مجبوس ماهی سرخ شده یه پلوی خوشمزه با ماهی سرخ شده کریسپی و سس گوجه ی معرکه. امیدوارم که این مجبوس ماهی بوشهری رو درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه مجبوس ماهی عربی
برای ماهی
- ماهی درسته پولک گرفته و پاک شده
- ادویه ها شامل (زردچوبه، فلفل قرمز، پودر سیر، ادویه مخلوط محلی از هر کدام یک قاشق چای خوری اگه دسترسی داشتید)
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- آب لیمو یک قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
- آرد برای سرخ کردن
برای پلو
- پیاز یک عدد بزرگ ریز خرد شده
- فلفل سبز یک الی دو عدد (تندیش سلیقه ایه)
- لیمو عمانی یک عدد
- زیره سبز درسته یک ق مرباخوری
- گوجه فرنگی دو عدد رنده شده
- ادویه جات شامل زردچوبه، ادویه مخلوط محلی و نمک
- برنج
به جای ادویه محلی هم میشه ادویه پلویی رو جایگزین کنین. اما خب اصلش باید ادویه مخلوط محلی باشه دیگه.
برای سس
- گوجه رنده شده دو عدد
- گشنیز خرد شده دو قاشق غذاخوری
- رب گوجه یک قاشق مرباخوری
- پودر سیر، پودر فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
طرز تهیه مجبوس ماهی بوشهری
مخلوط ادویه ها، نمک، روغن و آبلیمو رو با هم ترکیب میکنیم کل ماهی رو به این سس آغشته میکنیم یه نیم ساعت میزاریم بمونه تا مواد به خورد ماهی بره.
آرد و یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه (برای خوش رنگیش) با هم مخلوط میکنیم ماهی رو داخل این ترکیب زده و داخل روغن سرخش میکنیم.
پیاز رو داخل روغن تفت میدیم کمی که سرخ شد زردچوبه میزنیم.
لیمو عمانی رو از وسط نصف میکنیم هسته هاشو در میاریم به همراه زیره و فلفل سبز درسته اضافه میکنیم.
نمک و ادویه مخلوط رو اضافه میکنیم بوی ادویه که بلند شد گوجه رو میریزیم اجازه میدیم گوجه همراه مواد سرخ بشه.
در آخر به مقدار برنجمون داخل قابلمه آب اضافه میکنیم جوش که اومد برنج رو داخلش میریزیم. نمکش رو اندازه میگیریم آب برنج که کشیده شد دم میزاریم.
برای تهیه سس کف قابلمه کوچک کمی روغن میریزیم. گوجه رنده شده رو اضافه میکنیم. آب گوجه که کشیده شد رب میزنیم.
گشنیز خرد شده اضافه میکنیم. نمک و ادویه هارو میریزیم نصف استکان آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم با حرارت کم جا بیفته.
موقع کشیدن، پلو رو داخل دیس میکشیم ماهی رو لای پلو میزاریم و سس رو کنار غذا سرو میکنیم. این پلو ظاهر مجلسی و طعم بی نظیری داره برای نهار یه روز خاص یا اگر مهمون عزیزی دارین میتونه بهترین گزینه باشه. امیدوارم درست کنین و لذتشو ببرین. نوش جان