آش شلغم بدون گوشت این آش بسیار خوشمزه رو از دست ندید. وقتی که فصل شلغمه و  هوا سرد خیلی میچسبه. اگه خدای نکرده سرماخورده هستید، ازش غافل نشید. آش شلغم مناسب آنفولانزا و سرماخوردگیه. اگه برای بیمار درست کردین چون سرخ کردنی براش ضرر داره سیرداغ و نعناداغ رو حدفش کنید. اگه بیمار ندارید به این روش درست کنید تو فصل پاییز و زمستون از خوردنش لذت ببرید.

مواد لازم آش شلغم بدون گوشت برای سرماخوردگی

  • شلغم ۱۰ عدد کوچک
  • برنج نیم دانه ۱ پیمانه
  • عدس و ماش هر کدام ۱/۲ پیمانه
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • سبزی آش ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم (شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و شوید)
  • آب به مقدار لازم (اگه از آب قلم یا ماهیچه استفاده بشه خیلی بهتره)
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

دستور پخت آش شلغم بدون گوشت برای سرماخوردگی

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت
برای شروع ابتدا عدس و ماش رو هر کدام جداگانه بپزید.

برنج نیم دانه را داخل آب قلم یا آب بریزید و اجازه بدید برنج کاملا نرم بشه و دونه نداشته باشه.

عدس و ماش و سبزی آش رو به برنج پخته شده اضافه کرده و اجازه میدیم سبزی ها پخته بشه و طعم سبزی به خورد برنج بره، به اصلاح آش ما جا بیوفته.

تو این فاصله شلغم ها رو از وسط دو نیم کرده و به آش اضافه میکنیم. (اگه شلغماتون بزرگه میتونید نگینی خرد کنید.)

در آخر پیازهامون رو خلالی خرد میکنیم و با زردچوبه و روغن سرخ میکنیم و به آش اضافه میکنیم.

در نهایت نمک را میزان کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید تا آش کاملا پخته و جا افتاده بشه.

میتونید از نعناع داغ هم استفاده کنید و در نهایت برای چاشنی میتونید از آب غوره یا نارنج استفاده کنید.

نوش جان

نکات مهم تهیه آش شلغم بدون گوشت برای سرماخوردگی

  • اگر سرماخوردید و برای سرماخوردگی این آش را تهیه میکنید، پیاز را خام بریزید تفت ندهید.
  • اگه دوست داشته باشید، میتونید توی این آش از گوشت گوسفند استفاده کنید، گوشت ماهیچه رو بپزید و ریش ریش کنید و توی آش بریزید.
  • آش شلغم نخود و لوبیا نداره، اما میتونید نصف پیمانه نخود و نصف پیمانه لوبیا اضافه کنید.
  • اگه طعم شلغم رو دوست ندارید یا برای بچه ها درست می کنید می تونید شلغم رو  به صورت رنده شده داخل آش بریزین، اینجوری بو و طعمش رو احساس نمیکنین.
  • حبوبات رو حداقل دو ساعت خیس کنین. برنج رو هم بشورین و دو ساعت خیس کنین و بعد داخل قابلمه بریزین آب اضافه کنین بزارین بپزه.
  • اگه سرماخوردگی دارین پیاز داغ و فلفل رو حذف کنین.
  • اگه سرما خوردگی ندارین میتونین به دلخواه به آش کشک هم اضافه کنین.

5/5 - (1 امتیاز)