فول مدمس یه مزه خوشمزه مصریه. مصریها علاقه خاصی به باقلا دارن و این مزه خوشمزه در اصل یه پوره باقلای مزه دار شده برای صبحانه و میان وعده است. کنار نان پیتا یا انواع نان برشته میتونه یه مزه خوب براتون بسازه. در بعضی مناطق مثل لبنان هم تهیه میشه و فرقش اینه که توی روش لبنانی نصف مقدار باقلا از نخود آبگوشتی استفاده میشه و لبنانی ها مثل حموص بهش ارده میزنن. باقلای پوره شده معمولا با پوست روی باقلا پخته میشه و بعد خوب پوره میشه، اما اگه احساس میکنین پوست روی باقلا خیلی ضخیمه میتونین از باقلای پاک کرده استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه فول مدمس مصری
- باقلای پخته ۲ لیوان
- نخود آبگوشتی پخته ۱ لیوان (به دلخواه)
- پیاز ریز خرد شده یک عدد
- سیر له شده ۲ حبه
- گوجه فرنگی پوست گرفته و ریز خرد شده ۲ عدد
- زیره سبز پودر شده یک قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
- لیمو ترش تازه یک عدد درشت
- ارده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- جعفری خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم
طرز تهیه فول مدمس مصری
برای شروع ابتدا باقلا را با مقداری آب و کمی نمک بپزید تا کاملا نرم و پورهای شود. در صورت تمایل میتوانید از نخود هم در تهیه فول استفاده کنید. مواد را خوب بکوبید تا پوره شوند.
در تابه روغن زیتون بریزید و روی حرارت ملایم پیاز را تفت دهید تا نرم شود. گوجه فرنگی را اضافه و کمی تفت دهید تا نرم شود.
بعد ادویهجات، پوره باقلا رو اضافه کنید و اجازه دهید مواد با حرارت کم بجوشند و غلیظ شوند. مقدار نمک و فلفل را تنظیم و آب لیمو ترش، جعفری و ارده را اضافه کنید.
فول را در کنار نان به صورت گرم سرو کنید. برای تزیین میتوانید مقداری گوجه فرنگی و پیاز خرد شده، روغن زیتون و جعفری و پودر زیره روی آن بپاشید.