فول مدمس یه مزه خوشمزه مصریه. مصری‌ها علاقه خاصی به باقلا دارن و این مزه خوشمزه در اصل یه پوره باقلای مزه دار شده برای صبحانه و میان وعده است. کنار نان پیتا یا انواع نان برشته میتونه یه مزه خوب براتون بسازه. در بعضی مناطق مثل لبنان هم تهیه میشه و فرقش اینه که توی روش لبنانی نصف مقدار باقلا از نخود آبگوشتی استفاده میشه و لبنانی ها مثل حموص بهش ارده میزنن. باقلای پوره شده معمولا با پوست روی باقلا پخته میشه و بعد خوب پوره میشه، اما اگه احساس میکنین پوست روی باقلا خیلی ضخیمه میتونین از باقلای پاک کرده استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه فول مدمس مصری

  • باقلای پخته ۲ لیوان
  • نخود آبگوشتی پخته ۱ لیوان (به دلخواه)
  • پیاز ریز خرد شده یک عدد
  • سیر له شده ۲ حبه
  • گوجه فرنگی پوست گرفته و ریز خرد شده ۲ عدد
  • زیره سبز پودر شده یک قاشق چایخوری
  • روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری
  • لیمو ترش تازه یک عدد درشت
  • ارده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • جعفری خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه فول مدمس مصری

طرز تهیه فول مدمس

برای شروع ابتدا باقلا را با مقداری آب و کمی نمک بپزید تا کاملا نرم و پوره‌ای شود. در صورت تمایل میتوانید از نخود هم در تهیه فول استفاده کنید. مواد را خوب بکوبید تا پوره شوند.

در تابه روغن زیتون بریزید و روی حرارت ملایم پیاز را تفت دهید تا نرم شود. گوجه فرنگی را اضافه و کمی تفت دهید تا نرم شود.

بعد ادویه‌جات، پوره باقلا رو اضافه کنید و اجازه دهید مواد با حرارت کم بجوشند و غلیظ شوند. مقدار نمک و فلفل را تنظیم و آب لیمو ترش، جعفری و ارده را اضافه کنید.

فول را در کنار نان به صورت گرم سرو کنید. برای تزیین می‌توانید مقداری گوجه فرنگی و پیاز خرد شده، روغن زیتون و جعفری و پودر زیره روی آن بپاشید.