ شدن مربای زرشک تازه میشه.

طرز تهیه مربای زرشک خوش رنگ

وقتی که مربا قوام اومد و به غلظت مناسب رسید، وانیل رو به مربا اضافه کنید.


مرحله پنجم، ریختن مربا داخل شیشه

پس از اضافه کردن وانیل، مربا رو کمی هم بزنید و از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا به طور کامل خنک بشه. بعد از خنک شدن، مربا رو داخل ظرف‌های شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در جای خنک یا داخل یخپال نگهداری کنید.

این مربا با زرشک تازه قرمز درست میشه و بسیار خوشمزه ست.

میتونید به یه روش دیگه هم درست کنید دو برابر وزن زرشک شکر نیاز دارید بدید لابه لای زرشک و یک شب استراحت بدید بعد کمی آب بدید روش و بزارید رو حرارت وقتی بجوش اومد تایم بگیرید بیست دقیقه بجوشه.
طعم دهنده به این مربا میتونه هل، وانیل و گلاب باشه که من همیشه وانیل میرنم اونم کم.
چون زرشک خودش ترشه نیاز به آب لیموترش و جوهر لیمو نداره.


نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای زرشک تازه

  • برای درست کردن مربای زرشک خوشمزه و مجلسی و برای اینکه زرشک در زمان پخت مربا له نشه، مربا رو زیاد هم نزنید و در زمان پخت حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید.
  • اگر طعم وانیل رو دوست ندارید، می‌تونید به حای وانیل از هل استفاده کنید. حدود پنج تا دانه هل رو به همراه زرشک به شربت اضافه منید و در پایان پخت از مربا جدا کنید.
  • مربای زرشک باید با حرارت ملایم بجوشه که زرشک‌ها نترکن
  • علت سیاه شدن مربای زرشک: تایم پخت باید کوتاه باشه تا مربا تیره نشه.
  • مقدار برابر شکر و زرشک برای زرشک هایی که آخر فصل به باراز میان و رنگ قرمز تری دارن مناسبه و طعم مربا ملس و خوشمزه ست، ولی برای زرشک های اول فصل که رنگ کاملا صورتی و طعم ترش دارن با این مقدار شکر طعم مربا ترش مزه ست، بنابراین اگر طعم ملس دوست دارید مقدار شکر رو برای یک کیلو زرشک یک کیلو و دویست و پنجاه الی یک کیلو و نیم در نظر بگیرید و میزان آب رو هم به تناسب بیشتر کنید.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای به رنده شده خانگی و فوت و فن های خوش رنگ شدن مربای به
طرز تهیه مربای انجیر له شده (خرد شده) زرد یا سیاه
طرز تهیه مربای کدو حلوایی (کدو تنبل) رنده شده

 

Rate this post