شنیدین میگن اونی که خوشگله اخلاق نداره، اونی که اخلاق داره پول نداره و … حکایت این آش ترشِ! آش معروف ما گیلانی ها.
آش ترش گیلانی با اینکه خیلی خوشمزس ولی قیافه ش به جذابیه آش رشته نیست. من این آش ترش شمالی رو به سبک خودمو دورو بریام آموزش دادم. چون یسریا از ترکیب: گیشنیز، جعفری، نعناع، اسفناج استفاده میکنن ولی ما فقط از نعناع و برگ چغندر.
خیلی خوشمزست خیلییییی، تابستونا عطرش تو خونه ی گیلانی ها پیچیده.
مواد لازم آش ترش گیلانی
مواد لازم برای ۴ الی ۵ نفر
- ۱/۲ لیوان نخود
- ۱/۲ لیوان عدس (قابل حذف)
- ۱/۲ لیوان پاچ باقلا
- ۱ لیوان باقلا مازندرانی (اینو دوس دارم خیلی باشه)
- ۱ تا یک و نیم لیوان آبغوره
- یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری رب آلوچه
- نمک به اندازه لازم
- ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری فلفل سیاه
- ۴ لیوان سبزی خرد شده ترکیب مساوی نعناع و برگ چغندر
- ۱/۲ لیوان برنج نیم دانه
- ۱ لیوان آلوچه ترش
- ۱/۲ لیوان نعناع خشک یا نعناع داغ
- ۴ تا ۵ قاشق غداخوری سیر سرخ شده
- آب به مقدار لازم
دستور پخت آش ترش گیلانی
قبل از شروع حبوبات ها رو از ۲۴ ساعت قبل بذارید خیس بخوره و بعد همه رو با مقداری آب که فقط تا روشون بیاد بذارید تا بپزن.
بهتره وقتی حبوبات پختن عدس رو اضافه و یک ساعت زمان بدید، اما من یادم رفت عدسم باهاشون ریختم.
برنج رو اضافه کنید و نیم ساعت تا یک ساعت زمان بدید.
بعدش سبزی ریزخرد شده رو اضافه کنید.
نیم ساعت بعد آلوچه، آبغوره، سیرسرخ شده و نعناع رو اضافه کنید و بعد از یک رب تا نیم ساعت آش ترش تون آمادهست.
با سیر سرخ شده و نعناع داغ فراوووووون تزئینش کنید.
مقدار نمکش درحین پخت چک بشه. رب آلوچه و آبغوره رو کم کم اضافه کنید تا به ترشی دلخواهتون برسید. ما این آش رو کنار ماهی دودی، خیار و سیر سرو میکنیم.
نکات مهم پخت آش ترش
- برنج که گذاشتین بپزه نباید آب برنج زیاد باشه که وقتی آبغوره اضافه میکنیم آش شل نشه.
- کنار آش ترش باید ماهی شور باشه تا فشار مون نیاد پایین.
این هم روش پخت آش ترش مازندرانی
مواد لازم
- سبزی
- گشنیز
- برگ سیر
- ایه اناریژه
- اوجی
- گزنه
- سیر
- پیاز
- لبو
- باقالا
- چغندر
کدو حلوایی - کدو سبز
- رب آلوچه
- رب انار
- برنج
- عدس
(مارندرانی ها تو آش ترش این مواد رو میریزن ولی شما اگه هر کدوم از این موادو ندارین یا کلا دوس ندارین نریزین. ولی اگه همشونو بریزی پر ملات و خوشمزه میشه.)
طرز تهیه
پیاز و سیر ریز میکنیم و مقداری روغن تو قابلمه می ریزیم و سرخشون میکنیم بعد از اینکه سرخ شد بهشون نعنا خشک شده اضافه میکنیم و بعد از اون برنج و عدس رو اضافه میکنیم به همراه آب تا بپزه.
لبو و کدو حلوایی و چغندرو ریز میکنیم و به مواد اضافه میکنیم به همراه باقالا.
بعد گزنه های شسته شده رو به مواد آش اضافه میکنیم تا خوب بپزه سبزی آش رو شسته و ریز میکنیم و در آخر بهش اضافه می کنیم میوه ولیک رو تو یک قابلمه کوچیک میریزیم مقداری داخلش آب میریزیم و میزاریم تا بپزه پس از اینکه پخته شد تو آبکش ریخته و اون رو با یک قاشق له میکنیم تا پوره بشه، پوره رو به آش اضافه میکنیم در آخر مقداری رب انار و رب آلوچه اضافه میکنیم و نمک و فلفل میزنیم.
بعد از اینکه کامل پخته شد آش ترش شما آمادست میتونید سیر خشک شده رو بریزید رو آشتون و نوش جان کنید.