شیرینی مغزدار خرمایی، خوشمزه، ساده و مقوی! این شیرینی از اون دسته شیرینی هایه که دوست داری همیشه درستش کنی و تو خونه داشته باشی به خاطر مغز خرمایی که داره همرا با چای عالی میشه و اصلا دل و نمیزنه. واسه پذیرایی از مهموناتونم برای یک عصرانه عالیه!
مواد لازم برای تهیه شیرینی مغزدار خرمایی
- کره ۱۲۰ گرم
- پودر قند نصف لیوان
- تخم مرغ یک عدد
- وانیل کمی
- آرد سفید یک و نیم لیوان
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
مواد میانی
- خرما ۱۰ عدد
- دارچین یک قاشق چای خوری
- روغن مایع یک قاشق غذاخوری
- مغزیجات دلخواه
دستور پخت شیرینی مغزدار خرمایی ساده و خوشمزه
برای شروع ابتدا کره نرم شده را در ظرفی ریخته و پودر قند را روش الک میکنیم و با قاشق کمی هم میزنیم و بعد با همزن میزنیم تا کش دار و نرم بشه.
بعد تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه میکنیم و میزنیم تا سفید و کشدار بشه بعد آرد را با بیکینگ پودر الک کرده و کم کم به مواد اضافه میکنیم اگر خمیر شل بود کمی آرد اضافه میکنیم خمیر باید در حدی باشه که به دست نچسبه.
خمیر را در نایلون ریخته و نیم ساعت استراحت دهید و بعد آن را پهن کنین در نصفی از آن از مواد میانی بریزید و مابقی خمیرا روی آن تا کنید و با قالب دلخواه کاتر بزنید و در سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.
مواد میانی: خرما های پوست گرفته و له شده را در ظرفی میریزیم دارچین و روغن مایع را اضافه کرده و همین طور مغز دلخواه را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد به خورد هم برن.
روش دوم طرز تهیه شیرینی خرمایی مغزدار
این شیرینی خوشمزه و مقوی از تنقلات سالم با چایی حسابی می چسبه!
مواد لازم
- زرده تخم مرغ یک عدد
- پودر قند ۵۰ گرم (حدودا ۳ قاشق غذاخوری)
- کره ۱۰۰ گرم
- نشاسته ذرت ۲۰ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
- آرد سفید حدود ۱۵۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
- پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
برای مواد میانی
- خرما ۱۵۰ گرم (۱۵ تا ۲۰ عدد خرما)
- پودر گردو ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
- کره ۳۰ گرم
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری
مواد به دمای محیط برسه.
دستور تهیه
کره و پودر قند الک شده رو اول با قاشق و بعد با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم زرده تخم مرغ و پودر هل رو ریختم و یک دقیقه زدم.
دور گیری هم کردم. نشاسته ذرت و آرد سفید الک شده رو کم کم ریختم. میزان آرد تقریبی هست، آرد زیاد هم نریزید که لطافتش از بین میره، خمیر نرم و لطیفی به دست میاد که به دست نمی چسبه.
خمیر ورز دادن نمی خواد. یک ساعت در یخجال استراحت قرار دادم.
خرما رو هسته جدا کردم و له کردم. پودر گردو و دارجین و هل و کره آب شده رو بهش اضافه کردم و ترکیب کردم. از مواد خرمایی گوله هایی درست کردم.
خمیر بعد از استراحت، به اندازه ۱ قاشق مرباخوری برداشتم و گرد کردم و وسطش از مواد خرمایی قرار دادم، پیچیدم و کمی پهن کردم. در سینی چیدم.
با یه کاتر گرد کوچیک روش طرح زدم.
برای رومال، یک عدد زرده تخم مرغ، زعفران و کمی دارچین ترکیب کردم و رومال زدم. سینی رو در فر ۱۷۰ درجه، که از یک ربع قبل گرم کردم ، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دادم.
بدون فر در فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز میشه.
جای نشاسته درت می تونید آرد استفاده کنید . سعی کنید کره رو جایگزین نکنید که بافت تغییر نکنه، در صورت جایگزینی روغن مایع بریزید.
با این مقدار مواد اولیه ۱۷ تا شیرینی شد.