بِژی یک شیرینی سنتی کرمانشاهیه و فوق‌العاده خوشمزه هست. دستور پخت بژی کرمانشاهی خیلی ساده و آسونه و مواد اولیه‌اش هم خیلی در دسترسه. بژی کرمانشاهی رو هم داغش خوشمزه هست و هم سردش. اما اگه سرد سرو بشه خوشمزه تره.
در این مطلب با بهترین دستور پخت بژی کرمانشاهی به دقیق‌ترین نسبت مواد آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه بژی کرمانشاهی

  • آرد نانوایی 5 پیمانه
  • پودر شکر 1 پیمانه سرخالی
  • روغن کرمانشاهی ذوب شده و ولرم نصف پیمانه (یا روغن مایع)
  • شیر سرد 1 پیمانه سرپر
  • تخم مرغ 1 عدد
  • پودر رازیانه 1 قاشق غذاخوری سرپر
  • پودرهل 1 قاشق چای‌خوری سرپر
  • زرد چوبه 1 قاشق چای‌خوری سرخالی (یا یک قاشق مرباخوری)
  • زعفران دم کرده غلیظ یک تا دو قاشق غذاخوری (به دلخواه)

پیمانه مورد استفاده لیوان دسته دار فرانسوی هست.


طرز تهیه بژی کرمانشاهی مرحله به مرحله

مرحله اول

آرد رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و پودر رازیانه، هل، زردچوبه و پودر شکر رو به آر اضافه کنید و مواد رو با هم مخلوط کنید.


مرحله دوم

در این مرحله شیر رو به مواد اضافه کنید و سپس تخم‌مرغ و روغن رو. بهتره که از روغن کرمانشاهی استفاده کنید تا عطر و طعم اصلی بژی کرمانشاهی رو به دست بیارید. اما اگه روغن کرمانشاهی نداشتید از کره یا روغن مایع استفاده کنید.
حدود یک تا دو قاشق آب زعفران غلیظ رو در صورت دلخواه به مواد اضافه کنید.


مرحله سوم

مواد رو خوب ورز بدید تا خمیر یکدست و به نسبت سفتی به دست بیاد. دقت کنید که خمیر نباید به دست بچسبه. خمیر بژی کرمانشاهی خمیر نسبتا سفتیه.


مرحله چهارم

خمیر رو داخل ظرفی که چرب شده بذارید. روشو بپوشونید و برای حداقل یک ساعت به خمیر استراحت بدید.


مرحله پنجم

وقتی که خمیر استراحت کرد به اندازه یک گردو از خمیر بردارید. خمیر رو با دست شکل استوانه بدید. یک سبد بردارید و خمیر رو داخل سبد کمی فشار بدید و بچرخونید.
نکته: اگه تعداد بژی ها از تعداد مورد نظرتون بیشتر شد می‌تونید اضافه خمیر رو داخل کیسه فریزیر بریزید و داخل فریزر تا یک ماه نگه داری کنید و هر زمان خواستید، بعد از باز شدن یخ خمیر می‌تونید بژی تازه درست کنید.


مرحله ششم

بژی های خام رو داخل روغن زیاد و داغ با شعله متوسط متمایل به کم سرخ کنید. بهتره بژی ها رو تو قابلمه کوچیک سرخ کنید تا روغن کمتری استفاده بشه.


مرحله هفتم

وقتی که سرخ شد می‌تونید برای تزئین به دلخواه روشون پودر قند بپاشید و با چای نوش جان کنید.


فیلم طرز تهیه بژی کرمانشاهی

همچنین بخوانید:

طرز تهیه گرده کرمانشاهی (نان سنتی کرمانشاه) به روش اصیل

طرز تهیه کاکا گیلانی ساده با آرد برنج بدون کدو حلوایی

3.7/5 - (16 امتیاز)