مرغ حیدرآبادی درباری (از دربار هند) یا مرغ نظامی درباری، غذایی با قدمت 1000 سال که از کاخ نظام الملک حاکم حیدآباد هند وارد آشپزخانه امپراطور اورنگزیپ شد. از تاریخچه مشخصه چقدر خوشمزه ست که در طول اینهمه سال جز بهترینها بوده!

مواد لازم برای تهیه مرغ حیدر آبادی

  • ران کامل مرغ 1 کیلو

مواد لازم برای مرینیت مرغ

  • ماست 500 گرم
  • حریره سیر و زنجبیل ۲ قاشق غذاخوری (یا سیر و زنجبیل رنده شده)
  • بادام هندی یا بادام 50 گرم قابل حذفه(بدون روغن در تابه بو دهید بعد آسیاب کنید)
  • روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
  • نمک بمیزان دلخواه
  • زیره 1 قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
  • زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
  • گرام ماسالا 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه ربع قاشق مرباخوری
  • پودر فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری (یا به اندازه دلخواه)
  • گشنیز تازه خرد شده نصف پیمانه
  • شنبلیله خشک 1 قاشق مرباخوری
  • جوز هندی نصف قاشق چایخوری رنده کنید
  • پیاز درشت 2 عدد پیاز داغ بگیرید
ادویه های دانه ای
  • فلفل سیاه چند عدد
  • هل 2 عدد
  • برگ بو 1 عدد
  • زیره مقداری
  • چوب دارچین 1 تکه کوچیک
  • فلفل قرمز 1 عدد

دستور پخت طرز تهیه مرغ حیدر آبادی

طرز تهیه مرغ حیدر آبادی
ابتدا مرغ را با مواد مرینیت خوب مخلوط و ماساژ دهید، نیم ساعت در یخچال بذارید.

ادویه های دانه ای را در روغن تفت داده تا بوی آن بلند بشه، من چون دوست ندارم ادویه ها زیر دندون بیاد برگ بو و دارچین و فلفل رو بیرون آوردم.

مرغ با مواد مرینیت را بریزید. پیاز داغ، گشنیز،شنبلیله و جوز هندی را اضافه کنید خوب مخلوط کنید حدود نصف استکان آب بریزید و بذارید مرغ بپزه و سس غلیظ بشه.

موقع سرو کمی پیازداغ روی غذا بریزید. نوش جان


طرز تهیه  بوقلمون حیدر آبادی

دو تا پیازبزرگ را خرد کرده و تفت داده سبک که شد نمک و مخلوط سه حبه سیر کوبیده با یک تکه مربعی دو سانتی زنجبیل تازه و یک چیلی سبز تازه که به صورت خمیری شده اند را به پیاز اضافه کرده تفت داده طلایی که شد یک قاشق غذاخوری ادویه کاری افزوده و تفت داده تا خامی ادویه گرفته شود ولی مراقب باشید نسوزد.

چهار قاشق غذاخوری بادام زمینی و یک و نیم قاشق غذاخوری کنجد را کوبیده، بادام زمینی و کنجد باید بو داده باشند، با یک لیوان ماست نمک و مواد پیازی مخلوط کرده یک کیلو قطعات بوقلمون را به این مواد آغشته کرده دو سه ساعتی داخل یخچال گذاشته تا مزه دار شود.

بعد با حرارت کم گذاشته حسابی آب بیفتد و تفت بخورد و هرچند وقت گوشت ها را زیر و رو کرده بعد مقداری آب جوش اضافه کرده و گذاشته بپزد و جا بیفتد. در اواخر پخت یکی دو‌ قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید.

با مرغ هم خیلی خوشمزه میشه که مرغ را به صورت قطعات جوجه کباب میبرند.