کوکی استارباکس قهوه و شکلات برای وقتی که عجله دارید عالیه چون که نهایتا ۱۰ دقیقه برای مخلوط کردن مواد، ۱۰ دقیقه برای استراحت یخچالی و ۱۰ دقیقه برای پخت زمان لازم داره. چند تا نکته پخت و نگهداری کوکی که تجربه کردم رو هم براتون نوشتم.
مواد لازم برای تهیه کوکی استارباکس
- کره ۱۰۰ گرم
- شکر ۷۰ گرم
- شکر قهوه ای انگلیسی ۷۰ گرم
- تخممرغ هم دمای محیط ۱ عدد
- رنده پوست پرتقال
- نسکافه ۱ قاشق غذاخوری حل شده در ۱ قاشق غذاخوری آب جوش (غلیظ)
- آرد ۲۰۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- نمک یک پینچ
- شکلات چیپسی ۱/۴ پیمانه
طرز پخت کوکی استارباکس قهوه و شکلات
برای شروع ابتدا کره را روی حرارت ملایم گذاشته ۴ تا ۵ دقیقه، چند باری هم بزنید.
سپس شکرها را افزوده وقتی شکر سرخ حل شد شعله را خاموش کنید بذارید سرد بشه. تخم مرغ و رنده پوست پرتقال را با چنگال هم بزنید و با مواد ترکیب کنید سپس نسکافه و نمک افزوده و هم بزنید
در آخر آرد و بیکینگ پودر را الک کنید و با چنگال یا لیسک مخلوط کنید و شکلات خرد شده یا چیپسی بزنید.
با درپوش از ۱۰ دقیقه تایک ساعت در یخچال استراحت داده و سپس به کمک اسکوپ زن با فاصله زیاد داخل سینی گذاشته و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (برقی) به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید.
کوکی نباید زیاد بپزه چون بعد خارج شدن از فر کمی رطوبت از دست میده و سفت میشه. (پس اگه کمی روش نرم هست فکر نکنید نپخته هست.)
حتما بعد از اینکه کمی سرد شد از سینی جدا کنید، وگرنه شکل خودشو از دست میده. (چون تا داغه نرم هست)
بعد از یکی دو دقیقه روی سیمی چیده، وقتی هنوز کاملا سرد نشده میتونید در ظرف در بسته نگهداری کنید تا نرم بمونه.
نکات مهم تهیه کوکی استارباکس
- همیشه ۲ تا ۳ قاشق از آرد را کنار بگذارید اگر احتیاج بود اضافه کنید.
- آرد اضافی به خورد خمیر ندید چون کوکی سفت و خشک میشه.
- خمیر را زیاد ورز ندید تا به روغن نیفته و کوکی بعد از پخت سفت نشه. (وقتی آرد اضافه شد در حد منسجم شدن مواد را مخلوط کنید.)
- درجه حرارت و زمان پخت طبق فر خودتون تنظیم کنید. (با توجه به اندازه کوکی معمولا ۸_۱۵ دقیقه آماده میشه)
- (بیش از حد داخل فر نمونه تا کوکی تردی داشته باشید) معمولا وقتی اطرافش کمی تغییر رنگ داد آماده هست. (به راحتی از کاغذ روغنی جدا میشه)
- وقتی از فر بیرون میارید اگر به سطحش دست بزنید فکر میکنید نپخته هست در حالی که بعد از یکی دو دقیقه که تو محیط میمونه خودشو میگیره ،پس زمان اضافی برای پخت بهش ندید وگرنه کوکی سفت میشه.
- اجازه بدید کوکیها خنک بشه بعد از کاغذ روغنی جدا کنید.
- بعد از سرد شدن (که معمولا زیر ۴ تا ۵ دقیقه طول میکشه) حتما داخل ظرف دردار نگهداری کنید.
- اگر کوکی کیک دوست دارید بهتره وقتی سینی فر را بیرون آوردید با دستمال نخی روشو بپوشونید تا هوا نخوره ولی حالت بیسکویتیش را از دست میده.
- اگر بعد از چند روز کوکی خشک شد یک برش نان تست یا کیک داخل جعبه یا شیشه کوکی گذاشته تا نرم بشه (پوست یا خود پرتقال هم خوبه)
- زائده سفید رنگ کنار زرده را جدا کنید.
- میتونید خمیر کوکی را بشکل استوانه داخل سلفون بپیچید و در فریزر نگهداری کنید هر موقع خواستید برشهای یک سانتی بزنید و بپزید.