با درست کردن مربای انجیر درسته خانگی، میتونید طعم این میوه خوشمزه رو در همه فصلهای سال زیر دندون حس کنید و از مربای انجیر درسته خونگی لذت ببرید. درست کردن مربای انجیر زرد درسته ساده و آسونه و میتونید به راحتی تو خونه درست کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر زرد درسته
- انجیر زرد 1 کیلوگرم
- شکر 800 گرم (4 لیوان دستهدار فرانسوی)
- آب نصف لیوان
- هل 4 عدد
- چوب دارچین 1 تکه
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- زعفران آب شده 4 قاشق غذاخوری
- گلاب 4 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
- گردو 10 عدد (به دلخواه)
- خلال پسته 50 گرم (به دلخواه)
- خلال بادام 50 گرم (به دلخواه)
طرز تهیه مربای انجیر زرد درسته و مجلسی مرحله به مرحله
مرحله اول، شستن انجیرها
ابتدا انجیر ها رو شسته و زمان بدید تا خشک بشه. سپس دم انجیرها رو با قیچی کمی کوتاه کنید. دقت کنید که دم انجیرها رو نباید از ته بگیرید چون ممکنه که انجیرها در زمان پخت وا برن. بهتره که به اندازهی نیم تا یک سانتیمتر از دم انجیرها باقی بمونه.
مرحله دوم، سوراخ کردن انجیرها با خلال دندان
انجیرها رو یکی یکی بردارید و هر کدوم رو با خلال دندان دوبار سوراخ کنید. با این کار شهد مربا به راحتی وارد انجیر میشه و باعث میشه مربای انجیر مجلسی و زیبایی داشته باشید.
مرحله سوم، آماده کردن شهد مربا
شکر و آب رو داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید و هم بزنید تا شکر به طور کامل در آب حل بشه.
وقتی که آب به جوش اومد 4 دانه هل و به دلخواه چوب دارچین رو داخل قابلمه بیندازید. در آخر کار وقتی که مربا آماده شد، هل و چوب دارچین رو از مربا جدا کنید.
مرحله سوم، اضافه کردن انجیرها
در این مرحله وقتی که شربت کمی غلیظ شد و به قوام اومد، انجیرها رو یکی یکی به آرومی داخل قابلمه بیندازید و وقتی که آب به جوش اومد درب قابلمه رو ببندید.
در ابتدا که انجیرها رو به شربت اضافه میکنید، انجیرها سبک هستند و روی سطح شهد مربا قرار میگیرند. حرارت رو کم کنید تا شربت به آرومی بجوشه و انجیرها بپزن. در زمان پخت، کف تشکیل شده روی سطح شربت رو حتما به طور مرتب جدا کنید تا در آخر مربای انجیر شفافی داشته باشید.
پختن انجیرها حدود 20 تا 30 دقیقه زمان میبره.
مرحله چهارم، اضافه کردن وانیل و زعفران
در ادامه وقتی که انجیرها به طور کامل بپزن، سنگین میشن و به کف قابلمه میرن و تغییر رنگ هم میدن. سنگین شدن و تغییر رنگ یعنی اینکه مربا انجیر سبز درسته ما آماده شده. در 10 دقیقه آخر پخت، یعنی کمی قبل از اینکه مربا به قوام مناسب برسه، وانیل و زعفران و به دلخواه گلاب رو هم اضافه کنید.
مرحله پنجم، ریختن مربا داخل شیشه
وقتی که مربا به قوام مناسب رسید، آبلیمو رو به مربا اضافه کنید و یک دقیقه بعد مربا رو از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا به طور کامل خنک بشه و به دمای محیط برسه.
انجیرها رو یکی یکی داخل ظرفهای شیشهای خشک و تمیز بچینید و سپس شهد مربا رو روش بریزید به طوری که شهد مربا روی انجیرها رو بگیره. درب ظرفها رو محکم ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای انجیر زرد درسته و تازه
- برای درست کردن مربای انجیر بهتره که انجیرها یکدست و یک اندازه باشن و انجیرها نباید خیلی سیده و نرم باشن.
- در آخر پخت میتونید به دلخواه خلال پسته و بادام به مربا اضافه کنید.
- در زمان مصرف مربای انجیر میتونید مقداری گردوی خرد شده روی انجیرها بریزید. ترکیب مربای انجیر و گرد طعم خیلی خوبی میده.
- دقت کنید که بهتره وانیل و گلاب رو در اواخر پخت مربا اضافه کنید، چون که جوشیدن زیاد وانیل و گلاب ممکنه باعث تلخ شدن مربای انجیر بشه.
- اگه انجیرها پخته شدن اما شهد مربا به قوام کافی نرسیده بود، انجیرها رو از شهد جدا کنید و حرارت رو زیاد کنید تا شهد مربا به غلظت کافی برسه و سپس انجیرها رو به شهد اضافه کنید.
- برای اینکه مربای انجیر خوشرنگی داشته باشید، وقتی که مربا پخت، درب قابلمه رو ببندید و روش پارچه حولهای بیندازید و زمان بدید تا به طور کامل خنک بشه.
طرز تهیه مربای انجیر سیاه درسته
مربا انجیر انقدر خوبو با کمالاته که باید جایگاهش دسر باشه نه مربا. من این بار با انجیر سیاه درست کردم، اما میشه با انواع انجیر سبز و زرد درست کنید که بنظرم خوشگلترم میشه.
مواد لازم
- انجیر ۱ کیلو گرم
- شکر ۷۰۰ گرم
- آب یک و نیم لیوان دسته دار
- جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری یا ۱ق غ آبلیمو
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری (سلیقه ای) من نزدم
طرز تهیه
انجیرو بشورید و روی دستمال نخی پهن کنید تا خشک بشه. شکر و آب رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدین تا شکر کم کم حل بشه.
با قاشق چوبی هرازگاهی هم بزنید تا شکر کاملا حل بشه. وقتی ذرات شکر کاملا حل شد ، انجیرارو دونه دونه داخل شربت قرار بدین.
حرارت متوسط رو به کم باشه. وقتی مربا شروع به جوشیدن کرد ، کف روی شربت رو با قاشق بردارین (اینکار باعث میشه مربای براق و شفافی داشته باشین)
بعد از حدود ۲۰ دقیقه انجیرا نرم شدن و شربت قوام آمده. جوهر لیمو یا آبلیمو را اضافه کنید.
یک قاشق از شهد را داخل پیشدستی بریزید و در فریزر قرار بدین ، بعد از چند دقیقه پیشدستی رو از فریزر خارج کنید و تکان بدین، اگه شهد به سختی تکان خورد و حالت چین خورده داشت یعنی شربت قوام آمده و مربا را از روی حرارت بردارین.
اجازه بدین مربا داخل تابه کاملا خنک بشه و بعد داخل ظرف مخصوص بریزید و به یخچال منتقل کنید.
فوت و فن مربای انجیر
- اگه خواستین وانیل اضافه کنید،قبل از اینکه مربا رو از روی حرارت بردارین وانیل رو اضافه کنید.
- انجیرای من سفت بود و حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه با شربت جوشید، اگه انجیرای شما نرم هستن ، بزارید شربت ۱۰-۱۵ دقیقه بجوشه و کمی غلیظ بشه و بعد انجیرارو اضافه کنید.
- اگه شهد مربا رقیق باشه مربا زود کپک میزنه.
- اگه شهد غلیظ باشه و جوهر لیمو بزنید مربا تا سالگرد خوب میمونه.
- بعضیا زعفران دمکرده هم اضافه میکنن که کاملا سلیقه ای هست.
- اگه انجیراتون شیرین نیست میتونید شکرو کمی بیشتر کنید.
- بهتره دم انجیرارو جدا نکنید تا موقع جوشیدن انجیر باز نشه و ظاهر خوشگلتری داشته باشه.
- برای جوشوندن مربا بهتره از تابه استفاده کنید تا انجیرا روی هم قرار نگیرن.
- انجیرارو بعد از اینکه شستین و خشک شد با سوزن یا خلال دندان چندتا سوراخ کنید تا شیره به داخل انجیر نفوذ کنه و اجیرا بعد از پخت چروک نشن.
- این مربا را داخل شیشه در بسته در یخچال نگه داری کنید.
- مربای انجیر اگر خوب قوام نیاد زود ترش میشه یا کپک میزنه دقت کنید شهد کامل قوام بیاد و اگر برای مدت طولانی نگهداری میکنید داخل ظرف دربسته پلاستیکی ریخته و داخل فریزر نگه داری کنید.
طرز تهیه مربای انجیر سفید درسته شفاف و مجلسی
مربای انجیر درست کردنش خیلی آسونه. فقط چند تا فوت کوزه گری داره که اگه رعایت کنید یه مربای تپلی و شفاف درست میکنید.
مواد لازم
- انجیر یک کیلو
- شکر ۷۵۰ گرم
- آب ۲ لیوان
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- هل
طرز تهیه
انجیر هارو تمیز بشورید و دم اضافه رو بگیرید.
از ته دمش رو کوتاه نکنید و بذارید یکم بمونه که موقع پخت له نشه.
بعد از اینکه خشک شد با خلال دندون دوتا سوراخ روی اون ایجاد کنید.
خلال رو طوری بزنید که از یک طرف انجیر که وارد میشه از طرف دیگه انجیر بیرون بزنه.
با این سوراخ ها شهد کاملا جذب انجیر میشه و انجیر ها بعد از پخت اصلا پلاسیده و چروک نمیشن.
انجیر رو داخل قابلمه بریزید و شکر رو روش بریزید و بعد آب رو اضافه کنید .
مهمه که اول شکر رو بریزید و بعد آب ( باعث میشه انجیر سفت بشه و وا نره)
چند عدد هل درسته بریزید و روی حرارت بذارید تا بجوش بیاد.
حتما از هل درسته استفاده کنید و یا فقط یک شکاف کوچیک ایجاد کنید و از پودر هل استفاده نکنید که رنگ مربا رو خراب میکنه.
بعد از اینکه مربا بجوش اومد حرارت رو کم کنید و یک ساعت زمان بدید تا بپزه. اواخر پخت آبلیمو که خیلی بهتره تازه باشه رو اضافه کنید.
کف روی مربا رو هم حین پخت چند بار میگیریم تا مربا خوش رنگ بشه.
مقداری شهد رو داخل یه قاشق تمیز بریزید و بذارید سرد بشه. بعد از خنک شدن اگر شربت کشدار بود یعنی قوام آمده.
از انجیرهای کوچیک تر، سفت تر و انجیر هایی که دم دارند استفاده کنید. انجیر ها باید کاملا سالم باشند وگرنه حین پخت له میشن.
اگر میخواید انجیرهای داخل مربا سفت تر باشن، قابلمه حاوی انجیر سوراخ شده، شکر و آب رو یک شب تا صبح داخل یخچال بذارید و بعد روی حرارت بذارید و درستش کنید.
هر نوع انجیری داشته باشید میتونید با این دستور یه مربای خوشمزه و حرفه ای درست کنید. با این تفاوت که ماندگاری مربای انجیر سیاه داخل یخچال حدود ۳ ماه و ماندگاری مربای انجیر زرد داخل یخچال حدود یک ساله.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای به رنده شده خانگی و فوت و فن های خوش رنگ شدن مربای به
طرز تهیه مربای انجیر له شده (خرد شده) زرد یا سیاه
طرز تهیه مربای کدو حلوایی (کدو تنبل) رنده شده