شله بریان یا شله بریون یکی از غذاهای سنتی اصفهانه و در عین سادگی بسیار بسیار خوشمزه هم است. البته باید بگم که برای خوردن این غذا زیره باید حتما دوست داشته باشین چون طعم اصلیش زیره و دارچینه.

شله بریونی مرغ یک غذای بسیار مقویه که بافت نرمی داره و طعمی عالی و دوست داشتنی.


مواد لازم برای تهیه شله بریون مرغ

  • سینه مرغ ۲ عدد
  • برنج خیس شده ۱ پیمانه
  • زیره ۲ قاشق غذاخوری
  • دارچین به مقدار لازم
  • پیاز یک عدد

دستور پخت شله بریون با مرغ

طرز تهیه شله بریان با مرغ به روش اصیل اصفهانی

برای شروع ابتدا پیاز رو به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کرده و با کمی روغن تفت میدیم.

سپس کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و در ادامه سینه مرغ رو به پیاز اضافه میکنیم و حدوی سه لیوان آب به مرغ اضافه میکنیم تا بپزه.

برای این غذا آب مرغ باید زیاد باشه، چون برنج رو‌ باید در آب مرغ بپزید.

بعد از اینکه مرغ پخت، مرغ رو خارج کنید و داخل یک بشقاب بذارید.

سپس برنج خیس شده رو اضافه میکنیم، برنج رو از چند ساعت قبل با نمک و آب ولرم خیس کنید. برنج باید اونقدر بپزه که حالت شله زرد به خودش بگیره، به همین دلیل گفتم آب مرغ باید زیاد باشه.

گوشت سینه‌‌ی رو ریش ریش کنید. برای تهیه شله بریونی مرغ حتما از سینه مرغ استفاده کنید.

سپس زیره رو کمی کوبیده، بعد با دارچین کمی تفت میدیم و به برنج اضافه می کنیم.

در نهایت مرغ رو وقتی برنج پخت اضافه میکنیم.

این غذا همونطور که از اسمش که شله هست، پیداست که نباید سفت باشه. پس اگه سفت شد کمی آب جوش یا آب مرغ بهش اضافه کنید. هرگز از آب سرد برای این منظور استفاده نکنید.

در ادامه قابلمه رو از روی گاز برداشته و فوری تا زمانیکه هنوز داغه با گوشت کوب می کوبیمش. تا مواد یکدست بشه.

در آخر کمی دارچین رو سزخ میکنیم و وقتی که داخل ظرف سرو ریختیم، روش میریزیم. شله برانی مرغ رو می‌تونید با نون یا بدون نون‌ میل کنید.

نوش جان.

دستور پخت پیشنهادی: طر تهیه كوفته كشك اصفهاني

Rate this post