لخلاخ بوشهری یا لَخ لَخ ماهی دمپخت ماهی بوشهری سنتی و خوشمزه هست. این غذای خوش عطر و خوشمزه، یکی دیگه از غذاهای سنتی بوشهری ست که جایگاه ویژه ای داره.
لَخلاخ از کلمه عربی لَخلَخه به معنای بوی خوش آمده است و یکی از غذاهای کشورهای سواحل جنوبی خلیج فارس است.
مواد لازم برای لخلاخ پلو بوشهری
- ماهی هر نوع که می پسندید (شیر، هامور، سنگسر، جَش، سرخو)
- سبزی ۳۰۰ گرم شامل گشنیز، شوید و کمی شنبلیله
- برنج ۳ پیمانه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- سیر ۱ بوته
- نمک به مقدار لازم
- فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- ادویه کاری به مقدار لازم
- پودر لیمو عمانی به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز پخت لخلاخ بوشهری
برای شروع اول تکه های ماهی رو نمک می زنیم و می گذاریم کنار.
پیاز نگینی خُرد شده رو در روغن تفت میدیم و سیر رنده یا له شده رو اضافه میکنیم و تفت می دهیم.
سپس فلفل، ادویه ها و پودر لیمو عمانی و سبزی رو کمی تفت میدیم تا کمی سبک و نرم بشه، توجه داشته باشید که سبزی رو نباید سرخ کرد، چون دمپخت رنگش تیره میشه.
دو تا سه لیوان آب به سبزی و بقیه مواد اضافه کرده و میذاریم تا به جوش بیاد.
وقتی جوش امد، ماهی نمک خورده رو می شوریم و در قابلمه در حال جوش میاندازیم تا کمی بپزه.
بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ماهی رو در میاریم تا له نشه و برنج خیس خورده رو اضافه میکنیم.
چند بار هم میزنیم تا آبش گرفته بشه و سپس تکه های ماهی رو روی برنج میذاریم تا با هم دم بکشه.
میشه هم زمان ماهی و برنج رو باهم ریخت و دیگه نیازی نیست ماهی رو جدا کنید، ولی اینطوری کمی ماهی له میشه، خیلی ها دوست دارند ماهی کاملا مخلوط باشه با برنج و به جای پودر لیمو عمانی، عصاره تمرهندی می ریزند.
فرقی نداره، مهم اینه که این غذا واقعا خوشمزه ست و عطر بینظیری داره که هر چقدر بگم کمه ….
راستی دمپخت ماهی بوشهری باید خیلی هم تند و تیز باشه.
امیدوارم که درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.