شیرینی مغزدار خرمایی، خوشمزه، ساده و مقوی! این شیرینی از اون دسته شیرینی هایه که دوست داری همیشه درستش کنی و تو خونه داشته باشی به خاطر مغز خرمایی که داره همرا با چای عالی میشه و اصلا دل و نمیزنه. واسه پذیرایی از مهموناتونم برای یک عصرانه عالیه!

مواد لازم برای تهیه شیرینی مغزدار خرمایی

  • کره ۱۲۰ گرم
  • پودر قند نصف لیوان
  • تخم مرغ یک عدد
  • وانیل کمی
  • آرد سفید یک و نیم لیوان
  • بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
مواد میانی
  • خرما ۱۰ عدد
  • دارچین یک قاشق چای خوری
  • روغن مایع یک قاشق غذاخوری
  • مغزیجات دلخواه

دستور پخت شیرینی مغزدار خرمایی ساده و خوشمزه

طرز تهیه شیرینی مغزدار خرمایی

برای شروع ابتدا کره نرم شده را در ظرفی ریخته و پودر قند را روش الک میکنیم و با قاشق کمی هم میزنیم و بعد با همزن میزنیم تا کش دار و نرم بشه.

بعد تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه میکنیم و میزنیم تا سفید و کشدار بشه بعد آرد را با بیکینگ پودر الک کرده و کم کم به مواد اضافه میکنیم اگر خمیر شل بود کمی آرد اضافه میکنیم خمیر باید در حدی باشه که به دست نچسبه.

خمیر را در نایلون ریخته و نیم ساعت استراحت دهید و بعد آن را پهن کنین در نصفی از آن از مواد میانی بریزید و مابقی خمیرا روی آن تا کنید و با قالب دلخواه کاتر بزنید و در سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید.

مواد میانی: خرما های پوست گرفته و له شده را در ظرفی میریزیم دارچین و روغن مایع را اضافه کرده و همین طور مغز دلخواه را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد به خورد هم برن.


روش دوم طرز تهیه شیرینی خرمایی مغزدار

این شیرینی خوشمزه و مقوی از تنقلات سالم با چایی حسابی می چسبه!

مواد لازم

  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • پودر قند ۵۰ گرم (حدودا ۳ قاشق غذاخوری)
  • کره ۱۰۰ گرم
  • نشاسته ذرت ۲۰ گرم (۱ قاشق غذاخوری)
  • آرد سفید حدود ۱۵۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری

برای مواد میانی

  • خرما ۱۵۰ گرم (۱۵ تا ۲۰ عدد خرما)
  • پودر گردو ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۳۰ گرم
  • دارچین ۱ قاشق چای خوری
  • پودر هل ۱ قاشق چای خوری

مواد به دمای محیط برسه.

دستور تهیه

کره و پودر قند الک شده رو اول با قاشق و بعد با همزن ۳ تا ۴ دقیقه زدم ‌ زرده تخم مرغ و پودر هل رو ریختم و یک دقیقه زدم.

دور گیری هم کردم.‌ نشاسته ذرت و آرد سفید الک شده رو کم کم ریختم. میزان آرد تقریبی هست، آرد زیاد هم نریزید که لطافتش از بین میره، خمیر نرم و لطیفی به دست میاد که به دست نمی چسبه.

خمیر ورز دادن نمی خواد. یک ساعت در یخجال استراحت قرار دادم.

خرما رو هسته جدا کردم و له کردم. پودر گردو و دارجین و هل و کره آب شده رو بهش اضافه کردم و ترکیب کردم. از مواد خرمایی گوله هایی درست کردم.

خمیر بعد از استراحت، به اندازه ۱ قاشق مرباخوری برداشتم و گرد کردم و وسطش از مواد خرمایی قرار دادم، پیچیدم و کمی پهن کردم. در سینی چیدم.

با یه کاتر گرد کوچیک روش طرح زدم.

برای رومال، یک عدد زرده تخم مرغ، زعفران و کمی دارچین ترکیب کردم و رومال زدم. سینی رو در فر ۱۷۰ درجه، که از یک ربع قبل گرم کردم ، ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دادم.

بدون فر در فر دست ساز یا تابه دو طرفه روی گاز میشه.

جای نشاسته درت می تونید آرد استفاده کنید . سعی کنید کره رو جایگزین نکنید که بافت تغییر نکنه، در صورت جایگزینی روغن مایع بریزید.

با این مقدار مواد اولیه ۱۷ تا شیرینی شد.