شامی بابلی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهرهای شمالیه. در دستور پخت اصلی شامی بابلی گوشت چرخ کرده وجود داره، اما در ادامه با دستور پخت شامی بابلی بدون گوشت به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه طرز تهیه شامی بابلی بدون گوشت

  • لپه یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نخود نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سویا یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سیب زمینی متوسط دو عدد
  • پیاز متوسط دو عدد
  • سیر 4 حبه
  • تخم مرغ دو تا سه عدد
  • مغز گردو 10 عدد (به دلخواه)
  • گشنیز، جعفری و نعنا خرد شده یک لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 2 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شامی بابلی بدون گوشت با نخود

شامی بابلی بدون گوشت

مرحله اول، خیساندن لپه و نخود

لپه و نخود رو بشویید و داخل آب سرد به مدت 3 تا 4 ساعت خیس کنید. هر یک ساعت یک بار آب لپه رو عوض کنید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی عدس و نخود بدون گوشت


مرحله دوم، پختن لپه و نخود

لپه رو داخل قابلمه بریزید و داخل قابلمه آب بریزید تا جایی که روی لپه رو یک بند انگشن آب بگیره. وقتی که آب به جوش اومد، حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید تا آب لپه کشیده بشه و لپه به آرومی بپزه و کامل نرم بشه. نخود رو هم داخل قابلمه‌ای جدا مثل لپه بپزید.


مرحله سوم، پختن سیب زمینی

سیب زمینی ها رو شسته و داخل قابلمه به همراه مقداری آب و نمک بپزید. وقتی که پخت، سیب زمینی ها بذارید خنک بشه و بعد پوست بگیرید.


مرحله چهارم، خیس کردن سویا

سویا رو داخل یک ظرف بریزید و به سویا آب اضافه کنید. نیم ساعت زمان بدید تا سویا خیس بخوره. سپس سویا رو آبکش کنید و با دست فشار بدید تا آبش به طور کامل گرفته بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی ترش گیلانی (ترش شامی رشتی)


مرحله پنجم، سرخ کردن پیاز

در این مرحله پیاز رو خرد کنید و داخل ماهیتابه با مقداری روغن تفت بدید، وقتی که پیاز طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید و هم بزنید. سپس سویا رو اضافه کنید. حرارت رو کم کنید و حدود 15 تا 20 دقیقه سویا رو تفت بدیدو


مرحله ششم، چرخ کردن مواد

در این مرحله لپه، نخود، سیب زمینی و سویا رو داخل چرخ گوشت یا غذاساز بریزید و چرخ کنید. اگه خواستید از گردو استفاده کنید، گردو رو هم می‌تونید به همراه مواد چرخ کنید.

سبزی شامی بابلی شامل چیست؟

سبزی شامی بابلی شامل چیست؟

سبزی اصلی شامی بابلی، سبزیجات محلیه که شامل اناریجه، زلنگ، گشنیز، نعنا، برگ سیر و تره هست. اما چون این سبزیحات محلیه و همه جا پیدا نمیشه، در این دستور از سبزیجات معطری که همه جا در دسترس هستند استفاده شده.

مقدار سبزی شامی بابلی

مقدار مناسب برای شامی بابلی با این مقدار مواد یک لیوان کافیه، اما اگه دوست دارید سبزی بیشتر باشه، می‌تونید دو لیوان سبزی بریزید. سبزی رو هم می‌تونید ریز خرد کنید یا ساطوری کنید و هم می‌تونید به به همراه مواد چرخ کنید.


مرحله هفتم، مخلوط کردن مواد

در این مرحله مواد رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید. سبزی خرد شده و گردوی چرخ شده رو اضافه کنید. تخم مرغ ها رو یکی یکی داخل یک کاسه کوچک بشکونید و وقتی که از سالم بودنشون مطمئن شدید به مواد اضافه کنید.
مواد رو با دست خوب ورز بدید تا کامل با هم مخلوط بشن و حالت چسبندگی پیدا کنه.


مرحله هشتم، سرخ کردن

مواد رو به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت بدید. سپس به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بردارید و مواد رو به صورت گرد کف دست پهن کنید. وسط شامی رو با انگشت سوراخ ایجاد کنید تا وسط شامی هم به خوبی سرخ بشه.

داخل ماهیتابه روغن بریزید و وقتی که روغن به خوبی داغ شد، شامی‌ها رو داخل روغن سرخ کنید و وقتی که یک طرف سرخ شد برگردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه.

وقتی که هر دو طرف سرخ شد، روغن اضافی شامی ها رو با استفاده از صافی یا دستمال مخصوص بگیرید و نوش جان کنید.