کوفته سوئدی همونطور که از اسمش مشخصه یه غذای سوئدی خوشمزه و آسونه و بیشتر در شب میلاد مسیح درست میشه. کوفته سوئدی با سس خامه تهیه میشه و می تونید این غذا رو با برنج و یا نون سرو کنید.

این کوفته از غذاهای قدیمیه کشور سوئد هست و به دلیل بافت نرمی که داره، خیلی سریع در دهان آب میشه و همچنین مزه بسیار متفاوتی نسبت به سایر کوفته‌ها داره. برای درست کردن کوفته سوئدی همچنین می‌تونید از گوشت بوقلمون یا مرغ در تهیه این غذا استفاده کنید. در ادامه با دستور پخت کوفته سوئدی با سس خامه مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کوفته سوئدی با سس خامه

  • گوشت چرخ کرده 400 گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • سیر 1 حبه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • شیر 5 قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری 2 قاسق غذاخوری
  • شیر 5 قاشق غذاخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • به مقدار لازم به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس خامه ای مخصوص کوفته سوئدی

  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • آرد سفید 1 قاشق غذاخوری
  • عصاره گوشت 1 عدد
  • خامه صبحانه نصف پیمانه
  • سویا سس 2 قاشق غذاخوری
  • سس خردل 1 قاشق غذاخوری

دستور پخت کوفته سوئدی با سس خامه و گوشت چرخ کرده

طرز تهیه کوفته سوئدی با سس خامه و گوشت چرخ کرده

برای شروع ابتدا پیاز زو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. سپس آب پیاز رو بگیرید.

پیاز رنده شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و گوشت چرخ کرده، سیر رنده شده، ادویه‌ها، تخم‌مرغ، شیر و آرد سوخاری رو داخل کاسه بریزید و مواد رو خوب هم بزنید و سپس شروع به ورز دادن مواد کنید.

در ادامه به اندازه یک گردوی کوچیک از موادبردارید و با دست گرد کنید.

سپس کوفته‌ها رو داخل یک بشقاب بچینید و روش رو بپوشونید و به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت بذارید تا استراحت کنه.

بعد از گذشت یک ساعت یک تابه رو روی حرارت بذارید و کمی روغن بریزید تا داغ بشه. سپس کوفته ها رو داخل روغن داغ سرخ کنید تا همه قسمت‌هاش طلایی بشه و سپس از تابه خارج کنید.

برای تهیه سس خامه ای، یک تابه روی حرارت بذارید. آرد رو داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت بدید تا خامی آرد گرفته بشه و رنگ آرد تغییر کنه. سپس کره رو اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب بشه و به خورد آرد بره.

در ادامه خامه رو با استاک گوشت داخل یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. خامه و استاک رو خوب هم بزنید و سپس داخل یک تابه جداگانه بریزید و هم بزنید تا خامه کم کم گرم بشه.

سپس مخلوط آرد رو به خامه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس گلوله نشه. همچنین می‌تونید از همزن یا ویسک نیز استفاده کنید.

سپس سویا سس و سس خردل رو اضافه کنید و کمی صبر کنید تا سس غلیظ بشه.

سپس کوفته‌های سرخ شده رو به داخل تابه در سس بچینید و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کوفته‌ها داخل سس روی حرارت خیلی کم بمونه.

کوفته سوئدی با سس خامه ای رو می‌تونید در کنار پوره سیب زمینی یا برنج یا نون سرو کنید. نوش جان.

نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوفته سوئدی با سس خامه

  • سس خامه ای رو نباید زیاد حرارت بدید. چون که سفت میشه.
  • می‌تونید کوفته‌ها رو داخل ظرف سرو ریخته و بعد سس رو روی کوفته آن بریزید، اما اگه کوفته‌ها از قبل با سس مخلوط بشن طعم بهتری میگیرن.
  • به دلیل استفاده از استاک یا عصاره گوشت، در استفاده از نمک دقت کنید تا غذا شور نشه.
  • در دستور پخت اصلی کوفته سوئدی از کمی گوشت خوک استفاده میشه که در این دستور پخت با گوشت گوسفند یا گوساله جایگزین شده.