مربای به مربایی بسیار خوش عطر و خوش طعمه و طرفدارهای زیادی داره. اما مربای به چگونه درست میشود؟ یک روش درست کردن مربای به اینه که مربا رو با به رنده شده درست کنیم، یه روش دیگه هم اینه که به رو نگینی خرد کنیم و با به خرد شده مربا درست کنیم که سلیقهای هست. در ادامه به صورت مرحله به مرحله با دستور پخت مربای به رنده شده و نکات مهم و فوت و فن های مربای به آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه مربای به خوشمزه و خوش رنگ خانگی
- به 1 کیلوگرم
- شکر 1 کیلوگرم برابر با 5 لیوان دستهدار فرانسوی (برای مربای کم شیرین 750 گرم) (یا شیره انگور 2 کیلو)
- دانه هل 5 عدد
- گلاب 1 فنجان
- آب 4 لیوان
- چوب دارچین 1 تکه (به دلخواه)
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده 2 تا 4 قاشق غذاخوری
دستور پخت و طرز تهیه مربای به رنده شده
مرحله اول، پوست گرفتن به
ابتدا به ها رو شسته و پوست بگیرید. سپس به ها رو از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و دانههای وسط به رو جدا کنید. میتونید دونههای به رو داخل یک سینی بریزید و جلوی بذارید تا خشک بشه و بعدا ازش استفاده کنید.
مرحله دوم، رنده کردن به
به ها رو با اندازه درشت رنده، رنده کنید. همچنین به دلخواه میتونید به رو پوست نگیرید و با پوست رنده کنید.
همچنین بخوانید: روش خشك كردن به براي دمنوش
مرحله سوم، پختن مربای به
آب و شکر رو داخل یک قابلمه با اندازه مناسب بریزید و کمی هم بزنید تا شکر در آب حل بشه. سپس به رنده شده رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید و صبر کنید تا آب مربا به جوش بیاد. وقتی که به جوش اومد، حتما کفی که روی سطح مربا تشکیل میشه رو جدا کنید. وقتی که مربا به جوش اومد، به دلخواه میتونید یک تکه چوب دارچین داخل قابلمه بیندازید و وقتی که مربا پخت و آماده شد از مربا خارج کنید.
طرز تهیه مربای به رنده شده با شیره انگور
برای درست کردن تهیه مربای به رنده شده با شیره انگور میتونید به جای شکر از دو کیلو شیره انگور استفاده کنید و داخل آب بریزید.
پخت مربای به رنده شده با شیره انگور تفاوت زیادی با مربای به رنده شده ساده نداره و فقط به جای شکر از شیره استفاده میشه که سالمتره، فقط نکته مهمی که باید بهش توجه کنید این که شیره کمی رنگ مربا رو تغییر میده و همچنین اگه از شیره استفاده میکنید بهتره که هل و گلاب و دارچین و زعفران استفاده نکنید و مربا رو ساده درست کنید.
مرحله چهارم، دم گذاشتن مربای به
وقتی که مربای به شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه رو دمکنی ببندید، درب قابلمه رو ببندید و حرارت رو کم کنید. حدود 4 ساعت زمان بدید تا مربا به غلظت و قوام مناسب برسه. اگه مربا پخته شد و قرمز رنگ شد، اما هنوز به قوام مناسب نرسیده بود، درب قابلمه رو بردارید تا آب اضافی تبخیر بشه و مربا به غلظت مناسب برسه.
15 تا 30 دقیقه قبل از اینکه مربا به غلظت مناسب برسه، دانههای هل رو با پوست سبز داخل مربا بیندازید و وقتی که مربا پخت از مربا خارجشون کنید. به دلخواه میتونید گلاب و زعفران دم شده رو هم همراه با هل به مربا اضافه کنید.
مرحله پنجم، اضافه کردن آبلیمو
وقتی که مربا به به غلظت مناسب رسید، یک تا دو قاشق غذاخوری آب لیمو یا آب لیمو ترش تازه به مربا اضافه کنید و هم بزنید و ده دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.
تا زمانی که مربا به طور کامل خنک بشه صبر کنید و وقتی که خنک شد، مربا رو داخل ظرفهای شیشهای خشک و تمیز بریزید و به صورت در بسته داخل یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای به رنده شده با گردو
برای تهیه مربا به رنده شده با گردو، بعد از آماده شدن مربا، در زمان ریختن مربا داخل شیشه، به مقدار دلخواه گردوی خرد شده بهش اضافه کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن گردو ممکنه زمان ماندگاری مربا رو کاهش بده.
یه روش دیگه برای درست کردن مربای به رنده شده هم دارم که از دوستم که اهل ارومیه هست گرفتم. اینم براتون نوشتم.
طرز تهیه مربای بِه رنده شده (مربای پر طرفدار ارومیه)
مواد لازم
- به ترش ۳ کیلو
- شکر ۴ کیلو
- به دانه ۲ قاشق غذاخوری
- آب به مقدار لازم
- لیمو ۱ عدد
- هل کوبیده (در صورت تمایل)
روش تهیه
به رو از پرزهاش تمیز میکنیم و رنده کرده و با آب میذاریم تا بپزه و هر چند دقیقه هم میزنیم. تست میکنیم که اگه به پخته شده شکر رو اضافه میکنیم و از ابتدا دم کنی میذاریم تا رنگ دلخواهمون رو بدست بیاریم.
به دانه ها رو با آب داغ مخلوط میکنیم تا لعاب بندازه و لعابش رو آخرای پخت داخل مربا میریزیم تا از کپک زدن و شکرک زدن جلوگیری کنیم. البته برای اطمینان بیشتر ۱۰ دقیقه آخر پخت آب یک عدد لیموی تازه رو بهش اضافه میکنیم.
نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای به
- به رو هم میتونید رنده کنید و هم میتونید به اندازه دلخواه خرد کنید. همچنین برای زیبایی بیشتر میتونید به ها رو قالب بزنید تا مربای به ظاهر زیباتری داشته باشه.
- همچنین میتونید به رو پوست نگیرید و با پوست رنده کنید.
- راز خوش رنگ شدن مربای به اینه که در زمان پخت مربای به حتما درب قابلمه دمکنی ببندید و حرارت رو کم کنید.
- مربای به پس از سرد شدن کمی غلیظ تر میشه، پس دقت کنید تا مربا در زمان پخت خیلی غلیظ نشه.
- اگه مربای به غلظت کافی نرسه و خیلی رقیق باشه، احتمال اینکه کپک بزنه زیاد میشه.
- اگه بعد از سرد شدن مربای به متوجه شدید که به اندازه کافی غلیظ نیست، کمی شکر اضافه کنید و دوباره روی حرارت بدارید تا به غلظت کافی برسه.
- برای درست کردن مربای به بهتره که بیشتر از سه کیلو به استفاده نکنید و اگه مقدار بیشتری مربای به نیاز دارید هر مرتبه حداکثر سه کیلو به استفاده کنید.
- از کجا متوجه بشیم که مربای به به غلظت مناسب رسیده؟ برای اینکه متوجه بشید آیا مربای به به غلظت مناسب رسیده یا نه، وقتی که مربا خنک شد، یک قاشق از شربت مربا رو بردارید، اگه شربت مثل عسل کشدار بود و به راحتی از قاشق نریخت، یعنی مربای به به غلظت مناسبی رسیده.
- یک از نکات مهم در پخت مربای به اینه که در زمان جوشیدن مربا، باید کفی که روی سطح مربا تشکیل میشه رو جدا کنید.
- ظرفهایی که برای نگهداری مربا استفاده میکنید باید کاملا تمیز و خشک باشن.
- استفاده از دانههای به داخل مربا ممکنه باعث تلخ شدن مربا بشه.
- برای پخت مربای به بهتره تا از قابلمه لعابی (یا مسی) استفاده کنید.
- استفاده از چوب دارچین اختیاریه و به سلیقه شما بستگی داره، اما اگه چوب دارچین نداشتید، نباید از پودر دارچین استفاده کنید، چون که رنگ مربای به رو تغییر میده.
- استفاده از آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن مربای به هست. در بعضی از دستور پخت های مربای به از جوهر لیمو به جای آبلیمو استفاده میشه، اما بهتره که از جوهر لیمو استفاده نکنید.
- در زمان مصرف مربای به میتونید مقداری گردوی خرد شده روش بریزید، ترکیب طعم مربای به با گردو خیلی خوب میشه.
- غلظت مربا باید طوری باشه که وقتی از قاشق چکه می کنه قطره های آخر کاملا کشدار باشن.
- اگر مربا خیلی غلیظ بود یک لیوان آب جوش داخلش بریزین و یک کمی که جوش خورد امتحان کنین اگر غلظتش درست شده بود از روی حرارت برش دارین، سپس اجازه بدین کاملا خنک بشه و بعد توی شیشه بریزین و داخل یخچال بگذارید.
ممنون میشم اگه نظرات و تجربههاتون رو از پخت مربای به رنده شده در قسمت نظرات بنویسید.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه دسر به ترکیه ای
طرز تهیه شربت سماق و فواید آن
طرز تهیه شربت شاه توت مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای به نگینی
خیلی عالی
خواهش میکنم.
ممنون. خیلی خوب بود.
خواهش میکنم.
ممنون خیلی خوب بود
خواهش میکنم.
ممنون از آموزشتون حتما درست میکنم
خواهش میکنم.
عالی ممنون
خواهش میکنم مهتاب جان. این روش رو امتحان نکردم. ولی فکر کنم خوب بشه. اگه امتحان کردی بهم خبر بده لطفا. ممنونم ازت.
بسیارمممون که فوت وفن این مربای مقوی رو در اختیار کاربران گذاشتید. آیا میشه که به رودوقسمت کرد و پس از جدا کردندانه ها انها روپخت وله کنیم وشکر اضافه کرد؟
سلام مهتاب عزیز. ممنون از شما. این روشی که گفتید رو امتحان نکردم. اما به نظرم روش خوبیه. اگه مربا رو به این روش درست کردی و نتیجه کار خوب بود، ازت ممنون میشم که روش پخت و عکس ها شو برام بفرستی. ممنون.
من سالهاست به همین روش مربای به میپزم وخیلی راضی هستم.یک کار اضافه که انجام میدم اینه که دانه های به های رنده شده رو با کمک مقداری آبجوش خیس می کنم،بعدازیک ساعت آبش بصورت ژلاتین آبکرده غلیظ میشه.آنرا ازصافی رد میکنم وژل بیرنگ بدست آمده را به مربا اضافه می کنم. مربای به من بصورت مارمالاد درمیاد .بنظرخودم عالی میشه.لطفا امتحان کنید.
ماریانا عزیز ممنون از اینکه تجربت رو با ما به اشتراک گذاشتی. مرسی عزیزم.
ممنون از راهنمایی شما
خواهش میکنم.
ممنون ازآموزشتون
ممنون از راهنماییت شبیر جان.
از نظر آشپزی خیلی کامل و خوب بود، ولی از نظر طرز نگارش آن به صورت مثلا ” تا به ها سیاه نشن” در عوض “تا به ها سیاه نشوند” متناسب برای درج در یک رسانه همگانی نیست و خصوصا اینکه مدیریت محترم هم همان روند غلط نویسی را ادامه میدهند.
سلام. خیلی کامل بود. تشکر از مطلب خوبتون.
سلام نگین جان. خواهش میکنم. خوشحالم که مفید بود برات.
کامل بود. مرسی
خواهش می کنم شهره جان.
سلام خیلی عالیه وخوشمزه
نوش جان
خیلی کامل بود. ممنون
خواهش می کنم سهیلا جان.
عالی و درجه یک. مرسی.
خواهش آرمیتا عزیز