مربای بهارنارنج عطر و بوی بینظیری داره. مربای بهارنارنج رو با شکوفههای بهارنارنج یا با بهارنارنج خشک میشه درست کرد. اما نکته مهمی که در تهیه مرای بهارنارنج وجود داره، اینه که تلخی بهارنارج باید گرفته بشه. در ادامه به صورت مرحله به مرحله با دستور پخت مربای بهارنارنج خشک خانگی و خوشمزه آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه مربای بهار نارنج خشک شده
- گلبرگ گل بهارنارنج خشک شده 2 لیوان
- شکر 4 لیوان
- آب لیمو (یا آب نارنج) 1 قاشق غذاخوری
- گلاب نصف فنجان (به دلخواه)
- پودر هل 1 قاشق چایخوری (به دلخواه)
طرز تهیه مربای بهار نارنج خانگی خشک شده
مرحله اول، خیساندن بهارنارنج
برای شروع بهارنارنج رو پاک کنید و با آب سرد بشویید. سپس نیم ساعت داخل یک ظرف آب بخیسونید.
مرحله دوم، گرفتن تلخی بهارنارنج
بهارنارنج رو داخل یک سبد بریزید تا آبش گرفته بشه. داخل یک قابلمه آب بریزید و بهارنارنج رو داخل قابلمه بریزید. حرارت رو زیاد کنید و حدود 15 دقیقه بعد، قبابلمه رو از روی حرارت بردارید. بهارنارنج رو آبکش کنید و روش آب سرد بگیرید و دوباره داخل قابلمه آب بریزید و بهارنارنج رو روی حرارت بذارید و 15 دقیقه زمان بدید.
4 مرتبه این کار رو انجام بدید تا تلخی بهارنارنج به طور کامل گرفته بشه. بعد از بار چهارم، بهارنارنج رو آبکش کنید و زمان بدید تا خنک بشه.
برای اینکه این مرحله زیاد زمان بر نشه، میتونید 2 تا قابلمه آب روی گاز بذارید و بهار نارنج ها رو از یک قابلمه به قابلمه دیگه منتقل کنید.
مرحله سوم، پختن مربای بهارنارنج
4 لیوان شکر رو به همراه 4 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و قابلمه رو روی حرارت بذارید. وقتی که مخلوط شکر و آب به کمی قوام اومد و غلیظ شد، بهارنارنج رو داخل قابلمه بریزید. حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو نیمه بذارید. حدود دو ساعت زمان بدید تا بهارنارنج بپزه و مربا به غلظت و قوام مناسب برسه و گلبرکهای بهارنارنج شیشهای بشن.
در صورت دلخواه، نیم ساعت قبل از آماده شدن مربا، پودر هل و گلاب رو به مربا اضافه کنید.
مرحله چهارم، اضافه کردن آبلیمو
وقتی که مربا رو از روی حرارت برداشتید، آب نارنج یا آبلیمو رو به مربا اضافه کنید و هم بزنید. سپس زمان بدید تا مربا به طور کامل خنک بشه و سپس داخل ظرفهای مورد نظر بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای بهار نارنج
- یکی از روشهای رایج گرفتن تلخی بهارنارنج، استفاده از مخلوط آب و آهکه. برای این کار در ظرفی بزرگ آب و مقداری آهک خوراکی بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط بشن.
- دقت کنید که آهک در آب حل نمیشه و ته نشین میشه. اما خواص خودش رو به آب منتقل میکنه.
- بهارنارنج رو به آب و آهک اضافه کنید و حدود 12 تا 24 ساعت زمان بدید تا بهارنارنج داخل آب و آهک خیس بخوره.
- استفاده از آب و آهک تلخی بهارنارنج رو میگیره و علاوه بر اون، باعث میشه تا بعارنارنج در زمان پخت شکل و فرمش رو از دست نده و به حالت اولیه خودش باقی بمونه. اما اگه خیلی به طعم تلخی حساس نیسیتد، از آب و آهک استفاده نکنید.
- برای اینکه متوجه شویم مربای بهارنارنج به غلظت مناسب رسیده، وقتی که خواستیم قابلمه مربا رو از روی حرارت برداریم، ابتدا با قاشق مقداری از شربت مربا رو برمیداریم، اگر مثل عسل کشدار بود و به راحتی از قاشق نریخت یعنی به قوام مناسب رسیده، اما اگه سریع از قاشق ریخت، یعنی هنوز به قوام مناسب نرسیده و باید روی حرارت بمونه.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای به رنده شده خانگی و فوت و فن های خوش رنگ شدن مربای به
طرز تهیه شربت سماق و فواید آن
طرز تهیه شربت شاه توت مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای هویج رنده شده
اگر مربا ی بهار نارنج را اینطوری درست کنیم عطرش را حفظ میکنه؟بدون ریختن هل و گلاب منظورمه.ممنون
آره عزیزم. خوب میشه
طرزتهیه مربای بهارنارنج خیلی مفیدبوداستفاده کردم
نوش جان