این کوکی سیب و گردو خیلی راحته و سریع آماده میشه. از عطر سیبش هم که نگم برات! یکی از خوشمزه و متفاوت ترین کوکی هایی که تا حالا خوردم این کوکی سیب گردو بود. امیدوام که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه کوکی سیب و گردو
- آرد ۲ لیوان
- تخم مرغ ۲ عدد
- شکر نصف لیوان
- کره ذوب شده نصف لیوان
- بیکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق مربا خوری
- دارچین نصف قاشق مربا خوری
- سیب متوسط ۲ عدد (اگه درشت بود ۱.۵ عدد)
- گردوی خرد شده نصف لیوان + مقداری برای تزئین به دلخواه
طرز پخت کوکی سیب و گردو
ابتدا سیب ها رو پوست کنده و به تکه های ریز خرد میکنیم. سیب های من درشت بودن، یکی و نصفی خرد کردم. یه نصفه سیب رو کنار گذاشتم.
تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن دستی یا برقی میزنیم تا حجمش زیاد شده و کرم رنگ بشه. بعد کره و دارچین رو اضافه کرده و در حدی که مخلوط یکدست بشه هم میزنیم. سپس بیکینگ پودر و آرد رو کم کم روی مخلوط اضافه و الک کرده و ابتدا با همزن بعد با قاشق هم میزنیم تا خمیر نسبتا چسبناکی بدست بیاد.
بعد مغز گردو و سیب ها رو به خمیر اضافه کرده و هم میزنیم تا در خمیر به شکل یکدستی پخش بشن.
حالا دستمون رو چرب کرده و از خمیر به اندازه یه گردوی بزرگ یا یه نارنگی کوچیک جدا کرده و ابتدا کف دست گِردش کرده بعد به دلخواه دو سه تکه مغز گردو روش قرار داده و یکم بهش فرم داده و پهن ترش میکنیم و درون سینی فر میچینیم. میتونین کف سینی رو با روغن مایع چرب کنین یا اینکه کاغذ روغنی بندازید.
سینی رو درون فری که از یکربع قبل روشن کرده ایم با درجه حرارت ۱۶۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه میپزیم. تا اینکه زیر شیرینی ها طلایی بشه بعد کمی شعله بالای فر رو روشن میکنیم که روی شیرینی ها خوشرنگ بشه سپس از فر درآورده صبر میکنیم کمی خنک بشن بعد از سینی جدا میکنیم که نشکنند.
این مقدار مواد برای من ۱۶ عدد کوکی شد. تعدادشون به سایز کوکی ها بستگی داره. نوش جان
روش دوم
طرز تهیه کوکی سیب و گردو
یه کوکی عالی دیگه کوکی سیب و گردو
مواد لازم برای تهیه کوکی سیب و گردو
- آرد ۳۱۰ گرم
- کره هم دمای محیط ۲۰۰ گرم
- نشاسته ذرت ۴۰ گرم
- شکر سفید ۴۰ گرم
- شکر قهوه ای ۱۱۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد (۱۹ گرم)
- تخم مرغ متوسط ۱ عدد (۵۵ گرم بدون پوست)
- سیب نگینی شده ۱۰۰ گرم
- گردو خرد شده ۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری (۵ گرم)
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- پودر هل یا زنجبیل ۱/۴ قاشق چای خوری
طرز تهیه
تمام مواد به دمای محیط باشند کره زیاد شل نباشه ۱۰ دقیقه قبل کار از یخچال خارج کنید کافیه.
ادویه ها رو به سیبی که پوست گرفتید و نگینی خرد کردید اضافه و خوب مخلوط کنید بزارید کنار.
داخل کاسه همزن شکرها و کره رو حدودا ۸ دقیقه با دور تند بزنید تا حدی که ۸۰ درصد کره در این مرحله حل بشه بعد تخم مرغ ها و وانیل رو اضافه کنید حدوا ۳۰ ثانیه ترکیب کنید و بعد آرد و بیکینگ پودر و نمک و فقط و فقط در حد یکدست شدن مخلوط کنید.
در آخر سیب و گردو اضافه کنید مخلوط که یکدست شد روش نایلون بکشید اجازه بدید ۱ ساعت داخل یخچال استراحت کنه تا خوب خوب خنک بشه بعد در فر داغ داغ با دمای ۱۷۰ درجه فرهای برقی و ۱۸۰ گازی به مدت تقریبی ۱۲ تا ۱۵ دقیقه تا زمانی که از اطراف طلایی بشن بپزید همیشه اول از همه دو تا سه تا از موادکوکی رو بپزید اگر پهن شد در حد یکی دو قاشق ارد اضافه و ترکیب کنید تا از چسبندگیش کم بشه و بعد با خیال راحت بقیه کوکیا رو بپزید.
نکته های مهم
- خمیر این کوکی بسته به جنس اردها و با وجود میوه داخلش ممکنه یکم چسبندگی داشته باشه دقت کنید از همون اول ارد زیاد نزنید که خشک میشه.
- کره باید یکم سرما داشته باشه شل و خیلی نرم نباشه.
- بهتره که از سیب زرد و رسیده استفاده کنید.
- حتما یه کوچولو سطح کوکیا رو با دست صاف کنید تا خیلی پفکی نمونه.
- لطفا در دستور دست نبرید چیزی رو تغییر ندید مرسی.
طرز تهیه کوکی سیب و دارچین
خوش عطرترین کوکی کافی شاپی قطعا همینه!
مواد لازم
- 100 گرم سیب نگینی خرد شده (ترجیحا سیب زرد و رسیده)
- 60 گرم گردو خرد شده
- 1 و نیم قاشق چای خوری دارچین
مواد رو با هم مخلوط کنید و کنار بزارین، حتما سیب ها رو پوست گرفته و بعد از برش با دستمال خشک کنید که خیس نباشن. به دلخواه می تونید 1/4 قاشق چای خوری زنجبیل هم بهش اضافه کنید.
مواد لازم برای خمیر کوکی
- 2 عدد تخم مرغ کوچک یا 1 عدد تخم مرغ متوسط +1 عدد زرده تخم مرغ
- 200 گرم کره شور هم دمای محیط (اگه کره بی نمک استفاده کردین نصف قاشق چایخوری نمک به آرد دستور اضافه کنید)
- 50 گرم شکر سفید دانه ریز
- 100 گرم شکر قهوه ای
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل یا 1/4 قاشق چای خوری وانیل معمولی
- 310 گرم آرد سفید قنادی الک شده
- 40 گرم نشاسته ذرت
- 1 قاشق چای خوری بکینگ پودر
طرز تهیه
کره و شکر سفید و قهوهای رو با سری پدالی همزن اونقدر زده تا سبک و پوک بشه. دورگیری کاسه رو هیچ وقت فراموش نکنید.
تخم مرغ ها رو دونه دونه بهش اضافه می کنیم. وانیل رو بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مخلوط آرد و نشاسته ذرت و بکینگ پودر رو هم بهش اضافه کرده و مواد رو با سری پدالی و دور کند همزن یا با لیسک مخلوط می کنیم.
ترکيب سیب و ادویه ها رو هم به خمیر اضافه می کنیم. روی کاسه رو با سلفون پوشونده و 1 ساعت داخل یخچال استراحت میدیم. بعد با اسکوپ از خمیر جدا کرده، داخل دست گرد می کنیم (به دلخواه می تونید چند تکه گردو روی خمیر بچینید) و داخل سینی فر که کفش کاغذ روغنی انداختیم با فاصله چیده و سینی رو داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 180 به مدت تقریبی 10 تا 15 دقیقه (بسته به سایز کوکی) میزاریم. فقط کافیه که لبه ها تغییر رنگ بده. بعد از پخت روی توری خنک می کنیم.
کوکی های میوه ای ممکنه نیاز به 1 تا 2 قاشق آرد بیشتری داشته باشن اول طبق رسپی پیش برید و دوتا کوکی رو تست کنید اگه عالی بود حله اما اگه دیدین نیازه ذره ذره بهش آرد اضافه کنید.
نوش جان