کوفته کشک اصفهان یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای اصیل و سنتیه اصفهانه. در این مطلب با آموزش دستور پخت کوفته کشک اصفهان به صورت تصویری و مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کوفته کشک اصفهانی

  • گوشت چرخ شده 250 گرم
  • برنج 1 پيمانه (بهتره برنج ایرانی استفاده کنید.)
  • کشک 200 گرم
  • سبزی کوفته (تره، نعنا، شوید، مرزه، گشنیز، جعفری، ترخان) 100
  • نعنا خشـک 2 قاشق غذاخوری (سر خالی)
  • پياز 3 عدد
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه (یا سفید) 2 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 2 قاشق چای‌خوری
  • روغن به ميزان لازم

طرز تهیه کوفته کشک اصفهانی مجلسی مرحله به مرحله

طرز تهیه کوفته کشک اصفهانی

مرحله اول، پختن برنچ

برنج رو برای حدود 2 ساعت خیس کنید و به مقداری آب بریزید که روی برنج رو بپوشونه، سپس برنج رو با حرارت متوسط بپزید به طوری که برنج نیم پز بشه.

نکته مهم: دقت کنید که آب برنج باید به طور کامل کشیده بشه، در غیر این صورت ممکنه که کوفته کشک شل بشه یا وا بره.


مرحله دوم، آماده کردن مایه کوفته کشک

در این مرحله یک عدد پیاز رو ریز رنده کنید و آب پیاز رو جدا کنید. در ادامه گوشت چرخ شده، پیاز رنده شده، ادویه‌ها و سبزی خرد شده رو با هم مخلوط کنید و برای حدود 10 دقیقه مواد رو خوب ورز بدید. سپس نصف برنج نیم پز شده رو به مواد اضافه کنید و دوباره به مدت 5 دقیقه خوب ورز بدید.


مرحله سوم، آماده کردن کوفته

به اندازه یک نارنگی از مواد رو بردارید، دستتون رو کمی خیس کنید و کوفته‌ها رو گرد کنید به طوری که سطحی صاف داشته باشند.


مرحله چهارم، استراحت دادن به کوفته داخل یخچال

کوفته‌ها داخل سینی بچینید و روشونو بپوشونید و حدود 1 تا 2 ساعت داخل پخچال بذارید.

نکته مهم: گذاشتن کوفته‌ها داخل یخچال از باز شدن و وا رفتن کوفته‌ها هنگام پخت جلوگیری میکنه.


مرحله پنجم، طرز تهیه سس کوفته کشک

یک عدد پیاز رو به شکل خلالی خرد کنید و با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس مقداری یک قاشق چای‌خوری زردچوبه و فلفل اضافه کنید. وقتی که خامی زردچوبه گرفته شد نعنا خشک رو اضافه کنید و کمی بعد نصف برنج نیم‌پز شده رو هم اضافه کنید و مواد رو کمی با هم تفت بدید.

نکته مهم: دقت کنید که نعنا خشک نباید زیاد تفت بخوره چون تلخ میشه.


مرحله ششم، پختن کوفته کشک

در ادامه حدود 4 لیوان آب جوش به مواد اضافه کنید و وقتی که آب سس کوفته شروع به جوشیدن کرد، کوفته‌ها رو یکی یکی و به آرومی داخل سس بیندازید. سس باید به طور کامل روی کوفته‌ها رو بپوشونه.

حرارت رو کم کنید و حدود یک ساعت به کوفته‌ها زمان بدید تا به طور کامل بپزن و برنج داخل آب کوفته‌ها وا بره و خوب لعاب کنه.

نکته: وقتی کوفته‌ها رو داخل سس قرار دادید، اجازه بدید حدود 10 دقیقه کوفته‌ها داخل قابلمه با در باز داخل سس بجوشن و بعد در قابلمه رو بذارید.


مرحله هفتم، اضافه کردن کشک

زمانی که آب کوفته خوب لعاب کرد و کوفته‎‌ها کامل پختن زمان اضافه کردن کشکه. کشک رو داخل آب کوفته بریزید و وقتی که کشک به طور کامل حل شد، کمی از آب کوفته بچشید و اگه نیاز داشت نمک اضاف کنید. یک عدد پیاز باقی مونده رو هم که با کمی زردچوبه سرخ کرده‌اید رو روی کوفته‌ها بریزید و درب قابلمه رو بذارید و حدود یک ربع تا بیست دقیقه زمان بدید تا ریز بجوشه و خوب جا بیفته.

نکته: مقدار کشک به ذائقه شما بستگی داره، اگه طعم کشک رو خیلی دوست دارید مقدار کشک رو بیشتر و در غیر این صورت مقدار کشک کمتری اضافه کنید.

می‌تونید با مقداری پیاز داغ و نعنا داغ کوفته کشک رو تزئین و با نون سنگک سرو کنید. نوش جان


نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوفته کشک اصفهانی

  • در تهیه کوفته کشک اصفهانی ورز دادن مواد خیلی مهمه. مواد رو باید خوب ورز بدید تا منسجم بشه و کوفته در زمان پخت وا نره و ترک نخوره.
  • بعد از اینکه کوفته‌ها رو با دست گرد کردید، حتما حدود یک تا دو ساعت داخل یخچال بذارید استراحت کنه تا کوفته در زمان پخت وا نره.
  • نعنا و سبزی‌های خشک معطر رو زیاد تفت ندید چون تلخ میشه.
  • کوفته کشک اصفهانی رو روی حرارت ملایم بپزید.
  • در ادضافه کردن نمک دقت کنید، چون که معمولا کشک نمک داره و ممکنه کوفته شور بشه.
  • برای اینکه رنگ سس کوفته روشن‌تر باشه، می‌تونید از فلفل سفید به جای فلفل سیاه استفاده کنید.

فیلم طرز تهیه طرز تهیه کوفته کشک اصفهانی

دستور پخت‌های پیشنهادی: