شنیدین میگن اونی که خوشگله اخلاق نداره، اونی که اخلاق داره پول نداره و … حکایت این آش ترشِ! آش معروف ما گیلانی ها.

آش ترش گیلانی با اینکه خیلی خوشمزس ولی قیافه ش به جذابیه آش رشته نیست. من این آش ترش شمالی رو به سبک خودمو دورو بریام آموزش دادم. چون یسریا از ترکیب: گیشنیز، جعفری، نعناع، اسفناج استفاده میکنن ولی ما فقط از نعناع و برگ چغندر.

خیلی خوشمزست خیلییییی، تابستونا عطرش تو خونه ی گیلانی ها پیچیده.

مواد لازم آش ترش گیلانی

مواد لازم برای ۴ الی ۵ نفر

  • ۱/۲ لیوان نخود
  • ۱/۲ لیوان عدس (قابل حذف)
  • ۱/۲ لیوان پاچ باقلا
  • ۱ لیوان باقلا مازندرانی (اینو دوس دارم خیلی باشه)
  • ۱ تا یک و نیم لیوان آبغوره
  • یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری رب آلوچه
  • نمک به اندازه لازم
  • ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • ۴ لیوان سبزی خرد شده ترکیب مساوی نعناع و برگ چغندر
  • ۱/۲ لیوان برنج نیم دانه
  • ۱ لیوان آلوچه ترش
  • ۱/۲ لیوان نعناع خشک یا نعناع داغ
  • ۴ تا ۵ قاشق غداخوری سیر سرخ شده
  • آب به مقدار لازم

دستور پخت آش ترش گیلانی

طرز تهیه آش ترش گیلانی

قبل از شروع حبوبات ها رو از ۲۴ ساعت قبل بذارید خیس بخوره و بعد همه رو با مقداری آب که فقط تا روشون بیاد بذارید تا بپزن.

بهتره وقتی حبوبات پختن عدس رو اضافه و یک ساعت زمان بدید، اما من یادم رفت عدسم باهاشون ریختم.

برنج رو اضافه کنید و نیم ساعت تا یک ساعت زمان بدید.

بعدش سبزی ریزخرد شده رو اضافه کنید.

نیم ساعت بعد آلوچه، آبغوره، سیرسرخ شده و نعناع رو اضافه کنید و بعد از یک رب تا نیم ساعت آش ترش تون آماده‌ست.

با سیر سرخ شده و نعناع داغ فراوووووون تزئینش کنید.

مقدار نمکش درحین پخت چک بشه. رب آلوچه و آبغوره رو کم کم اضافه کنید تا به ترشی دلخواهتون برسید. ما این آش رو کنار ماهی دودی، خیار و سیر سرو میکنیم.

دستور پخت آش ترش گیلانی

نکات مهم پخت آش ترش

  • برنج که گذاشتین بپزه نباید آب برنج زیاد باشه که وقتی آبغوره اضافه میکنیم آش شل نشه.
  • کنار آش ترش باید ماهی شور باشه تا فشار مون نیاد پایین.

این هم روش پخت آش ترش مازندرانی

مواد لازم
  • سبزی
  • گشنیز
  • برگ سیر
  • ایه اناریژه
  • اوجی
  • گزنه
  • سیر
  • پیاز
  • لبو
  • باقالا
  • چغندر
    کدو حلوایی
  • کدو سبز
  • رب آلوچه
  • رب انار
  • برنج
  • عدس

(مارندرانی ها تو آش ترش این مواد رو میریزن ولی شما اگه هر کدوم از این موادو ندارین یا کلا دوس ندارین نریزین. ولی اگه همشونو بریزی پر ملات و خوشمزه میشه.)

طرز تهیه

پیاز و سیر ریز میکنیم و مقداری روغن تو قابلمه می ریزیم و سرخشون میکنیم بعد از اینکه سرخ شد بهشون نعنا خشک شده اضافه میکنیم و بعد از اون برنج و عدس رو اضافه میکنیم به همراه آب تا بپزه.

لبو و کدو حلوایی و چغندرو ریز میکنیم و به مواد اضافه میکنیم به همراه باقالا.

بعد گزنه های شسته شده رو به مواد آش اضافه میکنیم تا خوب بپزه سبزی آش رو شسته و ریز میکنیم و در آخر بهش اضافه می کنیم میوه ولیک رو تو یک قابلمه کوچیک میریزیم مقداری داخلش آب میریزیم و میزاریم تا بپزه پس از اینکه پخته شد تو آبکش ریخته و اون رو با یک قاشق له میکنیم تا پوره بشه، پوره رو به آش اضافه میکنیم در آخر مقداری رب انار و رب آلوچه اضافه میکنیم و نمک و فلفل میزنیم.

بعد از اینکه کامل پخته شد آش ترش شما آمادست میتونید سیر خشک شده رو بریزید رو آشتون و نوش جان کنید.

5/5 - (1 امتیاز)