نان پاکتی پیتا Pita با انواع مختلف غذاهای مدیترانهای سرو میشه، داخل این نون خوشمزه رو میتونید با غذاهای زیادی از جمله حمص، کباب، فلافل و یا هر چیزی که دوست دارید پر کنید و نوش جان کنید.
مواد لازم برای تهیه نان پیتا
- شکر 1 قاشق چایخوری سرپر
- خمیرمایه 1 قاشق چایخوری سرخالی
- نمک 1 قاشق چایخوری سرخالی
- پودر آب پنیر 2 قاشق چایخوری
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان پیتا بدون فر روی گاز با ماهیتابه
اين دستور پخت نون پیتا بر اساس وزن نوشته شده، پس وزن مواد اولیه رو رعايت كنيد، اما ممکنه که آرد در نهايت حدود چند گرم كم يا زياد بشه، این کم یا زیاد شدن به دلیل تفاوت رطوبت پذيري آرده. دراین دستوراز آرد سه صفر استفاده شده.
مرحله اول، تست سلامت خمیر مایه
شکر و خمیرمایه رو داخل نصف لیوان آب بریزید و روی ظرف رو بپوشونید و 10 دقیقه صبر کنید تا از سلامت خمیرمایه مطمئن بشید.
مرحله دوم، آماده کردن خمیر
نمک و پودر آب پنیر رو داخل 1.5 لیوان آرد بریزید و مخلوط کنید. پودر آب پنیر باشه بهتره، اما اگه امکان تهیه پودر آب پنیر از لوازم قنادی رو ندارید میتونید حذفش کنید. وجود پودر آب پنیر به عنوان یک طعم دهنده، یکی از تفاوتهای نون پیتا با سایر نونهای ترکیه هست. اگه پودر آب پنیر رو حذف کنید ممکنه نون پیتا از لحاظ مزه شبیه بازلاما بشه. پودر آب پنیر خوب از شیر با کیفیت و ارگانیک تهیه میشه.
در ادامه مخلوط آرد و سایر مواد رو طی سه مرحله کم کم به مخلوط شکر و خمیرمایه اضافه کنید. وقتی که خمیر جمع شد، روغن مایع رو اضافه کنید. سپس خمیر رو خوب ورز بدید تا روغن کاملا به خورد خمیر بره، بعد روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر رو از ظرف خارج کنید.
حدود 10 تا 15 دقیقه خمیر رو خوب ورز بدید.
نکته مهم: توجه داشته باشید که خمیر نون پیتا باید حسابی ورز بخوره و یک دست بشه تا نون هنگام پخت پاره نشه .
نکته: پودر آب پنیر رو میتونید از لوازم قنادیها تهیه کنید. قیمتش هم ارزونه.
نکته: آرد زیادی به خورد خمیر نون پیتا ندید، اگر ترازو دارید، 150 گرم آب ولرم رو با 260 گرم آرد مخلوط کنید.
مرحله سوم، استراحت خمیر
وقتی که خمیر رو خوب ورز دادید داخل یک ظرف رو کمی آرد بپاشید و خمیر رو داخل ظرف قرار بدید و روی ظرف رو بپوشونید و برای 1 تا 1.5 ساعت به خمیر استراحت بدید.
مرحله چهارم، چونه گیری
بعد از استراحت خمیر، همیر رو از ظرف خارج کنید و پف خمیر رو بگیرید و خمیر رو به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید.
سپس خمیر رو چونه کنید و روی یک سطح آرد پاشی شده قرار بدید، در ادامه روی چونهها رو با پلاستیک بپوشونید و چونهها رو 15 دقیقه استراحت بدید، سپس با دست پف چونهها رو بگیرید. وردنه رو کمی آردی کنید و چونهها رو با وردنه پهن کنید.
نکته: برای اینکه خمیر در هنگام پخت پف کنه، چونهها رو بین 15 تا 18 سانتیمتر پهن کنید.
مرحله پنجم، استراحت نهایی خمیر
در این مرحله خمیرهای پهن شده رو روی کاغذ روغنی یا یک سطح که آردپاشی شده قرار بدید و روی اونها رو با پلاستیک بپوشونید و حداقل برای 15 دقیقه دیگه استراحت بدید.
مرحله ششم، پخت نان پیتا
برای پخت نون پیتا یک ماهیتابه ترجیحا چدنی رو انتخاب کنید که پخش گرمای یکسانی داشته باشه. تابه رو حسابی داغ کنید و خمیر رو داخل ماهیتابه قرار بدید. به این نکته خیلی مهم خوب دقت کنید، حرارت رو ملایم کنید و بعد از گذشت 5 تا 10 ثانیه خمیر رو برگردونید.
صبر کنید تا خمیر مقداری پف کنه، بعد از اینکه خمیر مقداری پف کرد دوباره خمیر رو برگردونید تا کاملا پف کنه.
بعد از پخت و رنگ گرفتن هر دو سمت، نون پیتا آماده شده.
نکاتی مهمی که باید برای پخت نان پیتا رعایت کنید:
- خمیرو از سمتی که روی کاغذ روغنی قرار داشته داخل ماهیتابه قرار بدین.
- وردنه زدن خمیر نون پیتا خیلی مهمه. وردنه کشی اشتباه باعث پاره شدن خمیر و در نتیجه بادکنکی نشدن و پف نکردن خمیر میشه، بعد از هر بار وردنه کشی خمیر پیتا بهتره که خمیر رو 90 درجه بچرخونید تا خمیر گردتری داشته به دست بیاد.
- هر بار بعد از پخت دو تا نون پیتا، آردهای سوخته رو با یه پارچه ضخیم تمیز از سطح ماهیتابه پاک کنید.
- دقت کنید که وزن چونهها برای نون با قطر 15 تا 18 سانتیمتر، 50 گرم و برای قطر بیشتر از 20 سانتیمتر، وزن چونهها 60 تا 70 گرم باید باشه.
نوش جان.
مطالب خیلی خوبی داشتی عالی بود من هرروز به سایت شما سر میزنم که آخرین مطالب سایت شمارو بررسی کنم واقعا عالیه