گیردکان قیقاناقی رو امتحان کردید؟ نوبتی هم نوبت آموزش این خاگینه گردویی خوشمزست! بریم که درستش کنیم.

مواد لازم برای تهیه گیردکان قیقاناقی (خاگینه گردوی تبریز)

مواد لازم برای شربت

  • شکر ۱ پیمانه
  • آب یک دوم پیمانه
  • گلاب یک چهارم پیمانه اختیاری (من استفاده نکردم)

مواد لازم برای خاگینه

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری یا یک بسته وانیل شکری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری یا یک بسته بکینگ پودر ترکیه
  • ماست سفت و شیرین ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد سفید قنادی ۳ قاشق غذاخوری سر صاف
  • پودر گردو ۸ قاشق غذاخوری
  • پودر گل محمدی ۱ قاشق چای خوری سر پر
  • پودر هل ۱ قاشق چای خوری
  • پودر دارچین ۱ قاشق چای خوری
  • کنجد سفید ۱ قاشق غذاخوری سر پر

طرز تهیه گیردکان قیقاناقی

برای آماده کردن شربت خاگینه، آب و شکر رو داخل قابلمه ای بریزین و روی حرارت متوسط قرار بدین تا شکر حل بشه و شربت حالت شفاف پیدا کنه و ذرات شکر داخل شربت دیده نشه اگه مایل به استفاده از گلاب بودین در همین مرحله اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید و شربت رو کنار بذارید تا در دمای محیط خنک بشه.

من داخل شربت از گلاب استفاده نکردم.

برای خاگینه قالبی میتونید از انواع قالب های سیلیکونی استفاده کنید که در انواع طرح ها در بازار موجوده. برای اینکه خاگینه به قالب نچسبه داخل قالب رو به خوبی با روغن جدا کننده چرب کنید.

برای آماده کردن خاگینه، تخم مرغ ها و وانیل و پودر هل رو با دور تند همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و پوک بشه.

حتما حین هم زدن یکی دو بار اطراف ظرف رو با لیسک دورگیری کنید تا ذرات پاشیده شده به دیواره های ظرف داخل مواد برگرده و هم بخوره.

وقتی مواد رنگ روشنی پیدا کرد ماست رو اضافه کنید و با دور متوسط در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد کنجد سفید و پودر گل محمدی و پودر دارچین رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید تا یکدست بشه.

بعد آرد سفید و بکینگ پودر رو روی مواد الک کنید و با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد یک دور هم با لیسک مواد رو مخلوط و زیر رو کنید.

در آخر پودر گردو رو اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید تا یکدست بشه. حالا مایه خاگینه گردویی آمادست.

قالب های سیلیکونی چرب شده رو داخل سینی فر قرار بدین و دو سوم قالب رو با مایه خاگینه پر کنید و بعد در فر صد و هشتاد درجه گازی و یا فر صد و شصت درجه برقی که از قبل گرم شده به مدت حدودی بیست الی سی دقیقه بپزید.

در آخر با یک خلال دندان از قسمت مرکزی خاگینه رو تست کنید اگر خلال دندان تمیز بیرون اومد میتونید قالب رو خارج کنید.

نکته مهم در زیبا تر شدن ظاهر خاگینه قالبی اینه که اجازه بدیم چه در خاگینه ساده و چه در خاگینه گردویی قسمت کف قالب که بعد از در آوردن خاگینه از قالب همون قسمت رویی خاگینه میشه کمی در فر رنگ بگیره.

اجازه بدین خاگینه ها کمی از داغی بیفتن و بعد از قالب خارج کنید و داخل ظرف دیواره داری قرار بدین و از شربت خنک روی خاگینه های گرم بریزین اجازه بدین یکی دو دقیقه بمونه و بعد از شربت خارج کنید این خاگینه خیلی زود شربت رو جذب میکنه.

برای تزئین خاگینه ها میتونید روی اونها پسته خرد شده بریزین یا با گل محمدی و … تزئین کنید و اونها رو داخل کپسول قرار بدین تا ظاهر زیباتری پیدا کنن.