ترشی تره (ترشِ تره) از غذاهای محبوب گیلانیه و به معنی سبزی ترش هست و طعم ترشی آبغوره اش قشنگ حس میشه!
البته دستورهای مختلفی برای این خورشت خوشمزه وجود داره. اختلافشون هم در ترکیب و مقدار سبزیهاشونه.
دستوری که در ادامه براتون نوشتم رسپی خاصیه و بی اغراق، به گفته هرکی اون رو امتحان کرده، خوشمزه ترین دستور ترش تره است.
مقادیر سبزی هایی که میگم برای یک کیلو سبزی پاک شده هست (دقت کنین یک کیلو پاک شده، اگر مقدار کمتر یا بیشتر بخواین به هر نسبت اضافه و کم میشه مثلا من با چهارصد گرم سبزی درست کردم).
مواد لازم برای تهیه ترش تره گیلانی
- اسفناج 350 گرم
- گشنیز 300 گرم
- شوید 250 گرم
- تره 100 گرم
- پیازچه قسمت سبز 50 گرم
- برنج نیم دانه 3 قاشق غذاخوری پر
- سیر 1 بته متوسط
- تخم مرغ 6 عدد
- نعنا (برای نعنا سیر داغ) 2 قاشق سوپ خوری
- خالواش 1 قاشق سوپ خوری
- آبغوره به میزان لازم
- نمک و زردچوبه و فلفل به میزان لازم
نکته: اگر تهران دسترسی به سبزی خالواش ندارین (معمولا در میدان تجریش قابل خریداری هست)، یک قاشق سوپخوری به نعنا اضافه کنین.
نکته: دقت کنین ترشی غذا آبغوره هست نه آبلیمو و باید بدونین ترشی این غذا با جوشیدن کم میشه. برای نیم کیلو سبزی، من یک پیمانه آبغوره اضافه کردم.
طرز تهیه ترش تره گیلانی
برای شروع ابتدا سبزی ها رو مثل قورمه سبزی خرد کرده (نعنا و اگه خالواش هست جزو این سبزیجات نیستن و باید تفت داده بشن) و با برنج نیم دانه میذاریم بپزه اون قدر که برنج معلوم نشه و همه آبش رو بکشه (دقت کنین این غذا آبدار نیست، نباید آب داشته باشه).
اگر برنج نیم دانه نداشتین، برنج عادی رو بذارین ده دقیقه بپزه و بعد به سبزی اضافه کنین.
سیر ریز شده رو تفت میدیم با زردچوبه، نیم تفت که شد، نعنا (و خالواش) رو اضافه میکنیم و دوباره کمی تفت داده (بیشتر از یکی دو دقیقه نشه) بعد ملات سبزی و برنج رو ریخته آبغوره رو به میزان پسندتون اضافه کرده، ده دقیقه زمان میدیم، تخم مرغها رو یا خوب زده اضافه میکنیم و هم میزنیم که تکه تکه نشه یا مستقیما به خورشت اضافه کرده یک دقیقه زمان میدیم بعد اول سفیده بعد زرده رو مخلوط میکنیم.
بعد با شعله کم میذاریم آروم آروم جا بیفته و خورشت روغن پس بده.
این غذای گیلانی کنارش ماهی دودی هم باشه یک راست میری بهشت.
نکته مهم: اگه ترش تره رو تو گمج طبخ بشه، مثل بقیه غذاهای گیلانی لذتش چند برابر میشه!