قیمه ریزه نخودچی یک از غذاهای معروف و سنتی اصفهان و شهرهای اطراف اصفهانه. در ادامه دستور پخت قیمه ریزه سرخ شده با گوشت چرخ شده به صورت مرحله به مرحله مطرح شده.
مواد لازم برای تهیه قیمه ریزه نخودچی اصفهانی
- گوشت چرخ شده 250 گرم
- آرد نخودچی 1 پیمانه (لیوان)
- پیاز متوسط 1 عدد
- نمک نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- سبزی خشک معطر (نعناعف مرزه و ترخون) 2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس قیمه ریزه
- پیاز متوسط 1 عدد
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی متوسط 3 عدد
- نمک نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
- نعناع خشک 1 قاشق چایخوری
با این مقدار مواد اولیه میتونید برای 5 نفر کوفته ریزه نخوچی درست کنید.
طرز تهیه قیمه ریزه مجلسی اصفهانی
مرحله اول
برای شروع گوشت چرخ شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید. پیاز رو رنده کرده و به گوشت اضافه کنید. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به همراه سبزیجات خشک و معطر داخل کاسه بریزید.
مرحله دوم
مواد رو کمی با هم مخلوط کنید. سپس یک لیوان آب بردارید و کم کم، مقداری آب به مواد اضافه کنید تا مواد به حالت خمیری دربیاد. مواد رو زیاد باید ورز بدید تا قیمه ریزه در زمان پخت وا نره. دقت کنید که خمیر نباید خیلی شل یا سفت بشه.
مرحله سوم
وقتی که مواد رو خوب ورز دادید، کمی به مواد استراحت بدید. سپس مقدار کمی از مواد رو بردارید و مواد رو به صورت کوفتههای ریز و گرد شکل بدید.
مرحله چهارم
داخل تابه مقداری روغن بریزید و قیمه ریزهها رو داخل روغن داغ سرخ کنید.
مرحله پنجم، طرز تهیه سس قیمه ریزه نخودچی
ابتدا پیاز رو خرد کنید و داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید. گوجهفرنگیها رو هم پوست گرفته و داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و پوره کنید.
وقتی که پیاز طلایی شد ادویهها و نعناع خشک رو اضافه کنید. کمی تفت بدید و سپس رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید. وقتی که رب گوجهفرنگی کمی تفت خورد، گوجهفرنگی رو به مواد اضافه کنید و و صبر کنید تا سس به جوش بیاد.
وقتی که سس شروع به جوشیدن کرد، حدود یک تا دو لیوان آب جوش به سس اضافه کنید.
مرحله ششم
در این مرحله قیمه ریزه ها رو یکی یکی و به آرومی داخل سس در حال جوشیدن بیندازید و حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید.
حدود 10 دقیقه بعد حرارت رو کم کنید و درب قابلمه رو ببندید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا قیمه ریزهها بپزه.
حدود 20 دقیقه بعد یکی از کوفته ریزهها رو مزه کنید . اگه بوی خامی نداد، یعنی کوفته ریزه آماده شده و میتونید سرو کنید و با برنج یا نون میل کنید. قیمه ریزه رو میتونید به همراه ترشی، سبزی خوردن و دوغ سرو کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت قیمه ریزه اصفهانی
- دقت کنید که گوشت چرخ شده برای درست کردن قیمه ریزه باید کم چرب باشه، چون اگه چربی گوشت زیاد باشه در زمان سرخ کردن یا پخت ممکنه که قیمه ریزهها وا برن و از هم باز بشن.
- در هنگام اضافه کردن آب به مواد خیلی دقت دقت کنید که موادتون شل نشه.
- مواد قیمه ریزه رو حسابی ورز بدی تا وا نره.
- قیمه ریزه برای پخت به زمان زیادی نیاز نداره و اگه زیاد پخته بشه وا میره.
- سس قیمه ریزه اصفهانی نباید خیلی غلیظ یا خیلی رقیق باشه.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه امروی اصفهانی و سنتی به روش اصلی و مرحله به مرحله
طرز تهیه کوفته کشک اصفهانی به روش اصلی و سنتی