شامی لرستان این کباب از غذاهای لذیذ و سنتی مردم لرستان و خرم آباد هست که در تهیه اون از گردو و رب انار استفاده میشه. ممکنه انواع رسپی برای این مدل غذای محلی وجود داشته باشه، من با این رسپی تهیه کردم، عالی بود و متنوع، پیشنهاد می کنم شما هم حتماً امتحان کنید، خالی از لطف نیست. برای این غذای خوشمزه همون مقدار موادی رو که همیشه برای کباب تابه ای کنار میذارید رو در نظر بگیرید.
مواد لازم برای تهیه شامی لرستان
- پیاز 1 عدد
- گوشت چرخ کرده حدود ۲۵۰ گرم
- یک عدد تخم مرغ
- سبزیهای محلی خرد شده یا خشک مثل ترخون و مرزه و ریحون (از هرکدوم حدود ۱ قاشق غذا خوری سرخالی)
- دو سه قاشق پودر گردو
- ادویه های دلخواهتون (نمک و زردچوبه، فلفل و پودر سیر و …)
- ۲ تا ۳ قاشق آرد نخودچی (اگه نداشتید آرد سفید یا سوخاری)
طرز تهیه شامی لرستان
برای شروع ابتدا پیاز رو داخل گوشت چرخ کرده رنده کنید، بعد یک عدد تخم مرغ، سبزیهای محلی خرد شده یا خشک مث ترخون و مرزه و ریحون، دو سه ق پودر گردو، ادویه های دلخواهتون (نمک و زردچوبه ، فلفل و پودر سیر و ..) و ۲ تا ۳ قاشق آرد نخودچی (اگه نداشتید آرد سفید یا سوخاری) خوب هم بزنید و ورز بدین بعد کبابها رو دایره ای تو دستتون فرم بدید و سرخ کنید.
حالا برای سس پیاز رو تفت بدین تا کمی سرخ بشه، کمی گردو آسیاب شده (من داخل سس دیگه گردو نریختم) تا کمی با پیاز تفت بخوره، و رب انار به میزانی که لازمه بسته به غلظت و کیفیت ربتون و ترشی که دوست دارید و همینطور مقدار گوشت و سس غذا این مقدار رب انار متغیره.
خوب مخلوط کنید بعد ۲ لیوان آب به سس اضافه کنید و با حرارت زیاد اجازه بدین سس جوش بیاد و کمی غلظت بگیره حالا کبابهارو داخل سس بچینید تا باهم بپزن و غذاتون جابیفته و سس غلیظ بشه.
در صورت تمایل میتونید داخل سس سبزی معطر هم بریزید خوش عطر و بوش میکنه. همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.
اگر رب انارتون کمی ترش بود و یا زباد ریختید، میتونید در آخر پخت کمی شکر به سس غذا اضافه کنید.