این کلوچه خرمایی گردویی یه کلوچه شمالی بسیار عالی و خوش عطره! درست کردن این کلوچه خیلی راحته. همزن و قالب هم نمیخواد!
با این مقدار مواد اولیه 20 کلوچه با بافت تقریبا کوکی مانند، داشتم. وزن هر کلوچه رو 37 و وزن مواد میانی توی کلوچه رو 17 گرمی گرفتم.
مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی گردویی با روغن مایع
- آرد سفید 400 گرم
- پودر قند 120 گرم
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق چای خوری
- روغن مایع 80 گرم
- شربت بار یا عسل 60 گرم
- تخم مرغ 80 گرم بدون پوست (دو تخم مرغ کوچک)
- بکینگ پودر 4 گرم (1 قاشق چای خوری)
مواد مغزی
- خرمای بدون هسته 200 گرم
- گردوی خرد شده 50 گرم
- پودر نارگیل 40 گرم (قابل حذف)
- پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری (قابل حذف)
- بیسکویت پتی بور خیلی ریز شده 50 گرم
- دارچین کمی
دستور پخت کلوچه خرمایی گردویی با روغن مایع بدون کره
برای مغزی:
تمام مواد را در غذاساز ریخته خوب یکنواخت کنید. سپس با دست کمی ورز دهید تا چسبندگی داشته باشه. (اگه غذاساز ندارید خرما رو کمی تفت بدید بعد گردو، نارگیل، بیسکویت پودر شده و … را اضافه کنید و کمی ورز بدید.)
برای کلوچه:
تخم مرغ و وانیل و پودر قند و روغن و زعفران و گلاب و عسل را در ظرفی با قاشق مخلوط کنید.
آرد و بکینگ پودر را 3 بار الک و در چند مرحله اضافه کنید. خمیر چسبناک است اصلا آرد اضافه نکنید. آن را در نایلون پهن و 1 ساعت در فریزر بگذارید.
خمیر را به گلوله های 35 گرمی تقسیم کنید. هر خمیر را مطابق مراحل عکس پهن و از مواد مغزی وسط آن قرار داده گلوله کنید. اگر خمیر به دست چسبید، دستتان را روغنی کنید.
روی گلوله ها را با قالب شیرینی پنجره، مهر زده (هر بار قالب را در آرد بزنید و بتکانید) و رومال کنید و با کمی فاصله در سینی فر چرب شده بچینید.
برای رومال من از “تخم مرغ و کمی زعفران غلیظ و یک چهارم قاشق چای خوری شیره خرما و کمی عسل” استفاده کردم. میتونید با زرده تخم مرغ و زعفران غلیظ یا شربت بار رومال کنید.
در فر گرم شده با دمای 175 درجه حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید.کف فر سینی خالی باشه مواظب باشید کلوچه ها نسوزند.
بعد از پخت می توانید با کمی عسل (یا شربت بار) و کره ذوب شده کلوچه ها را رومال کنید که نرم و خوش عطر میمونن. من به عسل گرم بعد از پخت برس زدم.
نوش جان